Ateist sayısının her geçen gün artması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fark ettiniz mi bilmiyorum ama her geçen gün Türkiye'de ateizm artıyor. Sizce bunun temel sebebi ne? Özellikle gençlerde artan ateizm neden hızla yayılıyor? Benim de imanım son zamanlarda zayıfladı.


Kendi düşüncelerinizi dile getirin ister ateist olun ister deist ister agnostik.

Bilimsel ve Dini olarak sohbet edelim.
Bağlı olduğu dine körü körüne inananlar, siyasal İslam, bilim - din çelişkileri insanları soğutuyor tabii. Dünya'da onlarca din var ve her dinin insanı hak dinin kendi dini olduğunu iddia ediyor. Durum böyle olunca çok da şaşırmamak lazım, bizi hep din ile kandırmaya çalıştılar. Sorgulamamızı istemediler, çocukken bir şeyi sorguladığımda "Cehennemde yanarsın, Allah'a şirk koşuyorsun" vs. tarzı şeyleri o kadar çok duydum ki şimdi bunları düşünmek bile dinden soğumama sebep oluyor.
 
Farkettiniz mi bilmiyorum ama her geçen gün Türkiye'de ateizm artıyor. Sizce bunun temel sebebi ne? Özellikle gençlerde artan ateizm neden hızla yayılıyor? Benimde imanım son zamanlarda zayıfladı.


Kendi düşüncelerinizi dile getirin ister ateist olun ister deist ister agnostik.

Bilimsel ve Dini olarak sohbet edelim.
Bazı müslümanların saçma sapan cümleleri, müslümanım fakat bazıları dinden soğutmaya yetiyor da artıyor.
 
Her türlü baskı, her zaman ters teper. Sürekli din baskısı altında büyüyen çocukların dinden uzak kalmaya başlaması gayet normal. Kim neye inanmış, inanmamış kimseyi bir gram ilgilendirmez, bunu da unutmamak gerekiyor.
 
Bu durumun en büyük sebebi, modern çağda olmamızdır. Zamanla insanlar arasındaki iletişim gelişti, dolayısıyla bazı "basma kalıp" olan düşüncelere olan yaklaşımımız da değişti. Belki bu yüzyıl içerisinde dini inanca sahip olan insan sayısında büyük bir azalma meydana gelebilir.
 
Farklı grip virüsleri ortaya çıkması, bakterilerin aşıya karşı direnç kazanması ve sürekli yeni aşıların geliştirilmesi.
Farklı grip virüsleri çıkabilir, bakteriler aşıya karşı direnç de kazanabilir. Şu videoya da bakabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu sonuçlar gözlem kriterine uymuyor galiba?
Evet, uymuyor. Bunlar sadece doğal seçimin meydana gelebileceğini söylüyor, evrimle şu andaki halimize geldiğimizi kanıtlamıyor ve yaratılışla geldiğimizi de çürütmüyor. Söylediklerin sadece Allah'ın insanları istese evrimle de yaratabileceğini gösteriyor, evrimle geldiğimizi göstermiyor. Kim bilir, Allah başka bir gezegende (yaşamın olabileceği) başka bir topluluğu evrimle de yaratmış olabilir, bilemeyiz.
 
Bilim ilerledikçe ve bilgiye ulaşım kolaylaştıkça deist, ateist ve agnostik sayısı artacaktır. Bunlar sadece görünen kısmı, bir de toplum baskısı yüzünden konuşamayanlar var.

Ülkemizde ki en yaygın inanç 10-15 yıl içerisinde %50'nin altına düşecektir, dünyada da 25-30 yıl sonra semavi dinlere inanan insan sayısı %50'nin altına düşecektir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı