18 yaşındaki Emirhan Yalçın Suriyeli sığınmacı tarafından öldürüldü


Nereye kadar devam edecek artık bu?

Düşünceleriniz nedir?
 
Türkiye'de de Amerika'da da eğitim almamış, okula gitmemiş kişiler var fakat hiçbiri de gidip böyle şeyler yapmıyor. Varsa da çok nadirdir. Neredeyse 10 mülteciden 9'unun önüne gelene tecavüz etmesi, izinsiz olarak birinin videosunu çekmesi, öldürmesi kesinlikle sadece eğitim ile alakalı değil. Bunlar hep ülkelerindeki saçma veya aslında olmayan kurallar, çevre ve inandıkları sandıkları din yüzünden oluyor. Halk bozuk olunca suç sadece eğitimde olamaz. Yine de eğitim, bunu büyük ölçüde engelleyebiliyor. Daha küçük yaştan dürüst yetiştirilebilirlerdi ama tabii ki yukarıdaki örnekte de olduğu gibi 9 yaşında birini zorla çalıştırıp eliden parasını zorla alıyorlar.
Eğitim sadece kişisel değil aynı zamanda toplumsaldır. Toplum eğitimsizse ve kişi eğitimli dahi olsa o toplumda yetiştiyse o kişi yine anormal yetişebilir. Türkiye ve ABD'de de eğitim almamış insanlar olması onları illa sıkıntılı yapacak diye bir anlama gelmez zira ABD ve Türkiye gibi ülkelerde Afganistan benzeri ülkelere nazaran toplumsal eğitim ve farkındalık bulunmaktadır. Afganistan'da 40 yıldır savaş olmasına ve bunca yıldır kanun işlememesine artı olarak eğitim verilememesini de geçersek, bu ülke zaten öncesinde de muasır bir medeniyet değildi. Örneğin Suriye medeni ve eğitimli bir ülke iken bu hallere düştü, ama Afganlar hem yıkık bir ülkeden geldiler hem de birkaç ayda Suriyelilerin suçlarını katladılar. Çünkü kişiden ziyade toplumun eğitimi önemlidir. Bu insanlar tehdit.
 
Sabır bir yere kadardır, bu sabrın ötesinde bir hareket. Besle kargayı, oysun gözünü muhabbetine döndü bu. 2 taviz verdik diye bir yerleri kalktı arkadaşların.
Bu günlerin de illaki hesabı sorulacak. Şu anlık sadece sabır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı