Gösteri Uçağının Suya Mecburi İnişi

Katılım
6 Ekim 2014
Mesajlar
14.324
Makaleler
7
Çözümler
83
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Havacılık Sektörü
Profil Kapağı
1522248089
Cocoa Beach Air Show'a katılan II. Dünya Savaşı'ndan kalma bir uçak, sahile yakın bir yerde acil iniş yaptı. Grumman TBF Avenger bombardıman uçağı üç mürettebatlı olup ikinci dünya savaşı sırasında aktif savaş uçağı olarak kullanılmıştır.

Yakınlarda bir pist veya düz alan bulunmadığını düşünürsek en doğru kararı vermiş pilot. Suya ve sığ suya iniş yaparak hem uçağı düşmekten kurtarmış hem de kendisi en kısa zamanda uçağı tahliye ederek karaya ulaşabildi bu sayede. Hızını düşürmek içinde elinden gelen her şeyi yapmış. Hatta hafiften Stall'a bile girmiş uçak.

Suya inişlerde maalesef çok fazla değişken var. Dalga yüksekliği, rüzgar, suyun derinliği... vb. Bu faktörler ışığında alınan kararlar bazen ölümcül bir hata bazen de hayat kurtaran bir karar olabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Orada olmak isterdim.
Hocam geçenlerde bir bakanın uçağı arıza yapmış bilginiz var mı?
Kritik bir durum fakat evet ben de şahit olmak görmeyi çok isterdim. Gövde üstüne inen uçak görmüştüm ama suya ineni görmek nasip olmadı daha:)
 
Kritik bir durum fakat evet ben de şahit olmak görmeyi çok isterdim. Gövde üstüne inen uçak görmüştüm ama suya ineni görmek nasip olmadı daha:)

Bence insanlar ilk başta gösteri tarzı bir olay sandı galiba. Benim kafamın üstünden o uçak geçecek öyle sakin kalamam.
 
Hocam geçenlerde bir bakanın uçağı arıza yapmış bilginiz var mı?
Motoru arıza yapandı di mi? Pilotun söylediğine göre jeneratör arızası. Yani motordaki bir arızadan dolayı Malatya'ya iniş yapmışlar. Tek motorla da uçabilecek kabiliyete sahip oldukları için tehlikeli bir durum olmamış allahtan.
 
2. Dünya savaşından kalma bir uçak ile nasıl böyle işlere kalkışabiliyorlar ki? Neden acil iniş yapmış, biliyor musunuz?
Amerika'da böyle hava gösterileri çok yaygın. Eski savaş uçakları orada hala uçtukları için gösterilerde hem halka izletiliyor hem de eğleniyorlar. Sanırım bu uçak motor arızası yüzünden bu şekilde bir iniş yapmıştı. Yani kalktığı yere yetişemiyordu.
 

Geri
Yukarı