Hazırlık Sınıfında Okumak

Bu bilgiler işine yaradı mıı?

  • Evet, yaradı.

  • Hayır, yaramadı.

  • Konu hakkında bir bilgim yok o nedenle kararsızım.


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.




Hazırlık sınıfında okumak zaman kaybı mıdır?
diye bir soru ile başlayalım yazımıza. Gerçekten zaman kaybı mı yoksa kişisel gelişim için bir fırsat mı? Bu daha çok kişinin hazırlığını okuyacağı ders ile ilgili olan bilgisine ve hayata olan bakış açısına göre değişir. Kişi, derste başarılı olduğunu düşünüyor ise hazırlık almak istemeyebilir. Ama bazı durumlarda alması zorunlu olabilir ve alırsa da almasa da 1 yıl gibi bir zamanı gidebilir. İngilizce hazırlık sınıfı bu zorunlu sınıflar arasında.

Çoğunuzun bildiği gibi İngilizce üzerinden anlatılan ve gelecekte potansiyeli olan bir sürü bölüm mevcut. Öğrenciler daha iyi bir meslek öğrenmek ve İngilizce üzerinden aldıkları ders ile yurt dışına kapıları açmak için bu bölümleri tercih edebiliyorlar. Ben de o öğrencilerden biriyim ve şu anda hazırlık sınıfı muafiyet sınavını kaçırdığım için İngilizce hazırlık sınıfındayım. Bu yazıdaki amacım hazırlık sınıfında okumanın aslında öğrencinin düşündüğü kadar kötü bir şey olmadığını anlatmak.



Muafiyet sınavını kaçırmış veya geçememiş bir öğrencinin 1 senesi her türlü kendi bölümü dışında geçecektir. Tabi ara tatilde olan muafiyet sınavına geçmezse. Bu da tercih edilen bir seçenek değil çünkü eğer o muafiyet sınavında başarılı olursanız herhangi bir şekilde hazırlık sınıfına geri dönemezsiniz ve kendi bölümünüze devam zorunluluğunuz olur. Eğer "yapabilirim sabahtan akşama kadar çalışırım" gibi düşünen bir öğrenciyseniz 2. döneme düzensiz öğrenci olarak giriş yapıp hem bir yandan yeni konuları öğrenirken hem de diğer yandan 1. dönem konularına çalışabilirsiniz. Bu da genellikle başarısızlıkla sonuçlanan ve tavsiye edilmeyen bir seçenek. Yani hazırlık sınıfına giren kişi için; 1 yıl boyunca İngilizce dersi almak, 1 yıl okulu dondurup seneye olacak olan muafiyet sınavına katılmak (Okulu dondurmazsanız yoklamadan dolayı sınıfta kalıp seneye tekrar hazırlık sınıfında başlarsınız. Detaylı bilgi için bir öğretim görevlisine danışın.), Türkçe bir bölüme geçiş yapmak en iyi seçeneklerdir.

Hazırlık sınıfı çıktı diye de üzülmemek lazım. Hem yabancı insanlar ile tanışma fırsatınız oluyor hem de İngilizce seviyenizi daha da yukarılara taşıyabiliyorsunuz. Sizden sunumlar, final yazıları gibi şeyler istiyorlar ve sizi bir nevi ilerleyen zamanlarda yapmanızın zorunlu olduğu sunumlara ve konuşmalara önceden hazırlıyorlar. Bu güzel bir kazanç. Olaya sırf zaman kaybı diye bakmamak lazım. 70 puan sınırı olan bir muafiyet sınavını 73 puan ile geçip bölüme girmek var bir de isteğe bağlı hazırlığı tercih edip U dönüşü ile hazırlık okumak var. Kendinizi dil öğrenme uygulamalarından geliştirebileceğinizi düşünüyorsanız yapabilirsiniz ama bir uygulamada öğrenmek bir sınıfta öğrenmek kadar etkili olmaz.

Burada size "hazırlık sınıfı okuyun" diyemem tabii. Bunları sadece birer tavsiye olarak düşünün ve kendiniz için en doğru kararı siz verin.

Yorumlarda düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.
  • Beğen
İfadeler: yms

Yorumlar

Ben okuyacağım hazırlık birde yurtdısında okuyacağım için hem ülkeye alışırım hem gezer içerim daha rahat başlarım üniversiteye diye düşünüyorum.
 
Lise hazırlık okudum ben önceki sene. Açıkçası ben İngilizce seven birisi değilim ve sayısal sevdiğimden pek güzel geçmedi. Hatta bu sene resmen 8. sınıftaki gibi çalışmaya başladım. 480puan almıştım ve hazırlığı olmayan yakınımda lise yoktu maalesef. Ha ne artısı oldu derseniz lisede İngilizce müfeedatı sadece hazırlıkta değil tüm sene farklı. C1'e kadar çıkılıyor 12. sınıfta. Anlayacağınız İngilizceniz iyi oluyor. Ama diğerleri 10. sınıfa giderken sizin 9'a yeni başlamanız üzüyor biraz. Üniversitede kesinlikle bir daha gitmem orası ayrı. Ama sosyalleşme konusunda bize klüplere çok sokuyorlardı. Eğer partiboy birisiyseniz inanılmaz işininize yarar.
 
Gençler dünyanın %99'u İngilizce biliyor. Eğer siz İngilizceyi kendi diliniz gibi bilmiyorsanız dünyanın %99'u ile iletişim kuramayacaksınız. Düşünün şimdi öğrenmeye gerek var mı yok mu.
 
Gençler dünyanın %99'u İngilizce biliyor. Eğer siz İngilizceyi kendi diliniz gibi bilmiyorsanız dünyanın %99'u ile iletişim kuramayacaksınız. Düşünün şimdi öğrenmeye gerek var mı yok mu.
%17'si İngilizce konuşuyor ama %4 kadarının ana dili İngilizce.
 
Hazırlık kadar güzel bir şey yok. Üniversite zamanının en boş ve kendine zaman ayırabildiğin zamanı. Gezip tozmak için hazırlıktan rahat dönem yok. Sonrasında dersleri geçebilmek için acı çekiyorsun.
 
Bugün Almanya yada Çin farketmez bir ülkeye gittiğinde ingilizce ile ihtiyacını karşılayabilirsin istatistik önemli değil. Dünya dili.
Sonradan öğrenenler ayrı ama bir ülkeye gittiğinde illa ki karşına ingilizce anlayan biri çıkacak diye birşey olmuyor. Sadece genele hizmet veren yerlerde işin kolay, diğerlerinde ise şansına.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Trencmivront
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
476
Yorumlar
9
Son güncelleme

Hayat kategorisindeki diğer girdiler

Trencmivront adlı kullanıcının diğer girdileri

  • Kader mi?
    Olabilir mi? Bunca zamandır uğruna uğraştığın her şey bir yere yazılmış geleceğinden ibaret...
  • Çok Havalısın "Man"
    Günlük hayatta illaki böyle Türkçe içine başka diller katarak konuşan insanlara rastlamışızdır...
  • İyi Bir Üniversite
    Bir üniversitenin iyi mi kötü mü olduğu nasıl anlaşılır? Gençler üniversiteleri genelde ne tip...
  • GRIP/ROLLCAGE
    GRIP bir aksiyon-yarış oyunudur. Yıllar önce Rollcage adıyla çıkan ve orjinalliği ile öne çıkan...
  • Sosyal Medya
    Sosyal medya, modernize edilmiş bir kontrol biçimi. Birşeyin yalan mı yanlış mı olduğunu...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı