İyi bir Valorant oyuncusu olmak için 144 Hz şart mı?

Şart değil, ama alırsanız performansınız artar tabii ki.

Şart değil ancak seviyenizin aynı olduğu bir oyuncu ile karşı karşıya geldiğinizde sizin monitörünüz 60Hz onun ki 144Hz ise sizi daha önce görür ve 2 mermi daha hızlı atma şansı bulur gördüğünüz anda HS atamaz iseniz yüksek ihtimalle duelloyu kaybedersiniz çünkü siz 2 mermi yediğinizde reaksiyon verene kadar anca 2 mermi atacaksınız bu sefer karşıda ki de 2 mermi atacak hele ki elinde vandal var ise 4 body yeseniz 160 hasar alacaksınız, %100 ölümle sonuçlanan bir duello olur.

60 Hz ile 144 Hz arasında abarttığınız kadar fark yok. 2 mermi daha atma şansı vs tamamen yanlış. 144 Hz kullanan bir kişi birkaç milisaniye daha önce görür ve karakteri akıcı bir şekilde görür. 60 Hz ise karakteri takıla takıla gelir ve birkaç milisaniye 144 Hz monitöre göre yavaş görür.

60 Hz ile 144 Hz arasında abarttığınız kadar fark yok. 2 mermi daha atma şansı vs tamamen yanlış. 144 Hz kullanan bir kişi birkaç milisaniye daha önce görür ve karakteri akıcı bir şekilde görür. 60 Hz ise karakteri takıla takıla gelir ve birkaç milisaniye 144 Hz monitöre göre yavaş görür.
2 mermi fark ediyor hocam kusura bakmasın kimse bizzat arkadaşımla testini gerçekleştirdik internetten de bakabilirsiniz 144Hz'e sahip bir insan 60 Hz'e göre aynı aim ve aynı seviye şartlarında kesinlikle daha avantajlı ve duelloyu kazanan tarafta oluyor ister katılın ister katılmayın 5 yıllık 3k CS yaklaşık 500 saate yakında Valorant tecrübeme dayanarak söylüyorum kendi şahsi görüşümdür.

Şart, peeker advantage olan bir oyundan bahsediyoruz. 60 ile esporcu seviyesinde bir oyuncu değilsen dia üzeri bir seviyeye çıkman imkansıza yakın. 144 ile oynamama rağmen 2 maçın birinde "çıkmadan sıkıyosun", "görmeden prefire atıyosun" diye ağlayan birileri çıkıyor.

Şart, peeker advantage olan bir oyundan bahsediyoruz. 60 ile esporcu seviyesinde bir oyuncu değilsen dia üzeri bir seviyeye çıkman imkansıza yakın. 144 ile oynamama rağmen 2 maçın birinde "çıkmadan sıkıyosun", "görmeden prefire atıyosun" diye ağlayan birileri çıkıyor.
Evet hocam ben de 60 Hz kullanıyorum ve Valorant'da karşıma 144Hz veya üzeri rakip geldiğinde tepki veremeden ölüyorum hele ki dediğiniz peeker avantage de devreye girerse bazı cornerlar da sıkıntı çıkarıyor.

2 mermi fark ediyor hocam kusura bakmasın kimse bizzat arkadaşımla testini gerçekleştirdik internetten de bakabilirsiniz 144Hz'e sahip bir insan 60 Hz'e göre aynı aim ve aynı seviye şartlarında kesinlikle daha avantajlı ve duelloyu kazanan tarafta oluyor ister katılın ister katılmayın 5 yıllık 3K CS yaklaşık 500 saate yakında Valorant tecrübeme dayanarak söylüyorum kendi şahsi görüşümdür.

Arkadaşınızla aynı aiminiz mi var? Bir de rankınız ne hocam merak ediyorum. Ben zaten 144 Hz'nin avantajlı olmadığı hakkında bir şey söylemedim sadece siz çok fazla abartıyorsunuz. 75 Hz ile de oynadım 144 ile de alışan insan her türlü ekipmanla radiant seviyesine çıkabilir. Hatta bir arkadaşımın arkadaşı 60 Hz 50-60 FPS civarı değerlerde oynuyor ve radiant olmak üzere. Oyunu oynayamayıp sorunu monitöre vs bağlamayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı