Türkiye Nasıl Düzelir?

Türkiye nasıl düzelir? Hangi politikaları uygularsa düzelmeye başlar? Ne yapılması gerekir? İskandinav ülkeler gibi mutlu olabilir miyiz?

Şuanki hükümetin değişmesi lazım, yeni gelecek hükümetin eğitime daha fazla önem vermesi şart. Eğitimin gelişmesi her alanı geliştirir.
 
Gençlerin kendini geliştirip, çalışıp, dünyaya geniş pencereden baktığı zaman düzelir. Hala kurtarıcı bekleyen varsa Atatürk'ü anlamamıştır. Birkaç sene içerisinde zaten değişimler olacak son kuşak biraz zırlak ama en azından sorgulayıcılar seçimlerini de ona göre yapıyorlar.
 
Eğitimin gelişmesi. PISA sıralamasından vs. bahsetmiyorum. Öncelikle ülkede ciddi bir ahlak eğitimi olmalı ki ülke düzelmeli. Öğretmen olmak çok zorlaşmalı ve sadece en iyi kişiler bu görevi üstlenebilmeli. Daha sonra güçlü bir lider lazım. Etrafa "Ey Amerika" diye bağırıp, Amerika laf edince köşesine çekilmemeli. Ekonomiden gerçekten anlayan kişilerin işin başına geçmesi lazım. En önemlisi ise bütün bunlar yapıldıktan sonra koruyacak birileri lazım. Yoksa tıpkı Atatürk'te olduğu gibi ülke bir kaç yıl güzel gittikten sonra yine kötüleşmeye başlar.
Şu an eğitim sistemi düzelirse bir sonraki nesil ülkede iç savaş çıkar, her yer devrim, protesto kaynar. Çünkü şu an ülkemizde sadece ucuz iş gücü var, herkesin İTÜ, ODTÜ eşdeğerinde üniversitelerden mezun olduğu, kültürlü ve bilinçli bireyler sence 3K-4K maaşa günde 10-12 saat çalışır mı sence? Bazıları bu eğitim işini çocuk oyuncağı zannediyor, ekonomi iyi değilse mutlaka eğitimde çocukları elemen gerekecekki ileride çaycı, fabrika çalışanı bireylerde olsun ki şu an ülkenin çok büyük çoğunluğu böyle işlerde çalışıyor.
 
Eğer ki tamamından konuşmak isterseniz, şöyle anlatayım. Öncelikle yönetim için, kesinlikle değişmeli. 1915'te yapılan, henüz Türkiye'nin kurulmuş olmadığı bir tarihteki, Osmanlı İmparatorluğu'nun yaptığı soykırımı Türkiye'ye yıkmaya çalışan insanlara karşı çıkabilecek biri gelmeli. 1915'te Türkiye diye bir şey yok ortada, ancak soykırımı Türkiye yapmış olarak görülüyor ve reisimiz buna hiçbir şey demiyor. Kendi ülkesini doğru zamanda savunmayı bilen birinin o kadar yıl boyunca seçimleri kazanmasına hala inanamıyorum.

Ekonomi için ise; piyasayı iyi takip eden, işini milyon dolarlar verdiği yatırımcılara bırakmadan bizzat kendi de takip eden, işini bilen, krizi fırsata çevirme yetisine sahip, ülkesinin diğer piyasalara göre yönetildiğini bilen, edepli bir insan gelmeli ekonomi yönetimine. Daha sonra dış ülkelerle düzgünce geçinebilen, ama sırf iyi anlaşmak için ülkesini satmayan bir bakan gerekli. Ve kararlarını tarafsız insanlara onaylatıp, kendi fikrini ortaya koyan bir bakan olmalı. Daha sonra halkın da yönetimde fikir belirtebilmesini sağlayan bir yasa gelmeli. Bu şekilde halktan bilgili insanlar da fikirlerini ortaya koyup ülkelerinin daha iyi bir yer olmasını sağlayabilir. Ve halkın doğru bilgiye ulaşabilmesi için yandaş kanalların kapatılıp, tarafsız gazeteciliğin öne çıkarılması gerek. Hiçbir şey değiştirilmeden, direkt olarak halka iletilmeli ki halk kendi yorumunu yapabilsin ve gerçekleri bilsin.

Halkın bilinçlendirilebilmesi için yine iş haber denetlemesinde ve eğitimde bitiyor. Bilgisiz din hocalarının sertifikaları alınmalı, yine yandaş haber kanallarının kapatılıp tarafsız gazeteciliğin öne çıkarılması, halkın sorgulamaya yönelik eğitim alması gerekir. Çünkü şu anki bilgiyle insanımız, ne denirse anında inanıyor. Biraz düşünseler, neyin ne olduğunu anlayacaklar. Ve ülkemizin gelişmemiş şehirlerinde yaşayan insanların eğitim hakkına destek çıkılmalı. Herkesin refah içinde yaşayabilmesi sağlanıp, cumhurbaşkanının ülkedeki insanlara yakın maaş alması, saraylarda yaşamaması gerek. Paramı veren kula minnetim sonsuzdur algısından anca böyle kurtuluruz. Aç kalmadığı sürece halkımız, başındakine sadıklığından vaz geçmez. Ama azıcık da tatsalar o zenginliği, anlayacaklar ki kendileri zaten aç kalmak üzere. Gören zengin, onlara acıyıp para verecek, o derece. Biraz akıllanması lazım vatandaşımızın. Sonra konuşuruz iyi mi kötü mü yönetim diye. Birçok şey halka düşüyor, başımızdakinin ne suçu var ki? Bulmuş sahipsiz sürüyü, geçmiş çoban olmuş. Asıl sorun halkta. Bakın ben karşı partidekilere söylemiyorum bu lafları. Aynı şey benim fikrimi savunanlar için de geçerli. Yine muhalefetin yandaş kanallarını izleyip, kendi yorumlarını ortaya koymadan yönetim değişsin diyorlar. Bilmiyorlar ki muhalefetin de hataları var. Biraz düşünseler anlyacaklar, kendileri de o sürüdeki herhangi bir koyun. Eğitim gelsin, gerisi gelir.

Dediğim gibi, hata reisimizde değil. Hata halkımızda. Boş boş çobansız bir şekilde kurtların etrafında dolanmaları onların suçu. Umarım yazımdan herhangi bir şey anlamışsınızdır da yine o koyunlar gibi boş verip geçmezsiniz her şeyi.
 
Türkiye nasıl düzelir? Hangi politikaları uygularsa düzelmeye başlar? Ne yapılması gerekir? İskandinav ülkeler gibi mutlu olabilir miyiz?

Ben yönetimde olsam sınırdışı edeceğim o kadar çok insan var ki. Şahsen ülkeye sıkı bir yönetim lazım diyorum. Hitler gibi. Başa hitler gelse çok güzel olurdu. Adam mezarı kazılan Almanya'yı topladı daha ne yapsın. Tek hatası Rus'lara saldırmasıydı.
 
Ben yönetimde olsam sınırdışı edeceğim o kadar çok insan var ki. Şahsen ülkeye sıkı bir yönetim lazım. Hitler gibi. Başa hitler gelse çok güzel olurdu. Adam mezarı kazılan Almanya'yı topladı daha ne yapsın. Tek hatası Rus'lara saldırmasıydı.
Cidden Hitler'i savunanı da ilk defa görüyorum. Çok sevdiğim bir hocamın sözü vardır, lütfen alının bu söze:

1619345834275.png
 
Tek kişilik olmaz, Puan sisteminin kalkması gerekiyor yeteneğe/ilgiye göre okullara gidilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Tabi sadece bunla olmayacak ama bir yerden başlamak gerek ve bu EĞİTİMDEN geçiyor.
Ben yönetimde olsam sınırdışı edeceğim o kadar çok insan var ki. Şahsen ülkeye sıkı bir yönetim lazım diyorum. Hitler gibi. Başa hitler gelse çok güzel olurdu. Adam mezarı kazılan Almanya'yı topladı daha ne yapsın. Tek hatası Rus'lara saldırmasıydı.
Öyle tak diye edemezsin, Onlarında oranın içinde adamları var bence bu kadar basit değil illaki bir düğüm vardır.
Cidden Hitler'i savunanı da ilk defa görüyorum. Çok sevdiğim bir hocamın sözü vardır, lütfen alının bu söze:

Eki Görüntüle 991632
Kuzey korenin başkanını savuncaktı arkadaş yanlış oldu :D :D :D
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı