Ketamin nedir? Kısa

Ketamin nedir? Kullanım alanları
1642198403474.png

Dsö'nün temel ilaçları listesinde bulunuyor.
Çoğunlukla tıbbi alanda kullanımı hakkında bahsedeceğim.

Ketamin aslında anestezi işlemini başlatmak için kullanılan bir ağrı kesici. Güçlü bir ağrı kesici.

Ketamin diğer anestezik maddelere göre solunuma daha az engel olur, bu yüzden tıpta daha sık kullanılıyor.
Ama halüsünatif olduğu için birinci anestezik malzeme için pek kullanılmıyor. Aynı zamanda güvenilir havalandırma ekipmanı bulunmadığı durumlarda tercih edilen ilk anestezi maddelerindendir.

Ameliyat sonrası ağrı kesici olarak kullanılabiliyor, düşük dozu morfinin kullanımını, bulantı ve kusmayı azaltabiliyor.

Depresyona iyi geliyor, iyi bir anti depresan çünkü. Ssrı ve Tac'lar gibi geleneksel antidepresanların etkisini göstermek için birkaç hafta kullanmak gerekli lakin ketamin 2 kat daha hızlı etki eden bir anti depresan.

Veterinerler de ağrı kesici ve anestezik malzeme olarak kullanılıyor. Tavşan, kedi, köpek, fare ve küçük hayvanlar için. Ayrıca At'lar içinde önemli ağrı kesici ve antidepresanlardan. Tlarda indüksiyon ve anestezik bakımda kullanımı yaygındır. Kemirgenlerde kullanılan anestezi formülünün de önemli bir parçasıdır.

Kimyasal yapısı:
1642198392295.png

Kiral bir birleşik, kendisinin rotasyonla elde edilemeyen bir ayna görüntüsünü oluşturabilen veya bu ayna görüntüsüne sahip olan cisimler ve moleküller kiral.
Ketaminin daha aktif enantiyomeri olan esketamin (s-ketamin), "ketanest s" adı altında tıbbi kullanım için mevcuttur.

Formülü C13H16CLNO.
Cas numarası 6740-88-1

Mol cinsinden kütlesi 237,725 g/mol

r-ketamin;

1642197993150.png


s-ketamin;

1642198016582.png


Peki yüzkarası yönü?

halüsünatif, ağrı kesici, güçlü bir antidepresan işte ketamin aynı zamanda güçlü uyuşturucu maddelerden biri.
Detaya inmeyeceğim, tarifini vermem ve alma yollarını söylememi beklemezsiniz herhalde? Kariyerimi erken bitirmek istemem.

Etkisi genellikle 10 dakika içinde başlıyor lakin damar yolu ile 1 Saat'e ve ağız yolu ile 2 Saat'e çıkabiliyor bu süre.


Ağrı kesimi, sedasyon ve hafıza kaybı sağlarken alan kişiyi trans benzeri bir duruma sokar. Diğer kullanımları arasında kronik ağrı, yoğun bakımda sedasyon ve deprasyon vardır. etkisi altında kalp fonksiyonu, nefes alma ve solunum yolu refleksleri genellikle işlevsel kalır.

ketaminin tek başına kullanımını takiben kan basıncı ve nabız hızı yükselebilir. Buna rağmen, hipotansiyon ve bradikardi gözlemlenebilir. Ayrıca aritmi de oluşturabiliyor.

Ölümcül olabiliyor.
  • Beğen
İfadeler: Rivadex ve nekhtr40
Yazar hakkında
Karındeşen
Oysa Tyler uzun süre benim en iyi arkadaşımdı. Tyler Durden'ı duymuş muyum, insanlar durmadan bunu soruyorlar. Silahın namlusu gırtlağımın dibine dayalıyken, Tyler diyor ki: "Gerçekten ölmeyeceğiz biz"

Yorumlar


Blog girdisi detayları

Ekleyen
Karındeşen
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
1.836
Yorumlar
1
Son güncelleme

Hayat kategorisindeki diğer girdiler

Karındeşen adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı