[Rehber] Tracert Testi Nedir? Nasıl Yapılır?

1607846510790.png

Tracert nedir?​

Tracert tam tanımlaması ne kadar karışık olsa da aslında bir sorgulama yazılımıdır, komutudur. Tracert komutu, bir sunucuya ulaşırken gönderdiğimiz paketlerin geçtiği ağ elemanlarını (mesela yönlendirici ve sunucu gibi) ve bu her ağ elemanında ne kadar süre harcadığını ya da varsa hataları görmemizi sağlar. En çok da transfer sırasında gerçekleşen hataların bulunmasında yardımcı olur.
Asıl tanımlamaya gelecek olursak da Tracert, hedef olarak belirtilen IP / alan adı ile bilgisayarınız arasındaki erişimin hangi IP’ler üzerinden ne kadar sürede gerçekleştiğini gösteren ağ aracıdır. Başka bir söylemle bir verinin kaynaktan hedefe giden yolunu izlemek için kullanılan bir ağ tanılama aracıdır. Sadece geçen süreyi değil hedef bilgisayar ve kaynak bilgisayar arasında verinin hangi rotayı takip ettiğini ve bu rotalardan geçerken ne kadar bir gecikme aldığını gösterir.
Traceroute, TTL olarak bilinen yaşam süresi değişkeni değerleri olan İnternet Kontrol Mesaj Protokolü (ICMP) yankı paketlerini kullanır. Her sekmenin tepki süresi hesaplanır. Doğruluğu garanti altına almak için her sekmenin, bu sekmenin tepkisini daha iyi ölçmek için birçok kez sorgulanır.

Tracert komutu nasıl kullanılır?

Tracert (ip veya vie.valve.net gibi kullanabilirsiniz)

Peki Tracert komutunu nerelerde kullanabiliriz?
vie.valve.net
tr.leagueoflegends.com
technopat.net/sosyal

Aklınıza gelebilecek heryerde kullanabilirsiniz.
Yazar hakkında
Radebaugh

Yorumlar

Anlamayan kişiler için:

Bu uygulama, Traceroute uygulamasının Windows klonudur. Siteye giderken geçilen alt ağ geçitlerine 3 adet "ping isteği" (daha teknik adıyla ICMP Echo Request) yollar. Bu alt ağ geçitleri cevap verirse de; Traceroute, o IP adresini veya alan adını ekranda gösterir.

1607869272301.png
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Radebaugh
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
6.432
Yorumlar
1
Son güncelleme

Yazılım kategorisindeki diğer girdiler

Radebaugh adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı