Fransa'da yeni bir hayat

Hocam kira veya ev fiyatları ne kadar? Eğitim durumu nasıl? Maaş durumu nasıl? Gitmek için ne gerekiyor? Kadar bütçe gerekiyor? Hangi dil konuşuluyor? İngilizce yetiyor mu? Fazla Türk var mı?
 
Hayatımda aldığım en isabetli karar Fransa'da yeni bir hayat kurmak oldu. Bu konuda yardıma ihtiyacı olanlara tavsiyelerde bulunabilirim.
Hocam nasıl gittiniz? Ne iş yapıyorsunuz? Ev bulmanız ne kadar sürdü? Kiralar nasıl? Yol masrafı ne kadar tuttu? Fransızlardan İngilizce konuşurken dışlanma vb. durumlar yaşadınız mı?
 
Nasıl gittiniz hocam? Gitmek için ne gerekiyor? Yaşam tarzı nasıl? İnglizce bilmemiz yeterli mi? Maaş durumları nedir, kira vsvs?

Ben evlenip geldim yaşam tarzı cok sıradan İstanbul'da dogup büyüyen biri için alısmak bayağı zorlu oldu git gellerle dolu 1 yılın ardından bende ortama ayak uydurdum. İngilizce bilmeniz yeterli ufak köylerde oturmadıgınız sürece sıkıntı çekmezsiniz. Maaş durumu 1400EURO civarı başlıyor fakat ben hiç 1400 euroya calısan görmedim. Türkler genelde inşaat işleriyle uğraşıyor ben İstanbul'da inşaat işi nedir bilmezdim baktım parası iyi attım kendimi inşaata 3 yılda bayağı yol kat ettim şu an günlüğüm 120euro. Aylık belgelenebilir yüksek meblalarda geliriniz yok ise eşiniz calısmıyor ise ve cocugunuz var ise kira elektrik su doğal gaz yardımları alabiliyorsunuz ev kiram 580euro ben 90MT2 3+1 bir evde oturuyorum belgelenebilir gelirim düşük orta seviyelerinde oldugu için 83e ödüyorum doğal gaz elektrik sıcak su 3 ayda bir gelir toplu halde oda 100-120 euro aralıgında. Tek calısan benım ve kucuk bır cocugum oldugu için 780 euro eşim 560 euro ben 220 euro cocugum yardım alıyor yaklasık 3K da ben getiriyorum fazlasıyla yetiyor.
 
Hayatımda aldığım en isabetli karar Fransa'da yeni bir hayat kurmak oldu. Bu konuda yardıma ihtiyacı olanlara tavsiyelerde bulunabilirim.
Çifte vatandaşım, ayrıca shengen vizem var. 24 yaşında Üni son sınıf öğrencisiyim. Okulu bitirdikten sonra, ben yurtdışı düşünüyorum.
Tavsiye çok lazim.
 

Geri
Yukarı