Kod nedir ve en önemli 6 dil

  • Ekleyen Ly41
  • Oluşturma tarihi
  • Blog girdisi okuma süresi 1 dakika okuma
Kod nedir? Nerelerde kullanılır? Kod aslında bizim kullandığımız her şeyde olduğunu düşünüp (pek yanılmadığımız) halk arasında kod programlarda arduinolarda(giriş seviyesi kodlama diye geçer çoğu yerde) web sitesinde en ufak yerlerde bile karşımıza çıkabilir.

Arduino'larda genelde birşeyin çalışması için kod yazılır ama bu çalışma fizikseldir mesela lambanın yanması gibi.

Sitelerde bu kod genelde sizin bir şeyi görmeniz içindir yani Arduino'yla aynı kodlar çalışmaz.

Tabii sadece Arduino C veya C++ kullanmaz bunu birçok kod isteyen şeyler kullanabilir yani anlayacağınız yazılım dilleri 1 şeye özel genellike olmaz.

Kod dillerinden en gerekli olan 6 dili ben yazacağım.

1: Java.

Tarihçesi 1991 de televiyonlar için Oracle Java ile başlamıştır.

2: C

Tarihçesi 1970'lere dayanır 1978 yılında C kodlama dili için 800 sayfalık bir kitap yazılmıştır link: Amazon.com: C Programming Language, 2nd Edition (8601410794231): Brian W. Kernighan, Dennis M. Ritchie: Books

3: Python.

Tarihçesi 89 yılına kadar dayanır diğer dillere göre artısı basit öğrenilmesidir commeder 64 lerdede bu dille ilgili bir şey vardı şu an tam hatırlayamadım.

4: PHP.

Stack overflow kurucusu jeff atwood, “php gerçek bir dil bile değil, sadece derme çatma bir kodlama yığını” diyor. PHP'yi WordPress Facebook Yahoo gibi büyük siteler kullanmaktadır.

5: Visual Basic.

Microsoft Visual Basic ve ardılı Visual Basic .NET yazdığınız programlarda grafik öğeleri sürükleyip bırakarak değişiklik yapmanızı sağlayan özellikler içeriyor. Eski moda ama hayranları var. Bu arada commoder Basic yazılımının da 6502 Microsoft Basic'ten geldiğini hatırlatayım.

6: JavaScript.

İsim benzerliği dışında Java'yla alakası yoktur webde genellikle JavaScript kullanılır.

Son incelemeler

Eksileri: Dili kullandığın alana göre önemli dersin. mesela web programlamada C önemlimidir? Oyun programlamada PHP önemlimidir? yanlış bilgilendirme.
Yanlış bilgi vermek istemiyorum ancak C dili OOP bir dil değil diye biliyorum o yüzden bu zamanda pek işe yaramaz diye düşünüyorum.
Eksileri: En önemli kavramı genel olarak kullanılamaz ihtiyaca göre belirlenir, yapılan sıralama tamamen yanlış ve "kod programlama" gibi hatalı kavramlar içeriyor.
En önemli kavramı E-ticaret sitesi backend için "en önemli" diller olarak kullanılabilir ancak bu durumda bile "en önemli" ihtiyaca göre değişiklik gösterebilir.
  • Beğen
İfadeler: UmutDevrim08

Yorumlar

"Kod dillerinden en gerekli olan" tabiri şahsi fikrime göre yanlış olmuş. Çünkü herkes her şeyi bilmek zorunda değil. Web üzerine uğraşan biri neden C ya da Java öğrensin. Yahut makine öğrenimi alanında ilerlemek isteyen biri neden PHP ya da JavaScript öğrensin. Kısacası; yazılım alanı bir ağaçtır, hangi daldan ötmek isterseniz oraya konarsınız.
 
"Kod dillerinden en gerekli olan" tabiri şahsi fikrime göre yanlış olmuş. Çünkü herkes her şeyi bilmek zorunda değil. Web üzerine uğraşan biri neden C ya da Java öğrensin. Yahut makine öğrenimi alanında ilerlemek isteyen biri neden PHP ya da JavaScript öğrensin. Kısacası; yazılım alanı bir ağaçtır, hangi daldan ötmek isterseniz oraya konarsınız.
Katılıyorum programlamada "en önemli" kavramı genel olarak kullanılmamalı. En önemli kavramı E-ticaret sitesi backend için "en önemli" diller olarak kullanılabilir ancak bu durumda bile "en önemli" ihtiyaca göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca ufak bir düzeltme daha yapmak istiyorum "kod dili" veya "kodlama dili" değil "programlama dili".
 
Kendi fikrimce, bu yazıda sayamayacağım kadar kavram karmaşıklığı, yanlış bilgi bulunmaktadır.

1- kod programlarda ???
2 - Arduino açık kaynaklı bir elektronik platformudur ve onun çalışması için yapılan yazılım kütüphaneleri vardır. Ayrıca arduinoya giriş seviyesi denilemez, arduino gelişmiş bir platformdur ve küçük yaşta kişilerin bile bir şeyler yapabildiği bir platformdur. Bence bir platformun genel kitleye hitap etmesi onu başlangıç seviyesi yapmaz.
3 - Bence, yazılım dilleri için 'en gerekli' ve 'en önemli' terimlerinin kullanılmaması gerekir. Her yazılım dili bir ihtiyaçdan doğmuştur.
ve daha daha...
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Ly41
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
634
Yorumlar
3
İncelemeler
2
Son güncelleme
Değerlendirme
1,00 yıldız 3 değerlendirme

Yazılım kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı