Kadının objeleştirilmesi

Gwynbleidd 00

Hectopat
Katılım
22 Temmuz 2020
Mesajlar
1.686
Çözümler
3
Yer
Mère-Lachaiselongue Cemetery
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. Gerek sosyal medya gerek TV, medya her yerde kadının objeleştirilmesini görüyoruz. 1960'lı yıllarda kadınlar %44 oranında objeleştirilirken günümüzde bu rakam %83. Her üründe maalesef bu durum bulunmakta. Şarkı, TV, medya, sosyal medya vb. her platformda. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Bu kadının objeleştirilmesi ve değersizleştirilmesinde ki en büyük unsurlardan birinin sosyal medyalar olduğunu düşünüyorum ben açıkçası.
 
Geçen gün bir Erkek ile bir Kadın siyaset tartışıyorlar idi (YouTube üzerinden.)
Kadın, Erkeğe hiçbir şey dememesine rağmen, insan gibi tartışmasına rağmen adam Kadına "mutfak robotu olmaktan iyidir" dedi.
Ben bu cümleyi duyunca yemin ediyorum kendi adıma utandım. Kadın hala bir şey demedi ve hala normal tartışmaya devam etti ve karşı taraf hala devam etti.
Sadece bununla bitmiyor; kadınları mutfaktan ve cinsel haz için görenler de var. TV'de de vardır ama çoğunlukla haber izlediğim için bir şey diyemeyeceğim.
Bu arada YouTube üzerinden sadece 1 örnek verdim. Daha tonlarca örnek var. Eğitimle alakalı.
 
Örnek verebilir misiniz?

Neredeyse her şarkıda kadınları olması, açık saçık tahrik edici bir şekilde şarkılarda boy göstermeleri, saçma sapan reklamlarda falan kadının kullanılması... Bu örnekler çok daha fazla arttırılabilir. Zaten konuda da yazdım.
 
Erkeklerden maddi anlamda çıkar sağlayabildikleri için reklamlarda veya diğer platformlarda objeleştiriliyorlar. Bunu kimi zaman markalar kimi zaman kendileri yapıyor. Erkeklerde maalesef böyle bir içgüdü var.
Bettilt reklamları bunu sevdi :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı