i71170K mı? AMD mi?

1080P'de besleyemiyor 4K'da bir zahmet o kadar para veriyoruz, 4K'da besleyemiyor.

Hocam RTX 3090 zaten 1080 için çıkmış bir kart değil ki. 8K da bile oynatabilen bir kart dan bahsediyoruz. 4K da besleyememesi çok zor. Eğer örnek bir video atarsanız cidden ikna olurum.
 
Arkadaşlar tartışmanızı bölüyorum ama kimi Intel diyor kimi AMD dikkatimi çeken bir şey var AMD o kart da performans vermez gibi bir şeyler demiş. Böyle bir şey var mı ve ayrıca evet oyun yayınları, editler ve video falan çekeceğim. Bütçe soran arkadaş a gelince olabildiğince düşürmeye çalışıyorum fiyatları, o yüzden soruyorum araştırıyorum çünkü dolar yükseldi diye fiyatları haksız yere çok şişirdiler bahaneler yığınla çünkü ben olabildiğince geriye çekmeye çalışıyorum. Şimdi öğrenmek istediğim şu i7 11700Knın performansını verecek bir AMD işlemcisi varsa ve kart la problem çıkarmayacak şekilde çalışır ise onu düşünürüm Intel'den pahalı değilse tabii. Şu an araştırmalarıma göre en iyi kart olduğu için ona göre ayarlama yapmaya çalışıyorum. Bu arada kart a takacağım ekran kartı RTX2060 Super.
Yerinizde olsam MSI MAG X570 Tomahawk anakart ile Ryzen 7 5800X veya bütçe durumuna göre 5900X alırdım.

MSI almam ben artık kafamda bitirdim MSI'ı.
O anakarta AMD işlemci olmaz. Anakart ve işlemci için toplam bütçe nedir?

Amacım fiyatları düşürmek, önerin nedir önerdiğin ve önereceğin şeyin seçtiğim kart kadar güncel güçlü ve kaliteli olması lazım. Her açıdan.
 
Çok aciliyetin yoksa 12.nesili bekle,11.nesil iyi değil,alabiliyorsan 10900K al hatta.Ben şahsen 12900K'yı bekliyorum.Intel yakında geri gelecek.
 

Geri
Yukarı