LoL'de nerflenmesini istediğiniz şampiyonlar ve itemler neler?

Sezon 3 civarı başlamıştım oyuna. Birkaç sezon oyunu bıraktım. ADC'ler "Elektrik Ver" rünü geldiğinden beri güçsüz ve tek yiyorlar. Önüne gelenden tek yemeye alıştım zaten, sıkıntı yok.
Support bu yüzden var zaten? Kalkan veren bir sürü item var, iyileştirme sağlayan bir sürü item var, can arttıran bir sürü item var. ADC'ler madem güçsüz, neden orta koridorda tek başına oynanabilen karakterler var? Varus, Lucian, Tristana, Ezreal, Samira gibi karakterler tek başına oynanabiliyor farklı koridorlarda.

Ne istiyorsunuz anlamıyorum, hem tek yemeyin, hem en yüksek 1v1 hasarına sahip olun, hem de en yüksek takım savaşı hasarına sahip olun. Ayrıca cidden anlamıyorum, neden tek yiyen sadece ADC'lermiş gibi davranıyorsunuz ki? Oyundaki hasar çok yüksek direkt, herkes tek yiyor. ADC'ler güçsüz değil, sadece eskisi kadar güçlü değiller.
 
Brand ve Veigar gücünden kaybederse oyunda seçim yapması azalır.

Bu iki şampiyon gücüne oranla aldığı hasarda ciddi anlamda fazla. Oynadığımdan biliyorum.

Doğru rün ve itemle her şampiyon çok güçlü o şampiyonu kullanmasını bildikten sonra.


Ancak Zed tam bir baş belası. Kesinlikle almalı.
Arkasından yone gelmeli.

Pantheon, Master Yi, Kassadin, Vayne 2 item bittikten sonra resmen ölümsüzlüğü ilan edecek duruma geliyorlar. Karşısındaki oyuncu ciddi anlamda tecrübesizse ve geri düşmüşse rakip oyuncusunun hiç şansı yok o maç kaybedilir.

Urgot gerçekten kule yıkma konusunda en baş belası şampiyon bence.
Hasar konusunda bence ortanın bir tık üzerinde. Ancak tank çıktığı an o oyun bitmiştir benim gözümde zırh eriten bir şampiyon yoksa.


Daha konuşulması gereken 6,7 şampiyon daha var ama biz ne kadar konuşursak konuşalım RİOT üzerinde bitiyor iş. Adamlar keyfine göre şampiyon düşürüyor işin göre yükseltiyor.

LUX örneği mesela. Şu an hasarı iyi gibi ama aldığı hasar ciddi anlamda daha fazla. 400K LUX sahibi olarak ve onadığımdan biliyorum.
 
Support bu yüzden var zaten? Kalkan veren bir sürü item var, iyileştirme sağlayan bir sürü item var, can arttıran bir sürü item var. Adc'ler madem güçsüz, neden orta koridorda tek başına oynanabilen karakterler var? Varus, Lucian, Tristana, Ezreal, Samira gibi karakterler tek başına oynanabiliyor farklı koridorlarda.

Ne istiyorsunuz anlamıyorum, hem tek yemeyin, hem en yüksek 1V1 hasarına sahip olun, hem de en yüksek takım savaşı hasarına sahip olun. Ayrıca cidden anlamıyorum, neden tek yiyen sadece Adc'ler miş gibi davranıyorsunuz ki? Oyundaki hasar çok yüksek direkt, herkes tek yiyor. Adc'ler güçsüz değil, sadece eskisi kadar güçlü değiller.

1 2 el Soraka oynamasını istiyorum adc mainleyen arkadaşların. Tek yemek neymiş bir görsünler.

Karşıda Rengar varsa daha da kanser. U açıp bota bir geliyor zaten üstünde göz gördüğünde artık ölüsün demektir.
 
galeforcetan nefret ediyorum, neden adclere 2.bir sıçra veriyorlar anlamadım,vayne hakkında doğru diyorsunuz ama o karakter nerf yerse bu sefer de hiç güçlü olmaz. Oyunda hiç tek atıpta zayıflığı olmayan çar yok. Ezreal dakka 35ten sonra açılan bir adc, karthus ve kassadin de aynı şekilde, master yinin flank çarı olduğunu çoğu kişi anlamıyor ve 1gram kitle kontrolü ile yok edilebiliyor, zed de oynaması yetenek isteyen ve düşük eloda olduğu takımı fed bir cassieye hazirlama amacı var... Pantheon sadece earlyde güçlü olup latede e ile hasar tanklardı, şimdi kararma ile biraz güçlendi ama fark etmez, brandin de yeteneklerinin temel hasarı yüksek apden çok güç almıyor, karşıda canı yüksek olan biri yoksa daha iyi mageler var, urgot da karşıda vayne gibi adcler varsa pek işlevli değil, lanede esini tutturamazsa kill alamıyor, ctlemesi kolay. Ap shy güçlü ama o da tek yiyor.
 
Olması gereken o zaten. Hem hasar vuracak hem ölmeyecek mi?
Lux şu anda 2 atakta ölüyor tecrübesiz kişilerin elinde.

Olması gereken bu ancak LUX üzerinde abartılı bir hasar yok. Bu hasara kıyasla ciddi anlamda hasar aldığını düşünüyorum.
LUX anca 4 item sonrası tek atmaya başlıyor oda büyü direnci olmayanlara.
 
Benim şahsi düşüncem; Gerçek hasar'ın oyundan komple kaldırılmasıdır. Gerçek hasardan daha saçma bir şey yok. Tank şampiyonların bir önemi kalmıyor. Madem gerçek hasar diye bir şey var oyunda ve bazı şampiyonların pasif yetenekleri bile gerçek hasar vurmalarını sağlıyor, o zaman zırh delme/deşme, büyü nüfuzu itemlerini kaldırın oyundan arkadaş. İstediğin kadar tank ol bir Master yi gelsin E yeteneğine basıp seni şipşak eritsin, o kadar tank itemleri kas bir Vayne gelsin herhangi bir yeteneği kullanmadan W yeteneğinin pasifi sayesinde seni hemen eritsin. Çok saçma geliyor bana gerçekten. Oyundan kaldırılmasa bile kullanılmasını biraz zorlaştırmalılar diye düşünüyorum.
Bence sadece bazı şampiyonlar gerçek hasar vurabilmeli. Camille, Garen, Darius, Cho Gath, Master Yi gibi. Bu Vayne karısı düz vuruşla gerçek hasar atıyor. Tank eritmeden bahsediyorlar, zırh deşme sağlayan bir sürü item var. Gerçek hasar vurmak bu kadar kolay olmamalı. Kraken Katili de kaldırılmalı bence oyundan. Çocuk oyuncağı oldu gerçek hasar vurmak.
Lux şu anda 2 atakta ölüyor tecrübesiz kişilerin elinde.

Olması gereken bu ancak LUX üzerinde abartılı bir hasar yok. Bu hasara kıyasla ciddi anlamda hasar aldığını düşünüyorum.
LUX anca 4 item sonrası tek atmaya başlıyor oda büyü direnci olmayanlara.
Haklısın. Bu aralar ne takımımda ne karşıda hiç fazla vuran bir Lux göremiyorum. Skilleri tutsa bile çok az vuruyor, hemen ölüyor.
Eski Teemo ne güzeldi öyle sınırsız mantar döşe.

Tüm koridoru azına kadar doldur ve milletin can çekişmesini izle.

Bu kadar hasar çıkarması gerekli karakterin çünkü çok kırılgan yakalandığı anda işi bitiyor. Tabii ki susturma ve kaçma skilleri bulunduracak ne anlamı kalıyor yoksa kırılgan bir karakter olmasının.

Vayne konusunda haksızsınız, Base'de bulunan o hayatı karartan kule gibi olunca cho kim eritecek adamı, 5 kişi dalıyoruz adam utanmasa hepimizi yiyecek.

Aslında tüm hepsi için haksızsınız. İyi oynayan adam zirveye çıkarabilecekken kötü oynayan karakteri batırabilir. Bir Support main olarak söyleyebilirim ki Vayne oynayıp oyunu taşıyabilen kişi sayısı tüm kitlede %15 20'lik bir kısımdır. Aynısı ezrael için ise %50 60 diyebilirim.

Karşı takıma gelen ve size tek atan karakterler ve aldıkları itemler galiba bunlar.

Çok saçma hasarlar var ama her karakter ile saçma hasarlar çıkarabilirsiniz. Leona ile 1V1 Jax kesebiliyorsam eğer demektir her karakter ile hasar çıkarabilirsiniz. Soraka ile bile millete hasar çıkarırsınız.

Siz burada böyle konuşuyorsunuz da DotA 2'ye bir girseniz herhalde maçın ortasında kapayıp oyunu silersiniz. İsterse adam 0/20 0/25 olsun 15/0 olan sizi anında tekleyebilir.
Vayne oynayıp az hasar vuran hiç kimse görmedim. Ezilse bile o hasarı azalmıyor. Her oyun sonu bakarım vurduğu hasarın yarısı gerçek hasardır. Sadece tank değil, herkesi eritiyor ezilse, geri kalsa bile.
 
Madem herkes görüşü belirtmiş, bende birkaç şey söylemek isterim:

İlloi'nin koridorda aşırı güçlü olduğunu düşünüyorum(Darius, Sett ve Garen gibi herolara karşı). Pasifiyle birsürü kol çıkartıyor, siz usul usul farmlarken bi anda "E" atıp artık ruhunuz mudur nedir onu çekip kollarıyla anında size yarı can atıyor. E ile çektikten sonra alandan çıksanız dahi çok uzun süren slow yiyorsunuz ve her yerden kollar çıkıp size vuruyor. Yani heronun sizle trade'e girmesi için yaklaşması gerekmiyor. Erken oyunda zaten e sinden dolayı doğru düzgün trade yapamıyorsunuz, 6 seviye olduktan sonra kendi jungle'ınız gank gelse bile tek tuşa basıp double atabiliyor. Ve koridoru kazanmış veya kasılmış bil illaoi TF'lerde sterak ve ölümün dansı alıp karşı takımın içine girdikten sonra R basması yeterli oluyor.

Pasiften çıkan kollarının çıkma süresinin uzatılması ve kolların hasarına nerf gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

Vayne konusunda bende karakterin çok dengesiz olduğunu düşünüyorum. Karaktere gereken tek şey saldırı hızı resmen, Soloda darius oynuyordum karşımda keskin sağanak vayne vardı.
Erken oyunda sürat coşkusu girdiğim için üstünlüğümü kurmuştum ve 3 0 idim ancak dakika 15 e doğru Vayne savaşçı çizmeleri ve mahvolmuşun alt itemlerinden vampiri asa, nişancı yayı alıp keskin sağanağı devreye sokup beni bir anda eritti. Karşısı full suikastçı değil ise heroyu ezmek zor. Heronun saçmalıktan
ibaret olduğunu düşünüyorum.

Elom düşük(silver-gold), dereceli oynamayı pek sevmiyorum zaten haftada 1-2 gün girebiliyorum. Arkadaşlarımla beraber oynamak daha eğlenceli geliyor
 

Geri
Yukarı