Web sitesi kurmak

LonelyDarkSide

Hectopat
Katılım
13 Temmuz 2019
Mesajlar
1.259
Çözümler
9
Arkadaşlar öncelikle merhaba, web sitesi kurmayı düşünüyorum fakat aklımda hiçbir fikir yok. ne tür web sitesi yapacağımdan. Önerileriniz nedir nereden site açmalıyım, siteden nasıl para kazanırım? Bu sorularımı cevaplarsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar öncelikle merhaba, web sitesi kurmayı düşünüyorum fakat aklımda hiçbir fikir yok. ne tür web sitesi yapacağımdan. Önerileriniz nedir nereden site açmalıyım, siteden nasıl para kazanırım? Bu sorularımı cevaplarsanız sevinirim.
Web sitesi açmanın kurallarından biri ne konu hakkında olacağıdır. Kesin site açmaya kararlı isen bir Domain ve Hosting alman lazım.
 
Şimdi burada sorduğun şey abesle iştigal etmiş biraz. Kimse direkt olarak para kazanılacak bir fikri ve yolunu yordamını ücretsiz olarak paylaşmaz. Hatta çoğu zaman para kazanılabilecek fikirler parayla da paylaşılmaz direkt faaliyete geçirilir.
Şayet fikrin olsaydı, web sitesi hakkında bilgisi olan biriyle ortak gerçekleştirdin. Yahut bilgin olsaydı. Web siteleri çok temelde üçe ayrılır
Ya site üzerinden mal yahut hizmet satarsın
Ya mal ya da hizmet satanlara aracılık edersin
Yahut içerik üreterek siteye trafik çekerek reklam geliri elde edersin

Tavsiyem sosyal medya üzerinden içerik üreten sayfa açmak ve oradan reklam geliri elde etmek. Sıfırdan web sitesi ile o iş biraz zor olur.
 
Öncelikle bir hosting ve domain adı satın almalısın. Daha sonra web siteni ne amaçla kuracaksın hangi hizmetleri vereceksin bunları belirleyeceksin. Eğer programlama yapacaksan site tasarımlarına Google aracılığıyla ulaşabilirsin veya kendi tasarımını bir kağıda çizip aynısını kodlama yaparak uyarlanabilirsin. Hiç uğraşmak istemiyorsan worldpress gibi uygulamalar ile kolaylıkla web sitesi yapabilirsin. Ama kendine "ben ne yapacağım?" sorusunu sor ki ne yapacağını belirleyesin.
 
Konum sanırım oyun hakkında bilgiler olacak,

Mesela oyunda ilk başta ne yapılmalı, para nasıl kasılır, vb.
Web sitesi için zayıf bir içerik gibi geldi bana. Daha önce de söylediğim gibi sosyal medya üzerinden deneyebilirsin. Tiktok bunun için iyi bir platform olabilir. Kullananların yaş itibari ile daha genç olması da oyun konusunda hedef kitlene hitap edebilir. Kaliteli içerikler üretirsen ve geniş bir gamer kitlesine hitap edersen markalardan işbirlikleri dahi alabilirsin. Unutmayın markalar artık geleneksel reklamcılıktan çok içerik üretenler ile çalışıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı