Sochi sıralama

Katılım
19 Eylül 2015
Mesajlar
48.750
Makaleler
12
Çözümler
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
20210925_211627.jpg


20210925_212835.png


2012 yılından beri ilk kez Mclaren, Ferrari ve Williams ilk 3 sırayı kapattı.

Turbo hibrit çağından beri Mercedes Sochi pistindeki tüm yarışları kazandı. Bu hafta sonuda kuru zemin ve yağmur şartlarında devam etseydi Mercedes pole rahat alırdı.

Q3 de son anlarda takımların lastik kumarı oynaması işe yaradı ve her üç pilota harika turlar attı. Norris çok etkilici bir tur attı. Üç pilotu da tebrik etmek lazım.

Ferrari hızlı lastik ısıtan bir takım bundan yararlandılar, yoksa yağmurda temposu takımın kötüydü. Sainz'dan daha iyi bir tur beklerdim açıkçası daha çabuk lastik ısıttığı için, ancak Norris ikinci hakkında hızlı tur attı, lastiklerini iyi ısıttı ve ilk iki sektör Ferrari'ye oranla Mclaren'e daha fazla uyuyor.

İlk üç sıradaki pilotların hepsi yağmurlu yarışları sever, yağmurda iyi süren pilotlar.

Mercedes açıkça favori olduğu pistte kötü bir seans geçirdi. Mercedes'in lastik ısıtma sorunu başlarına dert oldu ve Lewis'in pit yolunda ön kanadını kırması zaman kaybına neden oldu. Bottas da kötü etkilendi bu durumdan. Yarın Hamilton'un yarışı kazanma şansı var, startta da iyi kalkış yaparsa öndeki pilotları ilk turda geçebilir, ilk viraja kadar uzun bir düzlük var, hava koridoru avantajı olacak.

Ferrari de Leclerc motor değiştirdiği yüzünden 19. sıradan başlayacak. Son bölümdeki kumar Ferrari'nin işine geldi, Sainz iyi bir iş yaptı.

Redbull da Perez beklentilerinin altında kaldı yine. Verstappen motor değişimi yüzünden son sıradan start alacak.

Mclaren: Norris'in pole almasına çok sevindim. Ferrari ile mücadele ediyorlar, bir Ferrari taraftarı olarak bizim için iyi olmasa da Ferrari için şampiyonluktan başka hiçbir şey başarı değil. Bu yüzden Ferrari'yi geçmelerine sevindim. Riccardo da genel olarak zaten gerisinde kalıyor Norris'in. Riccardo için de iyi bir sonuç.

Alpine: Alonso bu koşulları sever ve harika bir performans sergiledi. Ocon daha iyi bir sonuç alabilirdi. Yine de Q3 de.

Alpha Tauri: Gasly için sezonun en kötü sıralama seanslarından biri oldu. Tsunoda diğer yarışlara göre Q1 de elenmese de yeterli değil.

Aston Martin: Vettel trafiğe takıldığı için sın bölüme 0.052 saniye kalamadı. Her iki pilotu da bu şartları seviyor. Stroll de iyi bir iş yaptı.

Alfa Romeo: Kimi uzun aradan sonra Giovinazzi'yi sıralamalarda geçti. Giovinazzi son yarışların sıralama yıldızlarından biriydi, devam ettiremedi performansını.

Williams: Russell performansını artık sıradan hale getirdi, seneye Mercedes'te görmek için can atıyorum. Yine müthişti.

Mick Schumacher, Mazepin'e 4 saniye fark attı.
 
Kuru-ıslak lastikler arasında değişim kuralı nasıl işliyor? Griddeki ilk 10 yarışa Q3'teki hızlı turlarında kullandıkları lastiklerle başlamak zorundalar diye biliyorum, bu kuralda kuru-ıslak farkı yoksa ve pist hızlı kurursa Hamilton falan pite girmek zorunda kalacak, bu durumda da arkada fena çekişmeler görebiliriz.
 
Bottas niye ikinci kere motor değiştirdi onu anlamadım. Önceki yarış zaten değiştirdiler.
Kuru-ıslak lastikler arasında değişim kuralı nasıl işliyor? Griddeki ilk 10 yarışa Q3'teki hızlı turlarında kullandıkları lastiklerle başlamak zorundalar diye biliyorum, bu kuralda kuru-ıslak farkı yoksa ve pist hızlı kurursa Hamilton falan pite girmek zorunda kalacak, bu durumda da arkada fena çekişmeler görebiliriz.
Öyle olmuyor tam olarak. İlk 10, pist kuruysa kesin olarak softlarla başlıyorlar. Yağmur varsa Intermediate ya da Wet lastiklere geçebiliyorlar.
 
@The Man From E.A.R.T.H. Yağmurlu sıralama seanslarında, yarış kuru zeminde olursa lastik seçimi serbest, tüm pilotlar istediği lastikle yarışa başlayabileyecek.

Bottas niye ikinci kere motor değiştirdi onu anlamadım.
Çok basit, Verstappen'in önüne konumlandırmak için, amaç Verstappen'in arkalardan yükselmesini engellemek, Bottas'ı duvar olarak kullanacaklar.
 
Medyumluğumu yapıyorum ve tahminlerimi söylüyorum. McLaren kesin podyum. İlk turdan Russell liderliği zorlayacak alır mı emin değilim ama alırsa da çok uzun süre kalmaz diye düşünüyorum. Red Bull'lar podyum zorlayacaklar ama alamayacaklar. Hamilton biraz baskı altında gibi geldi hata yapacak.
 
@Jack of Blades Mclaren pole almış sen neredesin?
İçimden geçeni dayanamayıp söylerim de totem bozulur diye konudan kaçıyorum. İçimden geçen gerçekleşsin, sonra sen yine bana "ya bırak" dersin sorun değil. :D :D

Pole aşırı şaşırtmadı, McLaren bu pistte Mercedes ile birlikte avantajlı olan araba. Norris'in pole alma şansı vardı doğru sürüşle. Norris - Sainz - Russell sıralamasını kimse bekleyemezdi tabii, doğru zamanlamayla doğru sürüş yapılarak alınan sonuçlar bunlar. Islak başlayıp kurumaya başlayan pistler bu tür sürprizler yaratabiliyor.
 
Son düzenleme:
Verstappen nerede ya, hiç gözükmüyor?
Garip bir şekilde "Bitik Lastik Ham" da uçuşta.
HAM kazandı, üzücü.
NOR veya VER çok daha hak ediyordu kazanmayı.
RUS için de üzüldüm, o kadar ileride başladığı yarışta yağmur geç gelince çok geriye düştü.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı