Skyrim için Rol Yapmaya Yönelik Modlar

Bu yazımda ufak tefek modlara değil, bence rol yapma oyunu diyorsanız bu oyunda olması gereken modları sıraladım.

Wintersun
Elder Scrolls evrenindeki tüm ilahlara veya kötücülük varlıklara tapmamızı, dua etmemizi ve onlardan bonus özellikler kazanmamızı sağlayan güzel bir mod. Örnek vermek gerekirse, Mara'ya tapındığımızda belirli bir tapınma seviyesinden sonra etrafınızdaki insanlara pasif bir şekilde otomatik şifa atabiliyorsunuz. Detaylar mod sayfasında.

Honed Metal
Oyunu demircilik kasmadan oynamak ve demircilere özel sipariş vererek ekipman almak istiyorsanız güzel bir seçenek. Zaten demirciliği 100 yapınca oyunun tadı kaçıyor, tavsiyem hiç demircilik kasmadan bu modla oynamak.

True Thane SE
Oyunda gerçekten bir bölgenin Thane'i yani Türkçesiyle Fedai ünvanını aldığımızda yetkiyi ve gücü hissetmemizi sağlayan mod. Örnek olarak, Thane olduğunuzda gıcık aldığınız birini hapse attırabilir, gardiyanları yanınıza alıp maceraya çıkabilir veya vergi toplayabilirsiniz.

Bards Reborn and Bards College Expansion
Oyunda Ozanlar Koleji kadar boş bir şey yoktur muhtemelen. Bunu tamamen değiştiren, bir Bard olarak flüt üfleyip, davul vurup, lavta çalabildiğimiz ve şarkı söyleyebildiğimiz ayrıca genişletilen Ozanlar Koleji görevleriyle modu destekleyen bir mod bütünü.

Scrolls and Spells of Passage
Siz de benim gibi oyunun ışınlanma sistemini hile gibi görüyorsanız ve kullanmıyorsanız, bu mod ilaç gibi gelecek. Belirli şehir ve yerleşim yerlerine ışınlanma tomarı ve ışınlanma büyü kitabı modu. Tavsiyem ışınlanma büyü kitaplarını oyun sonu alın, başta tomarlarla gezin. Eminim oyun daha eğlenceli olacaktır. Ayrıca etrafınızdaki her şeyi sizinle birlikle ışınlaması da ilginç şeyler yaptırabiliyor. Ulfric'i alıp imparatorluğun göbeğine kaçırabilirsiniz yani.

Buna ek olarak
Helps To Have A Map
Haritaya erişmek için satın almanız gereken ve kullandıkça yıpranan haritalar.

Tamam oyunu zorlaştıran modları seviyorum.

Missives
Önceki blog yazımda Notice Board önermiştim, artık bunu kullanıyorum. Değişen zorluk dereceleriyle oyuna bolca yan iş ekleyen, ufak tefek şeylerle eğlenebildiğiniz bir mod. 264'e yakın yeni getir götür, avlama saplama işi.

Buna ek:
Headhunter - Bounties Redone
Dev öldürdünüz ama belki yalan söylüyorsunuz? İşte kanıt, devin kafasını alıp Jarl'ın önüne atabilirsiniz. Veya haydut teslim olduğunda canlı canlı gardiyanlara götürebilirsiniz. Üzerinden eşyalarını almayı unutmayın. Ve evet, haydut ve ejderhanın da kafasını kesip, yol boyu üzerimizdeyken Jarl'a ulaştırabiliyoruz.

Convenient Horses
Atını eğit, isim ver, ekipman giydir ve evinin önüne bağla. Atım nerede diye sorma.

Amazing Follower Framework
Eski bir mod biliyorum, yine de seviyorum. Takipçinizi harbiden özelleştirebilir, mekana özel kıyafet giydirebilir ve üstteki at moduyla beraber at satın aldırıp beraber gezebilirsiniz. Takipçi sınırını aştırır, davranışlarını değiştirebilirsiniz. Nether'in modunu da kullanabilirsiniz ama benim modlarımla uyumsuzluk yaptığı için bunu kullanıyorum. Kullanamadığım şeyi önermek istemedim ama o mod da çok şahanedir, bundan daha detaylıdır. Misal takipçiniz haftalık sizden para alabilir ve auto-loot gibi özellikler verebilirsiniz. Onun linki de en aşağı bırakıyorum.

Campfire
Önceki saydığım modları kurduysanız, ee sıra bunda o zaman. Gün boyu yoldaydınız ve yoruldunuz, iki dakika soluklanıp kamp ateşi başında takipçinizle o güzelim Skyrim şarkılarını söyleyebilirsiniz. Frostfall gibi üşüme modlarını yazmayacağım, ana konudan sapmayalım. Belki başka konuda.

Immersive Speechcraft
Ve son tavsiyem, ufaktan eklenen diyaloglar. Nedir yani bu? Mesela herhangi bir NPC'ye hediye verebilir, hakaret edip kavga başlatabilir (öldürdüğünüzde ceza almadan), şaka amaçlı kıyafetine arı yerleştirebilir veya ticaret başlatabilirsiniz.

Bonus:

Yorumlar

Teşekkürler!
OSA ve "Requirements" sekmesindekiler de gerçekçilik için gerekiyor. Link atmasam daha iyi olur :D
 
Acıkma ve hastalık gibi RPG öğeleri ekleyen mod da vardı o da önerimdir
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
nemo
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
1.274
Yorumlar
7
Son güncelleme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

nemo adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı