Günde 4 litre su içmek su zehirlenmesine sebep olur mu?

Erdo2525

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2020
Mesajlar
1.782
Makaleler
3
Çözümler
5
Yer
Beylikdüzü
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar! Günde 4 litre kadar su içiyorum. Annem geçen günlerde o kadar su içme su zehirlenmesi olur dedi. Su zehirlenmesi tam olarak nasıl bir şey ve günde kaç litreden sonra oluyor? Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ufak bi araştırdım, sanırsam fazla su içmeye bağlı olarak kandaki su seviyesinin yükselmesiymiş. Bir saat içerisinde 6 litre içmekten falan bahsediliyor. Hareket eden, spor yapan, böbreklerinde sıkıntı olmayan biriysen 4 litreden bir şey olmaz.
 
1633417847797.png

1633417861012.png

Yani mümkün olabilirmiş hocam, herşeyin fazlası zarar.
 
Zorlanmadan, canın su içmek istediği için yani rahatça içebiliyorsan bence bir sıkıntı olmaz. Tek seferde değil gün içine yayarak içiyorsundur zaten. Ben sadece antrenmanda 2 litre su içiyorum, gün içinde 4-5 litreyi buluyor. Günde 15 litre içen Tuna Tavus var 😃.
 
Sağlam böbrek her halukarda suyu atıyor ya, ben az bir şey fazla içeyim hemen tuvalet ihtiyacım olur. Ayrıyeten birden yüklense ve kandaki sıvı miktarı fazla artsa bile vücut direk ödem yapar damarda tutmaz sıvıyı, ve böbrek attıkçada ödem azalır.

Yani böbreklerin sağlıklıysa ve birden litrelerce içmeyip gün içine yayıyorsan hiç sorun yok. Ama bir şey sormak istiyorum, su sağlıklı diye mi çok içiyorsun yoksa çok mu susuyorsun, aktivitesiz çok susuyorsan bir doktora görün çünkü, ha sağlık için kendine içiriyorsan sorun yok.
 

Geri
Yukarı