Ranker Cygnus v2 sistem uyumlu mu?

SS Miğfer

Kilopat
Katılım
2 Aralık 2015
Mesajlar
206
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba.

Bugün sistemimin işlemci, anakart ve ekran kartı haricindeki bileşenlerini sipariş ettim. Bu parçalar arasında bir uyumsuzluk var mı? Ya da iptal etsen iyi olur dediğiniz parçalar?


CoolerMaster 600W MasterWatt Lite Serisi 80+ Güç Kaynağı (XPG Pylon alacaktım ancak büyük kuzenim bende bu var bunu al dediği için aldım.)

Corsair DDR4 16GB PC3200 Vengeance LPX Black CMK16GX4M1E3200C16: Amazon.com.tr ( 2x8 alacaktım ancak kuzen sonradan 32 yaparsın dediği için tek kanal aldım)


Xpg SX8100 ASX8100NP-512GT-C 512GB 3500/2400MB/s M.2 PCIe NVMe SSD Disk - incehesap.com ( Sandisk a2000 alacaktım, kuzen 50 lira fazla ver bunu al dedi.)

İşlemci olarak 11400, anakart olarak b560 düşünüyorum. 30 Mart'ta satışa çıkacaklar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir uyumsuzluk yok, ancak bazı parçalar gereksiz olmuş.

Kuzeniniz kullanıyor diye o PSU'yu almamanız gerekirdi, XPG Pylon çok ama çok daha iyi bir PSU.

RAM olarak LPX serisini pek önermezler, çipleri kalitesiz. Ne kadara aldınız bilmiyorum ama piyasada ondan daha iyilerini bulabilirdiniz.

Sandisk A2000 diye bir model yok, Kingston A2000 var. Ki 50 TL fazla verip 8100 almanız pek mantıklı olmamış, A2000 taş gibi SSD.
 
Herhangi bir uyumsuzluk yok, ancak bazı parçalar gereksiz olmuş.

Kuzeniniz kullanıyor diye o PSU'yu almamanız gerekirdi, XPG Pylon çok ama çok daha iyi bir PSU.

RAM olarak LPX serisini pek önermezler, çipleri kalitesiz. Ne kadara aldınız bilmiyorum ama piyasada ondan daha iyilerini bulabilirdiniz.

SanDisk A2000 diye bir model yok, Kingston A2000 var. Ki 50 TL fazla verip 8100 almanız pek mantıklı olmamış, A2000 taş gibi SSD.

PSU'yu iptal etmemi önerir misiniz? Kendisi memnun olduğunu söyledi, markası daha iyi falan dedi, ben de uzatmadım. Yoksa aklımda pylon vardı, indirime de girmişti.

RAM'i iptal etmeme gerek var mı? İptal edersem hangi modelleri önerirsiniz?

SSD Listesi - Astroscott SSD'ye buradan baktım. A2000 de XPG de B sınıfında yer alıyor. Kuzen bu daha hızlı deyince pek uzatmadım. Sorun çıkarır mı?
A2000 alın bence. Kuzeniniz sizi bayağı bir masrafa sokmaya çalışmış.

Güç kaynağı olarak bunu öneririm:

Aslında 650'ye hatta 600'e bile gerek yok bence. İleride alabileceğim en iyi ekran kartı 2060. 500 w bile işimi görür bence. 500 liranın altında ne önerirsiniz? Bir de SSD siparişi iptal etmemi gerektirecek kadar kötü mü?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı