Aşı olacak mısınız?

Aşı olucak mısınız?

  • Evet

    Oy: 383 60,9%
  • Hayır

    Oy: 141 22,4%
  • Kararsızım

    Oy: 105 16,7%

  • Oy verenlerin toplamı
    629
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sıra gelince olmayı düşünüyorum ancak yine de tereddütlerim yok değil.
Muhtemelen bir süre geciktireceğim, sonrasında da ya Sinovac olurum ya da o zamana gelirse yerliden olurum, Biontech düşünmüyorum.
 
Acil kullanım şartı bitene kadar aşı olmayacağım buda en az 2 yıla tekabül ediyor. Aşının hem zararlı hem de faydalı(önlem açıdan) yönleri var ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde herşey açıklığa kavuşacak.. Acil kullanım onaylı bir aşı için mahpus şartı isteyen bilim kurulu üyeleri bile var.. Şu anlık hiçbir şey insana güven vermiyor...
Corona geçirdim, kısa bir süre önce de Biontech aşı vuruldum. Artık herhalde daha kapıma uğramaz.

1 gün kol ağrısı dışında kısa vadeli hiçbir yan etkisi olmadı.
Uğrama ihtimali değişmedi say..
Her ne kadar güvenli değil diyenler olsa da virüsün kendisinden daha yıkıcı olamaz. Ek olarak çevremde daha sıkıntı yaşayan görmedim o yüzden sıra gelirse olacağım.
Gripten daha az öldüren bir virüsten daha mı hafif olacak diyorsunuz?? İyi gözümüz kapalı kalp krizi vakalarına bakmayalım o zaman. Euro 2020 de bile gördük vakasını. Öksürten virüsten daha zayıf olacakmış ha?
 
Gripten daha az öldüren bir virüsten daha mı hafif olacak diyorsunuz? İyi gözümüz kapalı kalp krizi vakalarına bakmayalım o zaman. Euro 2020 de bile gördük vakasını. Öksürten virüsten daha zayıf olacakmış ha?

Virüs corona ailesinin daha yeni bir üyesi ve mutasyon riski çok yüksek yarın mutasyona uğrar ölümcüllüğü artar. Ek olarak bunu yasaklar devam edip ekonomik ve psikolojik durumunu da düşünerek söyledim.
 
Gripten daha az öldüren bir virüsten daha mı hafif olacak diyorsunuz?? İyi gözümüz kapalı kalp krizi vakalarına bakmayalım o zaman. Euro 2020 de bile gördük vakasını.
Ya şunu tekrarlayıp durmayın lütfen, farklı kişilere farklı konularda kaç kere verdim ben bunun cevabını hatırlamıyorum. Size de cevapladım diye hatırlıyorum.

Günlük hayatta kim grip için önlem alıyor? 14 gün karantina var mı yoksa 2 gün evde yatıp işe geri mi gidiyorsunuz? Bir önceki senenin virüslerinin aşısını risk gruplarına uyguluyoruz o kadar. 2 yıldır dünya durdu dünya. Virüs yayılıp öldürmesin diye insanların hayatları alt üst oldu. Gripten az öldürme oranında kalmasının sebebi bu olabilir mi acaba? İki tane rakamı alıp karşılaştırınca sorgulamış mı oluyorsunuz?

Koronavirüs, gripten çok daha bulaşıcı, etkileri çok daha beklenmedik ve ağır, üstelik kalıcı etkileri de çok daha fazla bir hastalık. Çocuklardaki MIS-C sendromunu bir araştırın bakalım.

Alınan önlemler olmasa, milyonlarca insan aynı anda hastalık geçirse, sağlık sisteminin çökmesi yüzünden neler yaşanacağını siz bilmiyor olabilirsiniz ama sistemin içindekiler biliyor da alınıyor bu önlemler. 1-2 günlük tedaviyle hayatta kalacak insanların da ölümüyle sonuçlanacak bir süreçten bahsediyoruz. Günlerce solunum cihazına bağlı kalıp sonra kurtulan milyonlarca insan var.

Çok üzgünüm ama hayatının tamamı bu işle geçen doktorlar, virologlar gerçekleri görememişti, kimse de “ya bu virüs grip kadar öldürüyor niye takıyoruz ki” demeyi akıl edememişti.

Nereden geliyor bu cesaret ya? Tıbbi yetkinliğiniz nedir?

Euro 2020’deki futbolcunun aşı olmadığı açıklandı bu arada, azıcık gündemi takip edin. Ama o da yalandır şimdi, inanmazsınız ne de olsa.

Dünyada bugüne kadar 2,5 milyar doz aşı yapılmış, 800 milyon kişi çift doz aşılanmış. 2,5 milyar bakın ne kadar ciddi bir rakam.

Bütün dünyada bugüne kadar kaç kişi COVID geçirmiş? 179 milyon. 179 milyon vakadan 4 milyonu hayatını kaybetmiş. Milyonlarcası MIS-C, kalp krizi, inme, beyin kanaması, kalıcı akciğer hasarı ile uğraşıyor.

800 milyon çift doz aşılanmış kişilerde ne görülmüş? Hiçbir şey. Amerikada 250 genç erkek miyokardit geçirmiş. Aşıyla bağlantısı da araştırılıyor daha, ortada kesin bir şey yok. “Aşı kaynaklı” diyebileceğimiz yan etki, ölüm vs yok doğru düzgün. Aşı olduktan sonra kimin başına ne gelse inceleniyor yarım yıldır, bütün bilim dünyası takip ediyor.
 
Son düzenleme:
Almanya an itibariyle BioNTech olana vizeleri açtı, Sinovac olanlara veya aşısız olanlara vize yok.
Bilginize.
 
Nobel ödüllü bir viroloğunda aşıya gerek olmadığına dair aksi bir yönde iddiası vardı mesela. Bu ilginç gelmişti bana gerçekten. Aynı konu hakkında işinin ehli olan uzman kişilerden farklı yada karşıt yorumlar vs.
Nobel ödülü alıp kafayı kıran çok fazla bilim adamı var.
Büyük ihtimalle bahsettiğin kişi Luc Montaigner, aşıların gereksiz olduğunu çünkü sürekli yeni varyantların çıkıp aşıyı etkisiz kılacağını söylüyor. Buradaki sıkıntıysa virüs yayıldıkça yeni varyantlar çıkabilir, aşılarsa virüsün yayılmasını yani direkt olarak yeni varyantların çıkmasını engelliyor. Luc kendi görüşlerini hiçbir şekilde temellendirme ihtiyacı hissetmeden şu anda aşı karşıtlarının malzemesi olmuş durumda.

Diğer bir kafayı kıran nobel ödüllü bilim insanına örnek:
Linus Pauling: Vitamin takviyesiyle her türlü hastalığa çare bulunabileceğini söyleyip bunun hakkında kitap yazdı. ABD'de C vitamini satışı yoktan tavan yaptı. Fazla vitaminden dolayı hem kendisinin hem de birçok erkeğin prostat kanserinden ölümüne yol açtığının farkında değildi.

Birisine sırf nobel ödüllü diye güvenmek yapacağınız en büyük hata olabilir çünkü günümüzde adına "nobel hastalığı" dediğimiz bir sorun var, bu sorun nobel ödülü alan bilim insanlarındaki ün zehirlenmesinden kaynaklanıyor ve her konuda hüküm verebileceklerine inanıyorlar, dolayısıyla hakim olmadıkları veya yanlış olduğunu bildikleri halde konuştukları birçok konuyla insanları yanlış bilgilendirip kendilerini de rezil ediyorlar.

Araştırman için birkaç nobel hastalığından muzdarip bilim adamı;
  • Kary Mullis
  • William Shockley
  • Alexis Karrel
  • Peter Duesberg
 
Haklısınız bence. Evet. Biraz kendimi meditasyona versem iyi olur sanırım bu süreçte, gereksiz endişelerimden ve kötülüklerimden arınabilmek için. Çok gereksiz konulara kafa yoruyorum yani, ya olacağım ya da olmayacağım uzatmanın ne anlamı var gerçekten. Olmayacağım tabii orası ayrıda.

Açıklamanız içinde teşekkürler ancak öyle anlamamıştım bunu da belirtmek isterim :)

Ben biraz öyle anlıyormuşum gibi sözcükleri seçmiş olabilirim sizde kusura bakmayın.

Özellikle bazı konularda o konuda işinin ehli olan kişilere güvenmek konusunda da haklısınız. Ancak ben doğru hatırlıyorsam tam olarak 'self healing' mucizesi olan doktor hanımı bu konuda referans göstermemiştim ve bu konuda ona güvendiğimi söylememiştim (Direkt olarak doktor hanımın paylaştığı veriyi ve iddiayı ona uygun bir açıklama ile paylaşmamış olmakla hata etmiş olabilirim tabii biraz, tweetinden yola çıkmıştım. Olaya sadece iddialar, incelenebilir veri ve bilgi paylaşımı gözü ile bakıyorum yani) ve bunun dışında, bazı konularda işinin ehli olan pek çok insan ve hali ile de bazen bu konular konusunda karşıt görüşlü insanlar olabiliyor. Uğur şahin gibi bir doktor tabii ki alaninda uzmandır ancak, bence alanındaki tek uzman olmayabilir. ya da en iyisi. En tanınan ve bilgili, işinin ehli olan uzman o olmayabilir. Biraz risk işi gerçekten. Kendi alanında uzman kişilerden çeşitli iddialar varken üstelik. Nobel ödüllü bir viroloğunda aşıya gerek olmadığına dair aksi bir yönde iddiası vardı mesela. Bu ilginç gelmişti bana gerçekten. Aynı konu hakkında işinin ehli olan uzman kişilerden farklı ya da karşıt yorumlar vs.

Benim alanında uzman kişilerin yanında özellikle de onların aksi yönde 'yeterli değil' tarzı görüş belirtmem bayağı abes kaçsa da içimde kalmasından iyidir diyorum kendi kendime ehehe. Fazla iddialı olmaya çalıştığımdan dolayı değil de işte öyle düşündüğüm için oluyor genelde.

Bu arada evet bilim ilerlesin ilerlediği kadar, bu çok iyi bir şey. Ancak dediğim yanlış anlaşılmasın mesela lafım kimseye değil de, din ve Allah tapıcılığı kadar bana bilim tapıcılığıda çok tehlikeli geliyor. Bu konuda konu kim ya da ne olursa olsun sorgulamayı ve düşünmeyi seviyorum diyelim.

Olacaz !!!
 
Hocam ya hastalanıp bağışıklık kazanacaksın ya da aşısını olacaksın. İki seçeneğimiz var. Araştırmalara göre Covid-19'da uzun dönem rahatsızlıklara sebep oluyor. Aşıya bakıyorsun o da uzun dönemde rahatsızlıklara sebep olabiliyor.

Biontech ya da Sinovac ne gelirse bahtınıza. Genelde şehir hastenelerinde Biontech oluyor ve -70 derecede saklanıyor. Sinovac -20 derecede saklanıyor ve genelde aile hekimliklerinde mevcut.

Kişisel düşüncem ise, iki ucu boklu deynek. Ben önce Biontech istiyordum fakat sonra geleneksel aşının daha iyi olduğuna karar verdim. En azından yan etki oranı daha az.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı