Matematik yapamıyorum

Birçoğumuzun temeli zayıf olduğu için doğal olarak zorlanıyor. Kaçıncı sınıfsın? Video konu anlatımlarıyla üstesinden gelebilirsin.
 
Matematik dersinde karşıma gelen hiçbir soruyu çözemiyorum.
Ahh be okurken içim acıdı. Çaresiz olduğunu direkt okuyarak anlayabiliyorum. 😂
Neyse konuya dönelim. Herkes Matematik yapabilir diye bir kaide yok arkadaşım. Çalışıp üzerinde dursan bile sana oyun oynamak kadar zevk vermiyorsa sıkılırsın matematikten bu böyledir.
 
Ben de yapamıyordum Matematiği fakat gerçekten "çalıştım" diyebileceğim şekilde çalışarak yükselttim.
Benim hocalarımdan ötürü matematiği hem sevemedim hem yapamadım. 5. Sınıftan itibaren değişik değişik hocalara denk geldim, ki zaten hocalar da tahtada soruları kendileri çözüyor ve cevapları da bize yazdırıyor. Ben derste etkin olamazsam nasıl konuyu anlayacağım? Bu durum 11. Sınıfa kadar devam etti. Hatta bir ara dibi görmüştüm :) 9. Sınıfta sınavlarım " 24 - 21 - 05 ", 10. Sınıfta " 04 - 02 " :D :D artık daha ne kadar batabilirim demiştim ve noktayı koydum oraya :) Çalışmaya ve derse katılmaya başladım. Hocaya sorular sordum sık sık, boş zamanımda soru çözdüm. Bu şekilde 11. Sınıfta " 31 - 26 " yapabilmiştim sınavlarda :) İnsanlık için küçük, benim için büyük bir gelişme idi bu notlar :D Hoca da çabalarımı gördüğünden sözlülerime iyi verince ortalamam 45 küsur düşmüştü. 12. Sınıf artık Matematik ve diğer bütün dersler konusunda kendimi aştığım bir yıl oldu. Hoca da iyiydi ve ben artık Matematiği seviyordum, derse en çok katılan kişiydim. İlk sınavda hoca Logaritma - Trigonometri soracağını belirtmişti. Bende de Trigonometri temeli olmadığından sadece Logaritmaya çalıştım. İlk sınavdan 60 aldım :) bütün Logaritma soruları doğru, Trigonometriler ise boş veya azıcık sallanmış haldeydi :D Neyse işte hoca da çabalarıma yanıt olarak sözlülerime yüksek girince ortalamam 75'e falan çıkmıştı...

Sürprizbozan içerisinde benim hikâyem var. Azim ile çalışarak benzer hikâyeyi sen de yazabilirsin dostum, yeter ki çalışmaya çalış.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı