Anadolu lisesinden mesleki teknik Anadolu lisesine nakil yaptırmak mantıklı mı?

Denizsev1m

Zeptopat
Katılım
18 Mayıs 2021
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Abiler ve ablalarım, ben 9. sınıf Anadolu lisesi öğrencisiyim, Anadolu lisesinden mezun olup diplomalı işsiz olmaktan korkuyorum. Okuluma sınavsız girdim ve nakil olmayı düşündüğüm okul da sınavsız aldı. Elektrik elektronik veya yazılım bölümü düşünüyorum, ingilizcem biraz iyi. Sizce ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Abiler ve ablalarım, ben 9. sınıf Anadolu lisesi öğrencisiyim, Anadolu lisesinden mezun olup diplomalı işsiz olmaktan korkuyorum. Okuluma sınavsız girdim ve nakil olmayı düşündüğüm okul da sınavsız aldı. Elektrik elektronik veya yazılım bölümü düşünüyorum, İngilizcem biraz iyi. Sizce ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Kesinlikle meslek lisesine geçme. Meslek lisesinden sonra işe girip çalışacağım diyorsan, son sene staj için gittiğin yerde işini beğendirip, patronunla konuşman gerekiyor. Diğer türlü meslek lisesi çıkışlı olarak da işsiz kalırsın.
 
Yazılım bölümü yok, bilişim bölümü var.
Kesinlikle meslek lisesine geçme. Meslek lisesinden sonra işe girip çalışacağım diyorsan, son sene staj için gittiğin yerde işini beğendirip, patronunla konuşman gerekiyor. Diğer türlü meslek lisesi çıkışlı olarak da işsiz kalırsın.
Bu dediğiniz meslek liseleri için geçerli, Teknik Anadolu liseleri farklı.

Yine de şu anki okulun iyi sayılabilecekse geçme.
 
Meslek lisesinde okudum (Bilişim). Sayısal dersler 10. sınıftan sonra yok. Eğer ben hallederim dersen iyi olur güzel olur ama arkadaş çevren kalitesizleşir.
 
Açıkçası benim okuduğum bölümde de birkaç tane meslek çıkışlı arkadaşlar var hatta şu anda sınıf ortalamalarında en yukarıdalar. Ancak sen meslek lisesine gidersen bu kadar çalışabilecekmisin? Bir miktar gideceğin bölüme bağlı olarak avantajları var ancak meslek lisesine gidersen istediğin bölüme bile gidemeyebilirsin unutma çünkü sana 11.-12. sınıfta AYT konuları öğretmeyecekler sana.
 
Ben şahsen geçmeni tavsiye ederim ama teknik liseye geç, ATP diye geçiyor. Bilişim bölümünü öneririm. Önceden 9. sınıflara meslek eğitimi yoktu, 9. sınıfta da Python dersi vermeye başlamışlar. 10 ve 11'de de C# öğrenip geliştirirsin. Tabii 11'de dal seçeceksin ona göre de eğitim alabilirsin. Veritabanı ve web tasarım var bizim okulda, ben veritabanındayım. Veritabanını öneririm fakat zor, yapamam diyorsan web tasarıma geçmeni öneririm.
 
Ben şahsen geçmeni tavsiye ederim ama teknik liseye geç, ATP diye geçiyor. Bilişim bölümünü öneririm. Önceden 9. sınıflara meslek eğitimi yoktu, 9. sınıfta da Python dersi vermeye başlamışlar. 10 ve 11'de de C# öğrenip geliştirirsin.
şey olarak geçiyo zaten ..... mesleki ve teknik anadolu lisesi aynı bölümde 1 arkadaşım da var zaten sadece 11 ve 12. sınıfta diğer liselerle aynı dersleri görmüyormuşuz (mat vb.) ne yapayım bilmiyorum
 

Yeni konular

Geri
Yukarı