Sinovac vs BioNTech

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tam olarak 2 aşının olayını bu kadar rahatça söylemek için ne kadar az şey bilmek gerekiyor merak ettim. Lütfen uzmanlığınız olmayan konularda konuşurken diğer insanları yanlış yönlendirebileceğiniz unutmayın.

Seni gidi troll, felç kalmış da ölmüş de yersen.
BioNTech bir dozunu oldum, şimdilik bir sıkıntı çıkmadı. Yakın zamanda ikinciyi olacağım.

Pardon? Saygınızı korursanız iyi olur, Yalan da söylemiyorum. Gelçi profil fotondan nasıl biri olduğun bellide neyse.


Bu arşı karşıtlarının hepsi mi aynı olur ya tam komediler.

Aşı karşıtı değilim, sadece yan etkileri olduğunu söyledim, BioNTech'in koruduğunu bende biliyorum, Sadece insanların fikrini merak ettim. Ve kendim 2 doz Sinovac ve 1 doz BioNTech oldum zaten.
 
Ayrıntılı bilmiyorum ama hastanede 15-30 dakika bekleyin denmesinin sebebi bazı kişilerde görülen etki. Orada müdahale edilsin diye. 2 gün sonra başına bir şey gelen olduğuna inanmıyorum. Aşı olduktan 10 dakika sonra oldu, müdahaleye rağmen öldü desen eyvallah ama bu denilen fazla saçma. Diyenlerin de başka saçma cümlelerinin olması bunun da uydurma olma olasılığını artırıyor.

BioNTech oldum. Kol dışında bir şey yok.
Dün, eşi aşı olmuş (hangisi olduğunu bilmiyorum) bir yakınımı kaybettim. Aile apartmanındalar ve sadece iki kişi aşı olmuştu. Teki yurt dışına çıkacağı için olmuştu. Birisi negatif, diğeri ise hastalık belirtisi olmayan şekildeydi. Utanmadan o aşılı zaten demesini biliyorlar ama inatla aşı olmuyorlar. Gram üzülmedim. Zamanında uyarmama rağmen aşı olmayana da üzülmem. Üstüne adamı koronadan değil, başka hastalıktan gitti diye gösterip cenaze düzenlediler ve karantinada olmaları gerekirken cenazeye gidip milletle dip dibe gezdiler.

Atatürk'ün tüm lafları çıktı diyenlere sözüm; "Türk milleti zekidir." demişti. En ufak belirti göremiyorum Ata'm.
 
@Syxtro profil fotosuna göre yargılayıp saygı beklemek mi? :D

Kesin felç geçirmişlerdir, hatta kısır gününde de annen bu konuyu konuşmuştur. Nasıl bir aşıysa zaten TR'dekilerin yarısını felç bırakmış. :D Hiç kimse de bir kanıtlamadı...
 
@Syxtro profil fotosuna göre yargılayıp saygı beklemek mi? :D

Kesin felç geçirmişlerdir, hatta kısır gününde de annen bu konuyu konuşmuştur. Nasıl bir aşıysa zaten TR'dekilerin yarısını felç bırakmış. :D Hiç kimse de bir kanıtlamadı...
Evet cenazesine annemle gittim, Felç geçirdiler. Kısır günü de yapmıyoruz canım. :)
 
Yalan da söylemiyorum.
Sen annenin arkadaşlarının isimlerini ve hangi hastanede öldüklerini yazar mısın? Bir bakalım öyle birileri gerçekten var mı, aşı olmuşlar mı, hangi aşıyı olmuşlar ve ölmüşlerse de ölüm tarihleri ne zaman?

Buraya kişisel bilgilere kadar yazarım, dediğin manipülasyon çıkarsa da adın yalancıya çıkacak haberin olsun. Bir şey forumda ulu orta söyleniyorsa, bunun gerçek mi yalan mı olduğu da ulu orta açıklanır adınla konu açılarak. Söylemine devam edeceksen sonuçları konusunda uyarayım şimdiden.
 
Zeki kardeşim, ben doktor muyum? Hastane de kayıtlarını mı yapıyorum insanların, Annem bana söyledi ondan sonra cenazelerine gittik o kadar..
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı