WhatsApp gizliliği ile yaşadığım imtihan

Katılım
13 Kasım 2018
Mesajlar
18.835
Çözümler
622
Herkese selamlar,

Öncelikle Technopat Sosyal ahalisinin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

Bugün bayram dolayısı ile WhatsApp üzerinden eski bir iş arkadaşıma mesaj yazmak istedim. Elim kırılsaydı da yazmasaydım. Numara artık kendisine ait değilmiş ve bir başkası tarafından kullanılıyormuş. Tabii doğal olarak WhatsApp üzerinden iki farklı numaradan spam mesajı almaya başladım. Ahlaksızın yaptığı yetmiyormuş gibi bir de numaramı başkasına vermiş ki, o da spam yapsın.

Tabii bu durum üzerine direkt polis ve numaranın ait olduğu operatör ile iletişime geçtim. Bu tür durumlarda formu doldurarak bilgi almak mümkün olduğu için karşı tarafı şu an sıkıştırmış durumdayım. Muhtemelen karşımda kendi çapında eğlenmek isteyen bir çocuk var. Kendisine, polise ve operatöre başvurduğumu açık bir şekilde ilettim. Beni engellemeyi kes diyen şahıs şu an derin bir sessizliğe bürünmüş durumda.

Benim sormak istediğim soru ise şu: WhatsApp'da neden sadece rehberimdeki kişiler tarafından mesaj almak istiyorum seçeneği bulunmuyor? Facebook dediğimiz şirket devasa bir şirket ve büyük bir kazanca sahip. Koskoca şirket bunu akıl edip de, uygulamaya entegre edemiyor mu? Böyle kepazelik olamaz. Adam numaramı paylaşmış, şimdi işin yoksa sürekli engelle dur. Şu an numaramı değiştirmekten başka bir çarem yok gibi görünüyor.

Telegram kullanalım diyoruz, onu da akrabaların çoğu kullanmıyor. Alışmışlar WhatsApp'a bir kere, vazgeçiremiyorsun. Telegram'daki özelliklerin yarısını bile barındırmıyor rezil WhatsApp. Bayram sebebiyle akrabalarla görüşmek için mecbur indirdim. İndirmez olaydım. Resmen belamı buldum.

Düzenleme; Bu konuyu oluştururken karşı taraf benimle irtibata geçti. Kendisinin böyle bir şey yapmadığını, yani numaramı paylaşmadığını aktardı. Kız arkadaşına ekran görüntüsü atarken yanlışlıkla numaramı da paylaştığını söyledi. Sebebi ise benim spam yaptığımı düşünmesiymiş. Korktuğu için kız arkadaşına mesaj yazmış. Dediğine göre sürekli malum siteler tarafından ve Call Center'dan arayıp duruyorlarmış. Call Center dediğim de şey işte. Siz anlayın... Benim eski arkadaşımın yediği nanelerden olsa gerek. Halbuki ben sadece birlikte bir kahve içelim diye mesaj atmıştım. Onun yüzünden bayağı strese girdim.

Arkadaşlar, uzun lafın kısası; WhatsApp'da bayağı bir eksik mevcut. Bu özelliklerin acilen entegre edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu durum çok farklı da olabilirdi. Karşımdaki numaramı gruplara dağıtsaydı şu an uğraşıp duracaktım.

Lütfen WhatsApp'da gizlilik ayarlarına önem gösterin. Hesap bilgilerini herkese açık yapmayın. Hakkınızda sizi sıkıntıya sokabilecek detaylar vermeyin. Böyle durumlardan ötürü insan cidden aşırı sıkıntıya giriyor. Şükürler olsun ki iş ciddiye binmedi. Böyle bir konu ile karşınıza gelmek istemezdim, fakat bu tür olayları paylaşmayıp içime atarsam rahat edemem. Nasıl stres oldum anlatamam size.

Güzel bir bayram günüydü, ta ki bu olayı yaşayana kadar. İnsanın huzurlu olması kadar güzel bir şey yokmuş.

Sağlıcakla kalın. Kendinize dikkat edin.
 
Son düzenleme:
Vay be, ne aksiyonlu bir gün olmuş sizin için :D.
 
Öncelikle Technopat Sosyal ahalisinin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.
Seninde bayramın kutlu olsun.
Benim sormak istediğim soru ise şu: WhatsApp'da neden sadece rehberimdeki kişiler tarafından mesaj almak istiyorum seçeneği bulunmuyor?
onu facebook'a sor :D.
Facebook dediğimiz şirket devasa bir şirket ve büyük bir kazanca sahip.
Çok para her zaman iyi hizmet demek değildir :).
Böyle kepazelik olamaz.
Haklısınız.
 
Benim eski numaramda bir Suriyeli arkadaşa verilmiş, WhatsApp'tan gördüm. İşin kötü yanı şifresini unuttuğum ve ikili doğrulama olan Gmail hesabım bu numarada. Bir Türk almış olsa yazar derdimi anlatırdım. Gelde bu arkadaşa derdini anlat. :(
 

Geri
Yukarı