TikTok videoları hit uğruna insanlara birçok şeyi yaptırabiliyor. Bazı kişiler kendini rezil ediyorken bazıları da canından olabiliyor. TikTok birkaç ülkede birkaç gerekçe nedeniyle yasaklandı. Bazı ülkeler casus uygulama olarak değerlendiriyorken bazı ülkelerde etik olmayan içerikler içerdiği için yasakladı. Gelin, TikTok'u yasaklayan ülkelere bir göz atalım:
  • Hindistan (Hindistan'da TikTok'da dahil olmak üzere 59 Çin menşeli uygulama Hindistan'da yasaklandı.
  • Pakistan.
  • Amerika Birleşik Devletleri (Sadece kamu personeli ve güvenlik güçlerinin TikTok uygulamasını kullanması yasak).
  • Endonezya.
  • Bangladeş.
Ülkemizde TikTok kullanımı yasak değildir, bildiğim kadarıyla da henüz TikTok'u yasaklamak için bir yasa, kanun getirilmedi. TikTok uygulaması bir canın gitmesine sebep oldu. İstanbul'un Esenyurt semtinde iki genç kız kuzen, TikTok videosu çekmek için çatıya çıktı. Çatıdaki plastik panel kırıldı. Çatıdaki plastik panelin kırılması akabinde Kübra Doğan (23), çatıdan düştü. Genç kız kurtarılamadı, hayatını kaybetti.

Çatıdan düşen genç kızın amcası müteahhidin de kusuru olduğunu ve bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.



Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


 
Sosyal medyada gereksiz fotoğraf, story atıp bundan tatmin olup sözde arkadaşlarımıza hava atmaya çalıştığımız bir dönemden geçiyoruz rahmetli arkadaşın ailesine başsağlığı diliyorum gene üzülen anne baba oluyor.
 
Öyle zaten. Instagram hikayesi çekerken kaza yapıp ölen onlarca kişi var. Çatıya güvercin beslemek için de çıkabilirdi. Bir kişi de çıkıp o çatıyı öyle tasarlayan, altına koruma demiri koymayan mühendisi, müteahhiti konuşmuyor.. TikTok'a sallamak prim yapınca herkes buradan ekmek yiyor.
Kesinlikle katılıyorum.
 
Hala da TikTok zararsız diyenlere, bu olay sızdırmaz kapak olmuştur umarım.
Bu olayın TikTok'la alakası yok ama. Fazla tıklama almak için yapılmış bir tuzak. İstanbul'a giderken kaza yapan biri olursa İstanbul'a gitmeyin mi dersiniz?
 
Öyle zaten. Instagram hikayesi çekerken kaza yapıp ve ölen onlarca kişi var. Çatıya güvercin beslemek için de çıkabilirdi. Bir kişi de çıkıp o çatıyı öyle tasarlayan, altına koruma demiri koymayan mühendisi, müteahhiti konuşmuyor.. TikTok'a sallamak prim yapınca herkes buradan ekmek yiyor.
Ben bu zamana kadar ne işini layıkıyla yapan müteahhit ne de adam gibi bir mühendise denk geldim bu konularda hep rant dönüyor işte malzemeden çalayım, demiri az koyayım para kazanayım vs. Oraya plastik koymak yerine daha mukavim bir malzeme kullanılabilirdi mesela aynı zamanda o çatının projesinin altında imzası olan mühendisinde diploması yakılmalı. Ancak bu hala Tiktok çekmeye çalışan kızın suçsuz veya dikkatsiz olmadığı anlamına gelmez.
 
Bu olayın TikTok'la alakası yok ama. Fazla tıklama almak için yapılmış bir tuzak. İstanbul'a giderken kaza yapan biri olursa İstanbul'a gitmeyin mi dersiniz?
Çatılara zaten bir çok neden ile çıkılıyor. Hayatında çıkmayan insan azdır. Dayanıksız ve güvensiz bir yapı neden öyle bırakılmış bu sorgulanmadığı sürece bizden bir şey olmaz.
 
Bu biraz garip geldi kamu personeli güvenlik güçleri falan ne yapsın ne işi olsun ki TikTok ile ?

Gereksiz yada eksik bir şey yapmışlar.
Savaş uçaklarının en detaylı parçalarını paylaşan enayiler vardı. Ruslar ve Çinliler seviniyor diye yasaklandı.
 
Aynı plakalardan bizim çatımızda da var ve ben de üstlerine basıyorum. Robot değiliz ki neyin ne kadar dayanıklı olup olmadığını bilelim.

Bizde de var ama plastik olduğu için pek güvenmiyorum. Kendimi daha sağlam yerlere alıyorum.

Ekleme: tek olay da o plastiğin güvenliği değil. Çatıya çıkan insan kendini güveni bir şekilde tutmalı. Kendini bir yere bağlamalı şakası yok bu işin.
 
Aynı plakalardan bizim çatımızda da var ve ben de üstlerine basıyorum. Robot değiliz ki neyin ne kadar dayanıklı olup olmadığını bilelim.
Türkiye'de aşağı/yukarı her iş, "bir şey olmaz" ve halkımızın yanlış tevekkül anlayışıyla "Allah korur" mantığında akıl yürütülerek üstünkörü yapıldığından ötürü çok da şaşırmamak gerek.
 

Geri
Yukarı