Korsan oyun kul hakkı mıdır?

Ben bir kosan kullanıcısıydm fakat vazgectim. simdi ne hile, ne korsan kullanıyorum. aılem 1 TL'lık oyun almadıkları için bulaşmıstım fakat kımseye onermem. çok yuksek virus ihtimalı var, dolandırıcılar var.
 
Sizce crack oyun günah mıdır? Kul hakkına girer mi? Malum, ülkemizdeki oyun fiyatları yüzünden korsan oyun kullanımı arttı. Bence kul hakkına girer. O kadar insan çalışıyor para kazanmak için çabalıyor ve sen ücretli oyunu bedavaya indirerek çalışanların hakkını yemiş oluyorsun. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Bir oyun oynamanın bu kadar zor olduğu günlerde yaşıyoruz. eğer eskisi gibi oyunlar 20 - 30 TL'ye alabilseydik, eğer böyle olmasaydı kimse crack günah mı demezdi. En çok crack kullanan ülkelerdeniz.
 
Yıllarını verdiğin bir resim var. Bunu yapabilmek için çok uğraştın çok çabaladın. Her fırça darbesinde bir hikaye vardır belki bu resmin. Gerçekten zevk ile yaptığın bu resim, senin bilmediğin birisi tarafından kopyalanıyor. Senin günlerini, aylarını, yıllarını verdiğin resim birkaç gün içerisinde kopyalanıyor ve dağıtılıyor. Herkes senden orijinalini almak yerine, gidip kopyalanan resmini satın alıyor.

İşte böyle düşündüğümüz zaman korsan oyunların ne kadar çok kul hakkı olduğunu anlıyoruz. Tabi ki Türkiye şartlarında düşünürsek. Oyunu indirip oynayıp daha sonra paran olduğunda satın alırsan orijinaline sadık kalmış olursun. İşte bu yüzden korsan oyun emek hırsızlığı ve kul hakkına girer.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı