Oyun İncelemesi: Spider-Man Remastered

Adsız.png
Bu incelemem de ayrıca ekran görüntülerime de bol bol yer vereceğim.

1696778310027.png


Oynadığım süper kahraman oyunları içinde bu oyuna en iyisiydi diyebilirim. Oyunun grafikleri, savaş mekanikleri cidden çok iyi. Savaşırkenki hareketlerimiz, bitirişlerimiz çok güzel hissiyat veriyor. Şehirde sadece ağ atıp gezmek bile aşırı zevk veriyor. Haritanın açık dünyasıda çok hoşuma gitti haritada gezerken de sürekli olaylar oluyor soygun gibi onlara müdahele etmekte çok eğlenceli oluyor. Ana görevlerle, yan görevlerle ve sokaktaki olaylardan aldığımız puanlarla yeni kostüm güçleri alıp kendimizi daha da güçlendirebiliyoruz.

Spider-Man bir açık dünya aksiyon oyunu ve bu oyunda yaptığınız 2 temel şey var. Birincisi uçmak, ikincisi de savaşmak.

Ağ atıp uçmak bu oyundaki en sevdiğim şey olabilir. Hatta arada girip saatlerce boş boş uçtuğum bile olmuştur. Spider-Man inanılmaz akıcı ve pürüzsüz bir şekilde uçuyor.

İkinci şeye yani dövüş mekaniklerine gelirsek eğer, Spider-Man Arkham oyunlarının dövüş mekaniğini oldukça andırıyor. Oldukça hızlı ve akıcı bir şekilde düşmanlarınızı pataklayabiliyorsunuz. Kombo yapmak ve gelen saldırılardan örümcek hisleriniz sayesinde kaçınmak Focus barınızı dolduruyor ve bitirici hareketler yapmanızı sağlıyor. Savaşmayı daha eğlenceli hale getiren örümcek ekipmanlarından bahsetmezsem olmaz. Bunlar toplam 8 tane ve hikayede ilerledikçe hepsini açabiliyorsunuz. Klasik ağ atıcıların yanı sıra mermi ağı, örümcek dronu, elektrik ağı, ağ bombası, ağ mayını, güç ağı ve hava ağı. Bu saydıklarımı birbirleri ile kombinleyip inanılmaz eğlenceli şeyler ortaya çıkarabilirsiniz.

Peki ya kostümler? Oyunda toplam 47 tane kostüm bulunuyor ve 24 tanesinin kostüm gücü var. Kostümü açınca kostüm gücünü de açmış oluyorsunuz. İstediğiniz kostümde istediğiniz gücü de kullanabiliyorsunuz.

Etkinlikler ve Haritalar? Karşımızda koca bir New York Şehri var. İnanılmaz şekilde hızlı ve akıcı bir karakteri kontrol ettiğimiz için şehirde gezinmek oldukça kolay. Bu koca şehir yapılacak etkinlikler ve yan görevler barındırıyor. Öncelikle tokenlardan bahsetsem iyi olur. Tokenlar karakter gelişimi için önemliler. Açık dünyada yaptığınız tüm etkinlikler size çeşitli tokenlar olarak geri dönüyor. Toplam 6 çeşit token var. Bu tokenlarla örümcek ekipmanlarınızı açıp onları geliştirebiliyorsunuz. Ayrıca yukarıda bahsettiğim kostümleri ve bu kostümlerin modlarını da tokenlarla açıyorsunuz.


Ekran Görüntülerim:
1696778343909.png

1696778359771.png


1696778372677.png


1696778397386.png


1696778430474.png


1696778473523.png
Yazar hakkında
UmutMelihAkyol
Kendi halimde oyunlar ve hakim olduğum konular hakkında rehber ve inceleme yazıları yazıyorum.

Yorumlar

Miles morales daha iyi değil mi, bunu mu önerirsiniz 100 TL farka deyiyor mu? Miles Morales alacaktım bu konuyu gördüm.
 
Eline sağlık, bana çok hitap eden bir oyun değil. Anca The Boys'un oyunu gelirse bu tarz bir yapım deneyebilirim :)
 
3 günde bitirdim bayağı kısa oyunmuş bayağı eğlendim oynarken özellikle senin de dediğin gibi ağ atarak gezme olayını çok iyi yapmışlar. Oyunun bana göre en eksik tarafı yan görevler çok kalitesiz sadece iki üç tane var beğendiğim onlar da tombstone ve shocker belki taskmaster olabilir onun dışında güzel oyun.
 
Miles Morales ana oyundan kat kat daha kısa ama normal bir oyun gibi pazarlanıyor, ben oyunun bitme süresine şaşırmıştım açıkçası. Kesinlikle ana oyunu alın.
Çoktan aldım ve oynuyorum. Evet hikayesi kısaymış bitti hemen ama oynanış çok hoşuma gitti.
 
Oyunun ana hikayesini "acaba sonunda ne var" diye sıkıla sıkıla bitirdim. Miles Morales'i oynamayı denediğimde artık adam dövme, binalara ağ atıp sallanma mekanikleri çok sıkıyordu. Yani ben oyunu kısaca "ağ at adam döv sonra yine ağ at adam döv" diye özetliyorum. Ayrıca ismini hatırlamıyorum ama bir tane kadın vardı biz gezerken telefondan konuşan o kadın çok fazla konuşuyordu ve başımı ağrıtıyordu. Ayrıca gizlilik görevlerinin çoğu fazla zordu. Bazılarını 8-10 tekrarda anca bitirebildim ve mantıken her seferinde "şu oyunu silip kurtulsam mı" diye düşünüyordum. Oyunun en sevdiğim yanı açık dünyadaki objelerle vb. etkileşime geçebilmekti. Bana göre fazla abartılmış bir oyun. Tamam şu anda piyasadaki en iyi süper kahraman oyunlarından diyebiliriz fakat bana göre çok daha iyisi yapılabilir. Yani piyasadaki en iyi süper kahraman oyunu olmasının sebebi bana göre firmaların çok da umurunda olmaması. İyi sosyaller.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
UmutMelihAkyol
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
479
Yorumlar
11
Son güncelleme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

UmutMelihAkyol adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı