4 Yılda TYT-AYT yetişir mi?

Sanırım sosyal bilimler lisesine gidiyorsunuz, akranlarınızın birçoğu umursamaz olacak, onların umursamazlığının sizi geri çekmemesine dikkat edin öncelikle.
9 ve 10. sınıf için Türkçe ve matematik derslerine çok iyi çalışmak yeterli diye düşünüyorum. Onun haricinde verilen ödevleri yapsanız kafi.
Cağaloğlu Anadolu Lisesi, yani pekte akranlarımın umursamaz olacağını düşünmüyorum.

Her yıl disiplinli çalışırsan derecenin de derecesi gelir ama imkansız gibi duruyor, bende öyle yapmaya çalıştım 4. günden tıkandım yani bir anlık gaza gelip bu kararı verdiysen pek mümkün değil.
4 yılda çocuk yetişiyor hocam. Günde düzenli 1 saat bile baksanız 4 senede çok rahat yetişir her şey :D
Sana bağlı, kendi düzenini oturtursan yapılmayacak iş değil.

Konuya girip alttaki benzer konular kısmından devam edin.
Hocam başlığı biraz yanlış koymuşum galiba özür dilerim. Yetiştirme tarafı sadece mizahtan ibaret. Asıl tavsiye istediğim kısım alt paragraf.
 
Arkadaşlar biraz eğlence biraz tavsiye amaçlı bir konu, ilk paragrafa takmayın.

Herkese merhaba, bu sene Almanca hazırlığımı bitirdim ve yaz sonunda 9. sınıfa başlayacağım. İnternette dolaştığımda herkes konuların yetişmediğinden yakınmış acaba nereden başlamalıyım yoksa geç mi kaldım? Bu 60 günde TYT kamplarından yapmak istiyorum fazla sıkışmaması açısından.

Ayrıca 9. sınıfa nasıl hazırlanmamı tavsiye edersiniz? Ortalamayı 100 yapmak gibi bir hedefim var ve daha hiç yapamadım en yüksek 8. sınıfta 99,53 oldu. O yüzden zor konuları şimdiden öğrenmek istiyorum. Kendi başıma çok rahat çalışabilir ve öğrenebilirim konunun zorluğu önemli değil sadece nelere çalışmalıyım onu bilmek istiyorum. 9. sınıfın dışında ileriye yönelik olarak mutlaka şunu yap dediğiniz bir şey var mı? Örneğin işte şu konuyu sürekli tekrar et ileride karşına çok sık çıkacak vs. Eğer geçen cumartesi-pazar sınava girmiş abilerim ablalarım varsa geçmiş olsun diyorum önünüzde rahatlamış bir şekilde geçireceğiniz güzel bir yaz tatili var keyfini çıkarın. Lisedeki dersler, etkinlikler, projeler veya sosyal hayat da dahil her tavsiyenizi dinlerim (okurum), yorumlarınızı bekliyorum sağ olun.
9'da derslerini iyi tutman yeterli. 10'da da aynı şekilde. 10.sınıfın yaz tatilinde TYT'yi bitirmeni tavsiye ederim. 11.sınıfı kesinlikle boş geçirme çünkü AYT'nin yarıdan fazlası 11.sınıftan geliyor. 12'nin yaz tatilinde hızlıca TYT tekrar edip AYT'ye başla. Önceki sınıfları iyi geçirmen seni bayağı öne geçirir.
 
Hocam siz yanlış anladınız sanırsam üst taraf eğlence amaçlı. 100 olarak bahsettiğim karne ortalaması yani TYT-AYT Full çeker miyim bilemiyorum daha düşünmedim. 🤣 🤣

Büyük başarı değil. Sizin gibi çok kişi var. Okullar not şişiriyor. 8.sınıf kolay zaten. TYT ve AYT'yi küçümsemeyin hele 8.sınıfla hiç karşılaştırmayın. Çünkü küçümserseniz çalışma isteğiniz azalır. Zor olduğunu bilip ona göre çalışın. Size tavsiye 9'da 9.sınıfı 10'da 10.sınıfı halledin yavaş ama sağlam ilerleyin ben hallederim deyip gaza gelmeyin. Çorba edersiniz konuları. 10.sınıf bittikten sonra TYT çalışabilirsiniz. Gerisi zaten gelir.
 
Büyük başarı değil. Sizin gibi çok kişi var. Okullar not şişiriyor. 8.sınıf kolay zaten.
Yani haklılık payınız var ancak yine de Instagram'da TikTok'da takılacağıma ortalamamı 100 yapmaya uğraşamam da zaten gayet iyi bir şey.
TYT ve AYT'yi küçümsemeyin hele 8.sınıfla hiç karşılaştırmayın
Hocam tekrarlıyorum TYT-AYT'yi küçümsemek gibi bir durum söz konusu değil zaten onlarla ilgili bir şey söylemedim bile. Benim sorduğum lise hayatı ile ilgili tavsiyeler.
Size tavsiye 9'da 9.sınıfı 10'da 10.sınıfı halledin yavaş ama sağlam ilerleyin ben hallederim deyip gaza gelmeyin. Çorba edersiniz konuları. 10.sınıf bittikten sonra TYT çalışabilirsiniz. Gerisi zaten gelir.
Tam isabet! Değerli tavsiyeler için teşekkürler.
 
Okul zamanında düzenli dersini çalışsan yeter. Ama ben deliyim, tabiri caizse it gibi çalışacağım diyorsan bu yaz 9. sınıf konuları ile başla. Okul vakti de sürekli derslerine çalış. Sonraki yaz ise hızlı bir 9. sınıf tekrarı yapıp 10. sınıfa hazırlanırsın. Bunu böyle devam ettir. Yıl içinde deneme, test vb. şeyler ile bilgilerini taze tut.
 
Yani haklılık payınız var ancak yine de Instagram'da TikTok'da takılacağıma ortalamamı 100 yapmaya uğraşamam da zaten gayet iyi bir şey.

Hocam tekrarlıyorum TYT-AYT'yi küçümsemek gibi bir durum söz konusu değil zaten onlarla ilgili bir şey söylemedim bile. Benim sorduğum lise hayatı ile ilgili tavsiyeler.

Tam isabet! Değerli tavsiyeler için teşekkürler.
Çalışmayın demiyorum zaten çalışın ne kadar çok çalışırsanız o kadar iyi elbette ama acele etmeyin ve kendinizi çok sıkmayın.
 

Geri
Yukarı