Hiç takip edildiniz mi?

15li yaşlarımdaydım, internet kafeye giderken benden 10 yaş büyük biri tarafından takip edildim. Ben içeri girdim, oda girdi. Hemen yanımdaki masayı açtırmıştı ve oynadığım oyunlarla ilgili bana kendince espriler falan yapıp muhabbet kurmaya çalıştı. Gitti içecek aldı geldi hem kendisine hem de bana. Pazar günü normal tarifeye göre %50 daha zamlı oluyormuş, ben bunu bilmiyordum ve para çıkışmayınca ona ödettim sonra çıkınca yolun ilerisindeki bir adamın babam olduğunu söyleyip onun yanına gittim, oradan da koşarak uzadım.
Ülkede sapık ve hırsız oldukça fazla, örneğin devlet pandemiden dolayı bazı insanları KYK yurtlarına yerleştiriyor adamlar oradaki gariban öğrencilerin eşyalarını çalıyor, kız yurdunda kalanlar öğrencilerin iç çamaşırlarını sosyal medyada paylaşabiliyor. Ne denir ki?
 
Yazlığın oradaki mahallede küçük bir arkadaş grubumuz var, her akşam nehir kenarında bulunan bir parkta içerdik (içerdik derken reşit değiliz kola, ice tea falan içiyorduk), bir akşam birkaç arkadaşım gelememişti, ben ve benden 3 yaş büyük bir abimle oraya gitmiştik. Dönüşte arkamızdan 3 kişinin geldiğini farkettik, bölge küçük bir yerleşim olduğu için herkes birbirini tanıyordu fakat biz bu adamları ilk defa görüyorduk. Bir süre takip edildikten sonra arkadaşımın dayısının restoranına girdik, adamlar girmedi, biz 15 dakika sonra çıktığımızda adamların yanda bizi beklediğini fark ettik. Bir süre daha bekledik ve arkadaşımın dayısına olayı anlattık. Arkadaşımın dayısı bir anda öfkelenip o adamların yanına gitti ve neredeyse kavga ediyorlardı, öbür tanıdık esnaf olayı sakinleştirdi, daha sonra adamlar hızlıca uzaklaştı.
 
Bu ülkede şu ana kadar kadınlar ve erkek hiç eşit olmadı. Kadınlar hep bir adım öndeydi.
Hep demeyelim, haklı iken haksız duruma düşmeyelim. Kadınların hakkı çok yenildi ancak günümüzde iş tersine döndü. Atatürk öncesinde nüfus sayımında insan sayılmıyorlardı bile.
 
Sırf erkek olduğun için uğradığın haksızlıkları bilsen böyle demezdin, camcı isen bilemem tabi.
Hmm, "camcı" olmadığım kesin, ancak karşıdaki ile farklı fikirde olunca direk "camcılar"ı örnek vermek normal değil.
Uğraşmak istemediğimden Vikipedi'den kısa bir kesit atıp geçiyorum, "genel olarak" mağdur kim suçlu kim anlaşılır umarım:
1633369256942.png

Bu oranların bir Orta Doğu ülkesinde çok daha kötü olacağını tahmin edebiliyorsunuzdur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı