Discord üzerinden işlenen siber suçu nasıl ihbar edebilirim?

zyigit

Centipat
Katılım
9 Mart 2021
Mesajlar
446
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. Yaklaşık 10 dakika önce oyundan biriyle tanıştık, profilinde çok absürt bir Discord sunucusunun linki vardı (discord.gg/******) şeklinde. Ben de şüphelenip sunucuya girdim, konuştuklarınıza dikkat edin değerlere saygılı olsun yazmamın ardından 2-3 kişi senin ben Allah'ını ..... , kitabını ...... , şehidini ...... , bayrağını ...... vb. çok ağır küfürler ettiler. Elimde ssleri, sunucunun adresi, küfür edenlerinin profilleri mevcut. Ne gibi bir şey yapabilirim bu saygısızların başını yakmak için?
 
Alışın bu duruma. 20 senedir anama küfür yiyorum.

Edit: Yani yapacak bir şey yok. Anonim bu böyle. Bir şey çıkacağını pek sanmıyorum. Kamera bug'ları sayesinde Facebook da 5-6 kişinin yüzünü gördüm bana küfreden zamanında. 12-13 yaşlarındaydılar. Bilenler bilir Facebook görüntülü arama bug'larını.
 
Son düzenleme:
Selamlar. Yaklaşık 10 dakika önce oyundan biriyle tanıştık, profilinde çok absürt bir Discord sunucusunun linki vardı (discord.gg/******) şeklinde. Ben de şüphelenip sunucuya girdim, konuştuklarınıza dikkat edin değerlere saygılı olsun yazmamın ardından 2-3 kişi senin ben Allah'ını... Kitabını... Şehidini... Bayrağını... vb. çok ağır küfürler ettiler. Elimde ssleri, sunucunun adresi, küfür edenlerinin profilleri mevcut. Ne gibi bir şey yapabilirim bu saygısızların başını yakmak için?

Hocam buyurun İhbar Web bunu vereyimde fakat bunda galiba küfür kısmı yok ama biraz kurcalayın Hocam zaten arkadaş atmış benimkine gerek kalmadı.
 
Bunu siber suç değil de hakaret olarak değerlendireceklerini düşünüyorum. Şikayetini oluştururken bu şekilde oluştur. En azında adreslerine bir şekilde tebligat gidecektir ama bu bilgilere ulaşmak için de Discord'dan kişilerin bilgilerine ulaşmak gerek. Uğraşırsan sonuç alırsın ama bu tarz bilgileri edinmek için kendin uğraşman gerekiyor diye biliyorum.

Şikayetini oluşturup bilgileri alacağına dair bir izin belgesi tarzı bir şey alman gerekli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı