CAT6 sonrası modem hat değerleri nasıl?

Aslında şöyle bir şey vardı. Sana taahhüt edilen hızın %75 vermek zorundalar. Sana şu an 36-38 arası bir hızı vermeleri gerekiyor. Yoksa ücretsiz iptal etme hakkın oluyor diye hatırlıyorum.

İnternet hızımın sadece %20'sini alıyorum. %80'ni yok. İptal için mahkeme ile uğraşmak lazım mı? Çünkü babam mahkeme ile uğraşamayacağını söylemişti.
 
Hiç bilmiyorum.

Sosyal'de bilen birisi var mıdır acaba? Etiket atıp sorsak.
Bugün rastgele bir hız testi yapayım dedim ve şaşırttı. 27mbps alıyorum. @kaiser soze
1630834563124.png

1630834588746.png
 
Son düzenleme:
Bu interneti kopmadan kullanabiliyor musunuz? 1.7 dB SNR aşırı düşük. Eğer buna rağmen stabil çalışıyorsa modem SNR değerini yanlış alıyordur. Belli ki hattın iki ucundaki cihazlardan birisinde (modem veya santraldeki DSL portu) sorun var. Çok ilginç bir durum. Böyle bir şeyi hiç görmedim. Normalde SNR için sınır 8-10 dB dir. Aşağısı olamaz. Kopmalar olur.
 
Bu interneti kopmadan kullanabiliyor musunuz? 1.7 dB SNR aşırı düşük. Eğer buna rağmen stabil çalışıyorsa modem SNR değerini yanlış alıyordur. Belli ki hattın iki ucundaki cihazlardan birisinde (modem veya santraldeki DSL portu) sorun var. Çok ilginç bir durum. Böyle bir şeyi hiç görmedim. Normalde SNR için sınır 8-10 dbdir. Aşağısı olamaz. Kopmalar olur.

Kopma hiç olmadı ve bugün bir şey fark ettim. İnterneti ne kadar kullanırsam kullanayım hız hiç 13 Mbps altına düşmüyor ama işin ilginç yanı 16 Mbps'yi de geçmiyor. Bu arada az önce aradılar. Mahelledeki internet kutusunu değişeceklermiş. Tahmini çarşamba gününe kadar sürecekmiş.
 
Bu arada az önce aradılar. Mahelledeki internet kutusunu değişeceklermiş. Tahmini çarşamba gününe kadar sürecekmiş.

Tekrar aradık. Durumu sormak için. Pazar gününe ertelemişler.
Düzenleme: Tekrar ertelemişler. Ayın 15'ine. Yani çarşamba gününe. Sürekli erteliyor. Hayırlısı bakalım.
@kaiser soze bugün aradılar ve sorunun çözüldüğü söylediler. Eğer devam ediyorsa aramamızı söylediler. Bu sefer de hızım 21 mbps'yi geçmiyor. Neyse buna da şükür.
1631625572228.png

1631626369107.png
 
Son düzenleme:
Allah sabır versin. Çok beceriksiz bir şirket gerçekten. Tamamen kendi sorumluluklarında olan bir noktadan kaynaklı sorunu çözmekten acizler.

Ben sanırım bu noktada pes edip aboneliğimi feshederdim. Vaat ettikleri hizmetin yarısını bile sunamadıklarına göre cayma bedeli ödemeksiniz kurtulma şansınız var.
 

Geri
Yukarı