Matematiği yapamamak

Benim sınav sonucum sana az çok bir fikir verir. Ben gerçekten metematiği yapamayan birisiyim, sayısal zekam yok. Bunu bildiğim için LGS'ye çalışırken olabildiğince diğer derslere asıldım. Tabii matematiği tamamen salmadım.
Eki Görüntüle 1186141
Şu an 10. sınıfım, İstanbul'un en iyi Anadolu Teknik liselerinden birinde Elelktronik ve Haberleşme bölümüne girebildim. Matematiğim biraz iyi olsaydı Anadolu tuttururdum belki ama şu anki okulumdan çok memnunum. Ayrıca temelden matematik çalışmaya da başladım, katkısı oluyor bayağı.
Cidden bu notla girilebiliyor mu güzel bir yere ozaman matematiği ben salıyım yani tam salmıyımda benim lgsye 1 yıl kaldı notlarım sizinki gibi olacak büyük ihtimalle .
 
Cidden bu notla girilebiliyor mu güzel bir yere ozaman matematiği ben salıyım yani tam salmıyımda benim lgsye 1 yıl kaldı notlarım sizinki gibi olacak büyük ihtimalle .
Anadolu Teknik liselerine girebilirsiniz. Eğer bu liseler size uygun değilse metematiğe ağırlık verin. Ben Teknik lisede mutlu olacağımı bildiğim için böyle yaptım.
 
Eğer son yıl çalışacaksanız günde 6+ saat çalışıp da sıkılmayın. Sonra lisede boşlarsınız. LGS çalışmanızın mantığı kalmaz. Günde 2 3 saat çalışın okuldaki dersleri iyi dinleyin okulda kurs falan varsa katılın. Fazla abartmayın ortaokul temeliniz sağlam geçmeye bakın. Özellikle matematik ve Türkçe derslerinde temeliniz iyi olarak geçin. Son sene çok çalışıp iyi liseye gidip boşlayanlarda çoktur.
 
Merhabalar, geçen cuma deneme oldu ve çok çalışmama rağmen matematik de ciddi çuvalladım. İnkilap, din ve İngilizcenin hepsi doğru. Türkçe ve Fende 6 yanlışım var. Matematikte 13 boşum var ve yaptığım 7 soruda bile emin değilim. Yani anlamıyorum, kafam almıyor.

Şimdi diyeceksiniz yaşın küçük anlarsın ama yok, cidden anlamıyorum! Normal soruları azıcık yapabiliyorum ama YNS yapamıyorum. Ne yapmam lazım? İleride yapıcağım meslekle matematiğin ilgisi yok (tarih öğretmenliği.) Siz ne düşünüyorsunuz? Bu konuyu matematik öğretmenime taşıdım ve tarih öğretmeni olmak istediğimi söyledim. Bana şunu dedi; 'Böyle gidersen eskilerde kalırsın'. Cidden gururum incindi ve kalbim acıdı.
Dostum bak ben koç felan değlim. Ancak saçma sapan koçlara karşılık birçok arkadaşa yardımcı oldum . 2 LGS , 4 Tane YKS Öğrencisi. Hepsi bana yok ben matematik yapamam , ben o kadar zeki miyim felan. Bırakın bu işleri matematik zeka işi yok görme işi felan değil.

Örnek veriyorum Üslü Sayıları yapamıyorsan konuyu anlamamışsın demektir. Ancak Fonksiyonları beceremiyorsan kesin olarak senin derdin Kümeler konusudur. Kümeler konusunda Kartezyeni anlamayıp üstüne Bağıntı konusu müfredatta yok diyerek atlarsan hiçbir şey anlamazsın. Matematiğe 50 iq başlarsın tüm yks müfredatını bitirince 100 iq üstü olarak çıkarsın söyle bana hangi konuları yapamıyorsun yardımcı olayım. AMA LÜTFEN YAPAMIYORUM D-E-M-E!!!!!!!
 
Dostum bak ben koç falan değilim. Ancak saçma sapan koçlara karşılık birçok arkadaşa yardımcı oldum. 2 LGS, 4 tane YKS öğrencisi. Hepsi bana yok ben matematik yapamam, ben o kadar zeki miyim falan. Bırakın bu işleri matematik zeka işi yok görme işi falan değil.

Örnek veriyorum üslü sayıları yapamıyorsan konuyu anlamamışsın demektir. Ancak fonksiyonları beceremiyorsan kesin olarak senin derdin kümeler konusudur. Kümeler konusunda kartezyeni anlamayıp üstüne bağıntı konusu müfredatta yok diyerek atlarsan hiçbir şey anlamazsın. Matematiğe 50 IQ başlarsın tüm YKS müfredatını bitirince 100 IQ üstü olarak çıkarsın söyle bana hangi konuları yapamıyorsun yardımcı olayım. Ama lütfen yapamıyorum D-e-M-E!

Matematik zeka dersidir lakin her soru zeka sorusu değildir. Matematik zekası olanlar zaten daha ileri matematik görürler matematik olimpiyatlarına hazırlanırlar. YKS de 5 10 tane soru zeka sorusu ve zor kıvamdadır. Hatta çoğu kişi hocaya sorduk hoca bile çözemedi der. Zaten matematikte her soruyu çözmesen dahi 30 net ile bir çok üniversiteye gidebilirsin.
 

Geri
Yukarı