Aşı oldunuz mu?

İlk doz Sinovac oldum, 10 gün sonra ikinci dozu da olacağım. 9 ay önce de COVID hastalığını geçirdim.
Bu işin şakası yok. Bana bir şey olmaz demenin de, aşıların yan etkisi demenin de mantığı yok.
Toplum bağışıklığı ve genel sağlık için çok önemli. Ekonomi kötü diyoruz, daha da kötü yapan konu da bu COVID pandemisi. Kısa sürede çözüme kavuşmak lazım.

Adamların dünya nüfusunu azatma çabası olsa bunu daha kolay yoldan yaparlardı.
Ayrıca modern tıp ile birlikte 35 olan ortalama insan ömrü 75 oldu. İnanın kimsenin umrunda değil dünya nüfusu. Aksine çok insan eşittir daha çok köle, daha çok satın alacak kapital toplum.
 
Oldum. Ancak, daha önce virüs geçirdiğim için 2. Doz aşı vurdurma zorunluluğum yok. Vurdursam bile Sinovac olurum. Çünkü; BionTech bende kalp rahatsızlıklarına yol açıyor. Forumdan bir arkadaşın isteği ile Doktora bile danıştım.
Hocam merhabalar bende 2016' da perikardit olmuştu, ona rağmen 1 ay önce falan Biontech oldum. Şu anlık bir şey yok arada çarpıntı falan oluyor ama psikolojik dedi doktor. Sizde nasıl rahatsızlıklar oldu ve ne zaman ortaya çıktı? Ikinci dozu biontech vurdurmak konusunda kararsızım.
 
Henüz olmadım ama karşıtlıktan vs. değil, hangi aşıyı olacağıma karar veremememden. Biontech olmak istiyorum fakat aile geçmişinde kalp olduğundan ve mRNA aşısı olan gençlerde kalp kası iltihabı göründüğünden biraz ağırdan alıyorum veriler çoğalana kadar. Sinovac da hem genel olarak koruyuculuğunun düşük olması, hem Delta varyantına karşı çok koruyucu olmamasının yanı sıra Avrupa'ya girişlerde sıkıntı olabileceği için bekliyorum. "Milleti riske atıyorsun" olayı yok, aşırı dikkatliyim, her türlü tedbirimi alıyorum ve insanlarla iç içe olunan herhangi bir yere gitmekten kat'i surette kaçınıyorum. Yine de hala aşı olmadığım gerçeği çok rahatsız ediyor beni, en son salla diyip herhangi bir aşıyı olabilirim bir hafta içinde.
 

Geri
Yukarı