Protein tozu kullanılmalı mı?

Eğer bu üründen bahsediyorsanız bu ürün tam bir saçmalık. Bu ürünü "Yağlarımı kasa dönüştüreceğim" diyenler alıyor, gainer almanız alamıyorsanız kalori fazlası yaratmalısınız.

Protein tozu bir steroid değildir. Hormonda dengesizlik yaratmaz. Ayrıca protein tozu, gainer, BCAA gibi ürünler spordaki performansı arttırmak için alınır. Bugün alırsanız yarına kasınız çıkmaz. Kaynak
Aşırıya kaçmadıkça yıkıcı zararı olmasa da polisakkaritler (maltodekstrin gibi) sayesinde işlenmiş bir takviyenin tercih edilebilir protein kaynakları içerisinde mantıklı yer aldığı söylenemez ki ben zaten streoid diye bir şey belirtmedim lakin o mantıkta bakarsak streoidlerde lipittir der makul kılmaya çalışırız. Burada işin özü sporun ne amaçla yapıldığı ve alınan takviyenin gerekli olup, olmadığıdır. Sporu bir yarışmacı gibi ömür boyu olmasa da 9 sene ben de yaptım. (sağlık sorunlarından sonra bıraktım)
Not: Protein hormonların yapısına katılır yani aldığınız kaynağa ve miktara göre bazı hormonlara dolaylı bazılarına doğrudan etkisi vardır streoidler gibi olmasa dahi. (ki streoidi de niye konuya dahil ettiniz anlamadım)
 
Düzgün bir şekilde anlatıp zararlı olmadığını anlatabilirsin. Günlük karşılayamadığın karbonhidratı tozdan karşılıyorsun, bunun bir zararı yok. Alacaksan alta linkini bıraktığımı alabilirsin.
7 porsiyon için 130 lira mı :D Gidip tavuk veya et alsanız daha iyi değil mi? 2 kilo kıymadan 10-15 porsiyon köfte çıkar zaten.
 
Protein tozu yerine öncelikle çok zayıfsan ve yemek yemiyorsan karbonhidrat tozu ile başlamalısın ben uzun zaman önce senin kadar olmasa da zayıftım 5KG Gainer aldım o bitene kadar spor ile beraber 20 KG aldım.
Ama uyarayım sadece Gainer veya protein tozu kullanıp spor yapmazsan kalça, göbek ve göğüsün boş yere yağlanır pişman olursun.
Hocam gerek yok ki öyle duruma. Kalori açığı yaratınca ister istemez zaten acıkacaktır. (Eğer başka bir sağlık sorununa dayalı iştah problemi yoksa ki spordan önce bir kan testi yaptırmaktan zarar gelmez) Her sıkıştığında toza başvurursa 1 seneyi doldurunca kas hacmi görece daha az artacağı için bu sefer çeşitli takviyeler aramaya başlar ki kendisi daha 16 yaşında.
 
Bu tip zararlı şeylerle bünyeni zehirleme.
Protein tozu zararlı değildir.
Hocam kaslanmak için en az 1, 1.5 yıl gerek.
İlk 3 ay bile gözle görülür bir fark oluşacaktır. Sağlam beslenme ve düzenli antremanlar ile 6-12 ayda bile vücut yapılır. Ha tabi YT'de gördüğün adamlar gibi olmazsın.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı