Moderatör olmak zor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasıl moderatör olabilirim, cidden çok istiyorum.
O zaman hocam biraz forum ortamını tanıyın kim hangi konuda iyi?
Misal;
@370423 sistem toplama konularında çok iyidir.
@Shimada Sensei felsefik konularda kendini geliştirmiş.
@Samotne Ciasteczka,@Setsuna Yuki, @WoLeRm gibi Kişiler de çevre birimi önermede gayet başarılı.
Böyle şeyleri bilmen ve forumdaki genel düşünce yapısını kavrayabilmen lazım.
 
Henüz çok yenisiniz. En az 1 veya 2 sene Sosyal'de vakit geçirmenizi tavsiye ederim. Kaldı ki gerekli şartları da karşılamıyorsunuz.

Bu arada zor(dur). Sosyal sandığımızdan daha çok aktif arkadaşlar. Bunu da göz önünde bulundurmak gerek.

Belirli yıl gereksinimi yok. 5-6 ayda kimin kim olduğunu anla yeter. Ben de daha 1 yıl değilim mesela. Yeter ki Sosyal'e faydalı bir üye olun ve yazım kurallarına dikkat edin. :)
 
Zor. Deneyimleme şansım oldu. Birkaç gün sonra da yönetimdeki bir kişiyle kişisel sorunlarımdan dolayı kapı dışarı edildim, işimi layıkıyla yapmama rağmen.
Technopat'ta olacak bir şey değil tabii bu, burası resmi ve büyük bir forum.

Deneyimlemenize sevindim. Ben de Ocak'ta ayrılmadan hemen önce başka bir moderatör ile tatsız olaylar yaşadım. Biraz ani oldu o nedenle.

Ancak bunun sonucunda burayı düzgünce kullanmaya devam ediyorum ve bir kişi ile yaşadığım sorunu tüm moderatörlere ya da yönetime yaymıyorum. Hepsi görevini severek yapan insanlar, moderatörler ve yöneticiler. Gereksiz yere yüklenmeye gerek yok. Bazen üyeye karşı katı olabilir, bazen gereksiz görünen cezalar verebilir. Binde bir kere olan olaylar bunlar.

Şimdi bazı arkadaşlar illegal yollarla bazı şeyleri deniyor, bunlara gerek yok diye düşünüyorum.
 
Belirli yıl gereksinimi yok. 5-6 ayda kimin kim olduğunu anla yeter. Ben de daha 1 yıl değilim mesela. Yeter ki Sosyal'e faydalı bir üye olun ve yazım kurallarına dikkat edin. :)


1 yıla daha yakın ama sanırım
11 ay 29 gün :)
 
@scroll rollsc neden üzüldün?
Bahsettiğin üyeler sadece "öneri" kısmında değil, teknoloji alanındaki farklı farklı konulara; halihazırda bulunan bilgi birikimlerinin sayesinde belli başlı bölümlere hakim olmalarıyla da bilinen üyeler. Önceki mesajımda da değindiğim gibi; sandığınız kadar basit değil.

Öneri başlıklarında iyi olmak, iyi ürünler önermek; alımlarda göz önünde bulundurulacak cinsten, değerlendirilecek bir nitelik olduğunu sanmıyorum. Dediğim gibi, bahsettiğin üyeler; farklı farklı dallarda da hatırı sayılır bilgi birikimine sahip kişilerden oluşuyor. "Öneri" vermeyi uzmanlık sanmayın. Hele ki o öneri verdiğiniz bileşenlerin yapısına, içeriğine tam olarak hakim değilseniz.

Ayrıyeten çok bilgili, eksper diyebileceğimiz üyeler bile olamayabiliyorlar. Cidden olmak istiyorsanız, bu yönde bir hevesiniz varsa kendinizi geliştirmeye bakın. Ha, tabii yetkili üyeler daha vakıftır bu alım konusundaki asgari gereksinimlere, çeşitli ayrıntılara vs.

@Ramazan Ö yok, kötü amaçla gülmedim. Yanlış anlama. :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı