Kitap Okumanın Bazı Faydaları

Okuma alışkanlığının zihinsel ve psikolojik olarak bazı faydalarını sizinle paylaşmak istedim. Keyifli okumalar🙂
images (1).jpeg


1️⃣Stresi azaltır: Kitap okumak takıntılı olmayı, sürekli olumsuz düşünmeyi önler. bir süreliğine içinde bulunduğu durumdan uzaklaşır ve bu da onun kendini rahatlamış, mutlu hissetmesini sağlar.

2️⃣Uykusuzluğu önler: Yatmadan önce kitap okumak uykusuzluğa neden olan bazı etkenleri ortadan kaldırır, kaygı ve stres düzeylerini azaltmaya yardımcı olur.

3️⃣Zihinsel hastalıklardan korur: İnsanlar yaşları ilerledikçe ortaya çıkan "Alzheimer" gibi zihinsel ve psikolojik hastalıkların ilerlemesini yavaşlatır.

4️⃣Kelime dağarcığınızı geliştirir: Kitap okurken dikkatinizi çeken cümle ve kelimelerin bir kısmı hafızanıza yerleşir.

5️⃣Dikkat dağınıklığına iyi gelir: Kitap okumak odaklanmayı artırır, dikkat eksikliğini ve konuşma zorluğunu azaltır. Kelimeler daha çabuk zihnimizde belirir, akıcı konuşmayı sağlar.

🌟 Okuma yaparken belli aralıklarla gözlerimizi dinlendirmeliyiz.

Yorumlar

Ezberlenmiş, tahmine dayalı yorumlanan konuları sevmiyorum.

Stresi azaltır > Kitaba göre değişir.
Uykusuzluğu önler > Kitabı seviyorsan uykudan feragat etmene sebep olabilir.
Kelime dağarcığını geliştirir. > Kitaba göre değişir.
Dikkat dağınıklığına iyi gelir. > Kitaba özgü olmamakla beraber yine kitaba göre değişebilecek bir konu. Dahası sıkıcı gelen bir türle devam edersen zamanla günlük ihtiyacın olan keyfi daha hızlı sağlayan yollara başvurmana sebep olabilir.

Kitaplar iyidir ancak kavramlaştırılarak yüceltilmesine gerek olmadığını düşünüyorum. Sağlıkla ilgili değil kültürel birikim olarak yorumlansa ve az zararlı veya zararsız hobiler olarak anlatılsa daha iyi olur.
 
Kitap okumayı seviyorum. Bilim kurgu ve fantastik türünü severim ama bazı kitapları bu türde almama rağmen aşırı derecede cinsellik içeriyor. Örnek verecek olursam değiştirilmiş karbon. Kitabı çöpe attım, benim gözümde hiçbir değeri yok.
 
Eline sağlık hocam. Maalesef ticari amaç ve popüler kültürü doyurma güdüleri kitap sektörünü de etkilemeye başladı. Kitapların önemli bir bölümü artık bu faydaları veremiyor.
 
Eline sağlık hocam. Maalesef ticari amaç ve popüler kültürü doyurma güdüleri kitap sektörünü de etkilemeye başladı. Kitapların önemli bir bölümü artık bu faydaları veremiyor.
Bazı kitaplar bize bir şey öğretmek zorunda değil diye düşünüyorum sadece eğlenmek, keyif almak içinde okunulabilir. Çoğu filmi de bi'şey öğrenmek için izlemeyiz mesela...
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
XEfe.Bey
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
788
Yorumlar
16
Son güncelleme
Değerlendirme
5,00 yıldız 2 değerlendirme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

XEfe.Bey adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı