Rusça mı, Almanca mı, yoksa Fransızca mı öğrenilmeli?

183206

Megapat
Katılım
2 Eylül 2017
Mesajlar
8.113
Makaleler
1
Çözümler
14
Rusça, Almanca, Fransızca dillerinden sizce hangisini öğrenmek daha mantıklı?
Bu 3 dil bölümünden birini okumayı düşünüyorum.
Rusça daha çok ilgimi çekiyor. Almanların ve Fransızların tarihlerini pek sevmiyorum.

Siz yerimde olsaydınız ve 3 dilden birini okuyacak olsaydınız, hangisini tercih ederdiniz?

Üçünün de günümüz dünyasında önemli diller olduğunun farkındayım, bu yüzden de karar vermekte zorlanıyorum. :D
Rusça istiyorum ancak 900 KM uzakta okul. :( Puanım yüksek olsaydı Çince, Japonca, İspanyolca gibi diller de seçenekler arasında olabilirdi.
 
Rusça.

be99362ea7dd133ce18bae3129dec025.jpg
 
Almanca, kesinlikle Almanca.
Çok istekli hissetmiyorum bu bölüm için, Almanların kanlı tarihlerinden dolayı.
Irkçılıksa ırkçılık. Ancak Avrupa devi oldukları için de gözlerim biraz € işareti doluyor. :D
Ancak dediğim gibi, istekli hissetmiyorum. Keşke Rusça kadar heyecan duysam. Kararsızım.
Rusça daha çok işinize yarayabilir.
Rusça daha işe yarar.
Ben de en çok Rusçaya istekli hissediyorum kendimi. Ancak okulun 900 KM uzakta olması biraz üzüyor. İleride Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler iyiye giderse 10 numara bir fırsat oluşabilir.
 
Senin yatkınlığını ya da hangisinden keyif alacağını bilemeyiz ki.

Kendimden örnek vereyim, İngilizce biliyordum ve üniversitedeyken İspanyol kız arkadaşımdan B2 düzeyine kadar İspanyolca öğrenmiştim. Sonra 3 yıl önce de Fransızca öğrenmeye karar verip hemen birebir derslere başladım, Fransızcayı çok hızlı ve çok kolay şekilde öğrendim. Bunun nedeni de aynı dil ailesinden olan İspanyolcayı bilmem oldu, tabii Fransızca'nın İngilizce ile olan etkileşimi de bunu kolaylaştırdı.

Kısacası aynı dil ailesinden olan dilleri öğrenmek çok kolay oluyor. Mesela Fransızca öğrenirsen sonrasında İspanyolcayı çok daha kolay öğrenirsin. Fransızca ve İspanyolca biliyorken de basit 1-2 aylık bir adaptasyon çalışması ile Portekizceyi de rahat anlayıp okuyabilir duruma gelebilirsin. Fransızca ve İspanyolca biliyorken de İtalyanca gibi yine aynı dil ailesinden olan bir dili öğrenmek daha da kolay hale gelecek.

Senin hangisini seveceğini bilmiyorum ama ben senin yerinde olsam kendi dil öğrenme tecrübelerime göre aynı dil ailesinden "daha fazla dilde" hakimiyet sağlamak için Fransızca seçerdim. Sonrasında da İspanyolca, 3. dil olarak da İtalyanca/Portekizce ile o dil ailesini komple kapatırdım. Yanında İngilizce de biliyorsan bir sürü alanda rahat iş bulabilirsin.

İngilizce'den sonra Almanca üzerine de gidebilirsin. Almanca öğrendikten sonra İskandinav dillerine de yönelebilirsin. Rusça ile de Baltık dillerine giriş yapıyorsun bildiğim kadarıyla ama bunun dışında hiçbir bilgim yok.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı