İspanya Vizesi Nasıl ve Nereden Alınır?

İspanya vizesi almak için öncelikle BLS Spain yani BLS İspanya sitesinden randevu almanız gerekiyor: Official Website : Spain Visa

İnternette arama yaptığınızda VFS Global üzerinden randevu alınıyor yazıları görebilirsiniz. Ancak durum değişti, İspanya vizesi için artık VFS değil BLS aracılık ediyor.

BLS Spain, Taksim Metrosu ile 4. Levent'ten bir durak sonrası olan Sanayi durağında indiğinizde çok yakın. İki adım ötedeki benzin istasyonunun sağından girdiğinizde 20 metre sonra solunuzda kalıyor.

Hemen giriş kat, güvenlikte numara alıyorsunuz. Randevunuz 11:15 diyelim ki, sadece 5 gişe çalıştığı için ortalama 1 saat beklemeniz gerekiyor.

Başka vize merkezlerinde 15-20 gişe çalışabiliyor. Güvenlik centilmen, danışma kibar, genel olarak personel düzgün...

Ancak yaşadığım kötü bir deneyim de var...

Evrakta eksik çıktı. Sordum ne yapalım diye, eksik belgelerimi tamamlayıp 3:30'a kadar geri gelerek işlemimi tamamlayabileceğimi söylediler.

Diğer işi gücü bırakıp, bir ton yol tepip, tekrar eksikleri tamamlayıp geri döndüm. Saat 14:40'ta soluğu BLS Spain'de aldım, "Oh be yetiştik, günün yarısı gitti ama en azından işim hallolacak!" derken bir girdim içeeriye kimse kalmamış. Gişelerin tamamı yemeğe çıkmış! E hani eksik evrakları saatinde getirince işim olacaktı? Yalan. Size de derlerse bir sorun bakalım yemeğe çıkıp çıkmayacaklarını.

Çalışanın molası hakkıdır, dinlenecek ama bana yanlış bilgi vererek zamanımı ve enerjimi boşa harcadılar. Bunu es geçecek değilim. Herhangi bir çözüm de üretmediler. Ayrıca bir VIP servisleri olduğunu sonradan öğrendim. Bir daha işim düşerse bu şubeden değil, ek ücretini verip Premium Lounge'dan işimi halledeceğim.

Bu bir yana ne yapmalısınız?

Evraklarınızı turistik, ticari ya da türe göre derleyip gitmelisiniz. Sıkça sorulan sorulara bakmayı unutmayın: Official Website : Spain Visa Örneğin BLS nedir diye kendilerini özetlemişler:

"BLS Türkiye’de İspanya Büyükelçiliğinin/ Konsolosluğunun vize danışmanlık hizmeti sağlayan taşeron ortağıdır. BLS İspanya Vize Başvuru Merkezi Türkiye’de ikamet eden başvuru sahiplerinin artan talebine cevaben başvuru kabulu ve işlem merkezi olarak daha iyi bir hizmet garantisiyle hizmet verir." Daha iyi hizmeti bugün yaşadım gerçekten. Neyse...

İspanya Vize Ücreti ve Ek Ücretler:

VİZE ÜCRETLERİ
VİZE ÜCRETİ YETİŞKİNVİZE ÜCRETİ 6 İLE 12 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR
222 TL129,5 TL
[TBODY] [/TBODY]
Lütfen Dikkat:
  • Geçerli vize ücreti güncel döviz kuruna göre hesaplanır. Değiştirilebilir.
  • Tüm ücretler geri ödemesizdir.
  • Her başvurudan, vize ücretinin yanı sıra 57,20 TL hizmet harcı alınmaktadır. 0-6 yaş arası çocuklardan vize ücreti ve hizmet harcı alınmamaktadır.
  • Tüm ücretler sadece nakit olarak ödenecektir.
Katma Değerli Hizmetler:
  • 4 TL (KDV Dahil) karşılığında pasaportunuz durumunu SMS ile de takip edebilirsiniz
  • Fotokopi hizmeti (sayfa adet)1 TL
  • Kurye Hizmeti: - İstanbul ve Ankara: 30 TL
  • Form Doldurma Hizmeti (%18 KDV Dahil) – 20 TL
Premium Lounge (VIP Servisi)160 TL
Fotokopi1 TL
Fotoğraf20 TL
Kurye30 TL
Başvuru Sonrası Kurye30 TL
Form Doldurma20TL
Internet Kiosk20 TL
SMS4TL
Printer1 TL
Seyahat ve Sağlık Sigortası*https://turkey.blsspainvisa.com/istanbul/turkish/additionalservices.php[/TD][/TR]
Mobil Biyometri Servisi*Yukarıdaki URL'ye bakınız.
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]
Bunun üzerine daha geniş ve hızlı hizmet seçenekleri de sunduklarını yine sonradan bu sayfadan öğrendim. Sanayi'de uğraştığım gibi bir daha uğraşıp beklememek için ekstra ücret karşılığı bunları değerlendireceğim.

Gerekli Evraklar:

https://turkey.blsspainvisa.com/istanbul/turkish/pdf/Turkish-Touristic-Visi-checklist-250616.pdf

Dipnot: Gözlüklü biyometrik fotoğraf da olmuyormuş. Orada çekilebiliyorsunuz bilginiz olsun. Fotoğrafçınız çekerken "Gözlüklü de oluyor abi" derse inanmayın, gözlüksüz çekilin. Ayrıca belgenin üstünde paylaştığım deneyime dikkat edip, mümkünse ek hizmetler bölümünden daha pahalı ama iyi hizmet alabileceğiniz seçenekleri tercih edin. Ben öyle yapacağım.

Yorumlar

Çok yararlı bir konu olmuş Ali Bey. İspanya'ya gidecek olanların işine yarayacağını düşünüyorum.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Ali Güngör
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
1.919
Yorumlar
1
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Ali Güngör adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı