TürkNeti Kime Öneririm

TürkNet Ping Değerleri Nasıl


  • Oy verenlerin toplamı
    74
Bu yazıyı yazmamın sebebi uzun zamandır TürkNet kullanıp, 3 lokasyonda kendimin ve bana yakın olan kişilerinde internet hizmetlerinde TürkNet kullanması sonucunda edindiğim tecrübeleri paylaşmak istememdir. Özellikle bu yazıyı yazmanın ana sebebi ise çok yaygın bir ISS olup çok iddalı reklamlar yapan TürkNetin insanlar tarafından tercih edilmek istenmesi fakat düzgün bir bilgi bulunmamasıdır. Bu yazıda forum içerisinde daha öncesinde paylaşılan hız testleri vb. veriler linklenerek kullanılacaktır.

Türknet Müşteri Hizmetleri

Bu konuyu hemen aradan çıkartacağım çünkü çok önemli bir konu olduğunu düşünmüyorum. TürkNet çağrı merkezi bulunmayan bir ISS ve müşterileri ile bağlantıları Online İşlemler adı altında internet sitesinden veya mobil uygulaması üzerinden sunuyor. Sadece kurulum işlemleri esnasında ve Statik IP gibi paket durumları için sizinle iletişime geçiyorlar. Tercihen ben mobil uygulama üzerinden iletişime geçip çağrı merkezini aramamayı tercih ederim. Yakın zamanda çok fazla ISS değişmiş biri olarak TürkNetin internet sitesinin diğer ISSlerin çağrı merkezlerinden geri kalır bir yanı olduğunu düşünmüyorum. TürkNet genel olarak diğer TürkTelekom altyapısı üzerinde hizmet veren ISSlerle aynı hizmet kalitesine sahip. O konuda TürkNet daha kötüdür diyemem ama altyapınız kötüyse bütün firmalar rezildir, bu durumda TürkNet seçmeniz bir dezavantaj olmayacaktır. Belki altyapının kötü olduğu durumlarda altyapı firması olan ISSyi seçmeniz işlemlerinizi biraz hızlandırır.

Ücretler

Tek paket sözde var olan bir durum. TürkNet en basit paketi için 85TL ücret istiyor. Eğer kullandığınız altyapı destekliyorsa altyapının desteklediği en yüksek hıza çıkmak için +10TL ücret daha alıyor. Ayriyeten ADSL altyapı için verdiğiniz internet fiyatı, VDSL ve Fiber altyapı için verdiğiniz fiyatlarla aynı. TürkNet +10TL üst hıza çıkma ücretini sadece VDSL altyapı için uygularken, şu an için Fiber altyapı hizmetinde ekstra modem kirası almıyor bu durumda en azından fiber altyapı için en hızlı ve en ucuz internetin TürkNet olmasını sağlıyor diyebiliriz. Ayriyeten Statik IP hizmetide 12TL ve yıl içerisinde gelen zamlarda TürkNet kullanıcıları için artık alışılmış bir durum. Basitce aşağıdaki fiyat bilgisi TürkNet tarafından uygulanıyor(Baktığınız döneme göre değişebilir.):
  • ADSL: 85TL 16Mbps
  • VDSL: 85TL 35Mbps eğer altyapı destekliyorsa +10TL, altyapının desteklediği en yüksek hıza çıkartır
  • Fiber: 85TL 100Mbps (Ekstra Modem Ücreti İstenmiyor)
  • Fiber Kendi altyapısı için kendi sitesine göz atınız( TürkNet Fiber )

Hız Değerleri

Bu durum tamamen altyapınıza bağlı. TürkNet bana vaat ettiği hızları tamamen karşıladı. Ben 16, 24, 35, 50, 100 Mbps paketleri kullandım ve hızları normaldi. Bu konu yine altyapınıza bağlı bir durum ve VAE altyapı bulunan bir lokasyonda TürkNet iyi iş çıkartıyor diyebilirim. Lakin eğer altyapı kötüyse TürkNet kötüdür bunu unutmayın. Altyapı sizin bina ve daire içi tesisatlarınızıda kapsar bu konuyuda unutmayalım. YAPA konusunda aşağıdaki konulara bakabilirsiniz.

Yapa Konu Alıntıları : TürkNet YAPA altyapısındaki hız , TürkNet YAPA İnternet Test Sonuçları


Ping Değerleri

TürkNet ping konusunda kullandığım bütün ISSlerden kötü bir firma. Fiber altyapı ile VDSL ve ADSL altyapıda aynı ping değerlerini aldım. Hala aynı ping değerlerinide almaya devam ediyorum. Tracert testi yapın sorunu anlarsınız. Lakin bu söylediğim sorun bazı illerde yaşanmayabilir. İstanbul yaşanacağını sanmıyorum ben Malatyada olduğum ve TürkNet internetimi çok uzatarak aktardığı için böyle bir sorunum var. Önerim bölgenizde yaşayan ve TürkNet kullanan kişilere bunu sormanız. Ping altyapı ile alakalı olduğu kadar ISSlede alakalıdır. TürkNet kullandığım en çok gecikme yaşatan ISS. Türkiye sunucularına idare eder gecikme süreleri ile bağlanıyor fakat yurtdışı sunucularına diğer ISSlere nazaran geç bağlanıyor.


Sonuç

TürkNet fiyatı konusunda özellikle fiber altyapı için iyi bir ISS fakat bulunduğunuz bölge kendi peering noktalarına uzaksa yurtdışına ping anlamında çile yaşayabileceğiniz bir ISS. TurkNet iyidir diyip geçmeden önce ping değerleri sizin için önemliyse kesinlikle bölgenizde bulunan kişilerle iletişime geçin yada forumda konu açın eğer kullanıcıların testleri iyiyse veya size uygunsa TurkNete geçin.


Hız Testi sonuçlarım:

sad.PNG


Okuduğunuz için teşekkür ederim. Kendi hız testi sonuçlarınızıda aşağıda paylaşırsanız diğer kullanıcılara bir yararı dokunabilir.

Yorumlar

Evimde fiber altyapı var Türk Telekom'un 16Mbps'lik paketini kullanıyorum bende TurkNet'e geçmeyi planlıyorum ama ping değerleri biraz fazla gibi geldi.
 

Dosya Ekleri

  • InkedEkran Alıntısı_LI.jpg
    InkedEkran Alıntısı_LI.jpg
    59,1 KB · Görüntüleme: 169
Evimde fiber altyapı var Türk Telekom'un 16Mbps'lik paketini kullanıyorum bende TurkNet'e geçmeyi planlıyorum ama ping değerleri biraz fazla gibi geldi.
Speedtestin gösterdiği ping değerleri ile oyunlardaki ping değerleri değişiklilik gösterir. Yazıda yazdığım gibi bölgende TürkNet kullanan birisi muhtemelen vardır, ondan oyun içi ping değerlerini istemen daha iyi bir kılavuz olacaktır.
 
Speedtest'in gösterdiği ping değerleri ile oyunlardaki ping değerleri değişiklilik gösterir. Yazıda yazdığım gibi bölgende TurkNet kullanan birisi muhtemelen vardır, ondan oyun içi ping değerlerini istemen daha iyi bir kılavuz olacaktır.

Maalesef bulunduğum bölgede TurkNet kullanan birsini tanımıyorum ama TurkNet zaten tahattütsüz en kötü ping değerlerim yüksek çıkarsa başka firmaya geçerim.
 
Evimde fiber altyapı var Türk Telekom'un 16Mbps'lik paketini kullanıyorum bende TurkNet'e geçmeyi planlıyorum ama ping değerleri biraz fazla gibi geldi.
Hocam nerde ikamet ediyosunuz? Türk telekomu ne kadar süredir kullaniyosunuz ve memnun musunuz ? Benim de yeni fiber aktivasyon gerçekleşti..
 
Türk Telekom kullanırken 30-40'ın altına düşmeyen ping değerlerim şu an sabit 7 saate göre 5'e dahi düşüyor.
Ama 4.5 yıldır TurkNet kullanıyorum 😂 şu an Türk Telekom nasıl bilemem. TurkNet'den çok memnunum, aylık 1500GB+ kullandığım var lakin ne yavaşlama yaşıyorum ne bir şey.
 
Ben TürkNet Fiber kullanıyorum; download'un 100mbps altına düştüğünü görmedim. Genelde 120 ile 100 arası değişiyor. Upload ise 6'nın aşağısına düşmüyor.
 
TürkNet ile olan yolculuğuma son verdim. Bu ayrılık beni hiç üzmedi ve Millenicomla yeni bir ilişkinin başlamasına sebep oldu. 🤣 TürkNet serverlerına hız testi yaptım ve sonuçları paylaşıyorum. Altyapınız ne kadar iyi olsada kullandığınız ISP kötü ise internetiniz kötüdür. TürkNet kullanırken ping sorununun dışında upload hızımda stabil değildi. Millenicoma geçtikten sonra hem ping sorunum düzeldi hemde upload artık düzgün ve stabil. Ankaraya daha düşük gecikme süreleri ile bağlanıyorum. Millenicomla, TürkNetin kendi serverlerine yaptığım hız testi sonucunda daha iyi değerler aldım. Hız testi sonuçlarını paylaşıyorum.
d.PNG
da.PNG
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Deniz İlhan Vural
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
1.481
Yorumlar
16
Son güncelleme

Teknoloji kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı