Kafayı yemek üzereyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
24 yaşından önce mezun olup hemen iş buluyorsun ve bulduğun işte iyi bir maaşa çalışıyorsun? Şu an istediğin bölümden, üniversiteden mezun ol genelde seni 3000-3500 arasında çalışmaya başlatıyorlar bildiğim kadarıyla. Paran olmadığı için mi böyle davranıyorsun yoksa paran olsa bile evde canın sıkılacağını düşündüğün için mi?
Liseyi 16'da bitirse, üni 4 sene desek 20 yaşında mezun olur. Ama teknisyenin 20K alması bana da saçma geldi. Mühendis olarak çalışmıyor sonuçta.
 
HOI4 oynamak gibi değil gerçek hayat, kurtulun şu kafadan lütfen, rica ediyorum.
HOI4 oynadığımdan benim bile haberim yoktu. Yaptırım olarak bir şeyler yapılsın istemiştim ama durum ortada işte.
 
Olmaz abi. Kendi şahsi arabanda maske takıp, 9 da evde olacaksın. Virüs var virüs.
Sen mantıklı şeyler de yazabiliyor musun? Ne güzel.
Neyse madem özgürlük peşindesiniz maske takmama cezasını da ödersiniz. Eskiden özgürlükler için savaş verilirdi siz para verseniz çok mu abartı olur?
 
Keşke senin yerinde olsam.
 
Liseyi 16'da bitirse, üni 4 sene desek 20 yaşında mezun olur. Ama teknisyenin 20K alması bana da saçma geldi. Mühendis olarak çalışmıyor sonuçta.
Belki dediklerimde haksızlık olabilirim, eğer konu sahibi kendisinin durumunu açıklığa kavuşturursa argümanlarını tekrar gözden geçiririm, hatta belki de hak bile verebilirim.
 
hocam sende daha fazla yorma kendini algılarını kapatmışlar. "cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim." demiş imam el-gazali. Bunlarında cahillerden farkı yok şu an.
Onlara göre de sen cahilsin abisi, kendi mesajlarını okursan boş yere tartışmaya girdiğini anlayacaksın.
 
Neden cahil oldum.
Bu arkadaşlara burada rastladığımız iyi oldu. Karşısındakini dinlemeyen birine laf anlatamazsın. Bu dayılar halen beni anlamamış. Onca yazıya rağmen. Keşke birkaç sayfa önceden bunları yazsaydınız hızlıca ayırt eder, devam etmezdik :D .

Ancak onca uğraşa rağmen bir Allah'ın kuluda derdimizi anlamamış. Aynen böyle devam. Size iyi günler dilerim. Blok. Foruma dev hizmet olarak tüm konuyu gezmenize gerek yok yanıtladıklarımı bloklasanız kafi.

@Yusufigit hocam sende daha fazla yorma kendini algılarını kapatmışlar. "cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim." demiş imam el-gazali. Bunlarında cahillerden farkı yok şu an.

Çünkü senin özgürlüğüne ve mutluluğuna önem vermiyorum, benim için ailemin sağlığı daha önemli ve ikimizde haklıyız.
 
Mesleğimi 6 senedir yapıyorum. Yurtiçi, yurt dışı tecrübem var. O çok yerli ve milli projelerde çalıştım, çalışıyorum. Allah'a şükür gelirim iyi. Borsadan ek gelirim var.

Evde PC, PS5 ve devasa bir kütüphane var. Fakat ben sosyal bir insanım. Haftada 2-3 kez dışarı çıkmazsam bunalıyorum. Şu 1 yıldır psikolojik olarak geldiğim noktayı tahmin bile edemezsiniz. Madem sağlık sağlık deyip duruyorsunuz. Psikolojinin bozulması çok mu sağlıklı?

Ancak asıl önemli olan. Öldürme oranı %0.02 olan bir virüs için bu totliter rejime nasıl bir güç verdiğinizi göremiyor oluşunuz.

Avrupa'da korkunç eylemler var. Çünkü onlar demokratik haklarını savaşarak, isyan ederek aldılar. Bizde tam tersi oldu. Kafamıza vura vura getirdiler.

Protesto kültürümüz yok, biatçıyız, devleti kutsallaştırmışız. Ana akım ne derse o doğru diğerleri komplo teorisyeni olmuş.

Sana maskenin bırak faydalı, zararlı olduğunu söyleyen 20 tane prof atarım. Onların senin gözünde niye itibarı yok? Bilgin ne? Bilim insanı mısın? Yok! Çünkü devletler böyle istiyor. Onlar doğrudur diyorsunuz.

Gelecek nesillere ve kendinize iğrenç bir şey yapıyorsunuz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı