Şart değil ancak seviyenizin aynı olduğu bir oyuncu ile karşı karşıya geldiğinizde sizin monitörünüz 60Hz onun ki 144Hz ise sizi daha önce görür ve 2 mermi daha hızlı atma şansı bulur gördüğünüz anda HS atamaz iseniz yüksek ihtimalle duelloyu kaybedersiniz çünkü siz 2 mermi yediğinizde reaksiyon verene kadar anca 2 mermi atacaksınız bu sefer karşıda ki de 2 mermi atacak hele ki elinde vandal var ise 4 body yeseniz 160 hasar alacaksınız, %100 ölümle sonuçlanan bir duello olur.
Bende 60 Hz monitör var, sistemim 60 FPS üstü veriyor fakat dediğim gibi, 144 Hz şart mıdır?
2 mermi fark ediyor hocam kusura bakmasın kimse bizzat arkadaşımla testini gerçekleştirdik internetten de bakabilirsiniz 144Hz'e sahip bir insan 60 Hz'e göre aynı aim ve aynı seviye şartlarında kesinlikle daha avantajlı ve duelloyu kazanan tarafta oluyor ister katılın ister katılmayın 5 yıllık 3k CS yaklaşık 500 saate yakında Valorant tecrübeme dayanarak söylüyorum kendi şahsi görüşümdür.60 Hz ile 144 Hz arasında abarttığınız kadar fark yok. 2 mermi daha atma şansı vs tamamen yanlış. 144 Hz kullanan bir kişi birkaç milisaniye daha önce görür ve karakteri akıcı bir şekilde görür. 60 Hz ise karakteri takıla takıla gelir ve birkaç milisaniye 144 Hz monitöre göre yavaş görür.
Evet hocam ben de 60 Hz kullanıyorum ve Valorant'da karşıma 144Hz veya üzeri rakip geldiğinde tepki veremeden ölüyorum hele ki dediğiniz peeker avantage de devreye girerse bazı cornerlar da sıkıntı çıkarıyor.Şart, peeker advantage olan bir oyundan bahsediyoruz. 60 ile esporcu seviyesinde bir oyuncu değilsen dia üzeri bir seviyeye çıkman imkansıza yakın. 144 ile oynamama rağmen 2 maçın birinde "çıkmadan sıkıyosun", "görmeden prefire atıyosun" diye ağlayan birileri çıkıyor.
2 mermi fark ediyor hocam kusura bakmasın kimse bizzat arkadaşımla testini gerçekleştirdik internetten de bakabilirsiniz 144Hz'e sahip bir insan 60 Hz'e göre aynı aim ve aynı seviye şartlarında kesinlikle daha avantajlı ve duelloyu kazanan tarafta oluyor ister katılın ister katılmayın 5 yıllık 3K CS yaklaşık 500 saate yakında Valorant tecrübeme dayanarak söylüyorum kendi şahsi görüşümdür.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.