PTT Kargo 'Torba Kapandı' nedir?

waxon

Decipat
Katılım
4 Kasım 2020
Mesajlar
1.065
Çözümler
8
Merhaba, Trendyol üzerinden bir ürün aldım, takibini yaptığımda PTT Kargoda torba kapandı olarak gözüküyor. Ne demek oluyor bu?

1634652876368.png
 
PTT Kargoda Torba Kapandı Ne Demektir?

PTT üzerinden yollanılan her kargoda "torba kapandı" cümlesi ile karşılaşmak oldukça mümkündür. Bu cümle, kargonuzun yola çıktığını ve alıcıya doğru ilerlediğini belirtmek için kullanılmaktadır. Yola çıkmış olan kargoların iptal işlemlerinin gerçekleştirilemeyeceğini ifade etmek için kullanılan bu cümle kafanızı karıştırmamalıdır. PTT devlete ait bir kurumdur. Resmi evraklardan adli delillere kadar tüm önemli verilerin gönderimleri PTT aracılığı ile gerçekleştirildiği için yola çıkan bir kargonun iptali mümkün değildir fakat adres değişikliği yapılabilmektedir.

Torba denmesinin sebebi, gönderilmiş olan kargolar şehirlere göre ayırım yapılırken sarı torbalar içerisinde muhafaza edilir. Sarı torbaların içine konulan kargolar mühürlenir. Şehirlerin dağıtım merkezlerine ulaşmadan da bu torbaların açılması mümkün değildir.
Kaynak: Ptt Kargoda Torbaya Eklendi, Torba Kapandı Ve Torba Açıldı Ne Demek?
 
Bir çuval gibi bir şey düşün, sarı renkli ve büyük. Genellikle şehirler arası kargo taşınırken koyarlar torbaya ve torbanın ağzını da kapatırlar sıkıca. Tabii ben gördüm, o torbayla bile basketbol oynayabiliyorlar :) Torba kapandıktan sonra kargo vermeye giderseniz diyelim büyük ihtimalle sizin kargonuzu bir gün sonraki torbaya koyarlar. Bu şekilde işliyor torba meselesi.
 
Torba kapandı ne demek sorusunun cevabına hızlıca değinirsek; PTT kargo üzerinden işlem yapan vatandaşların takip ekranında karşılaştığı ‘’torba kapandı’’ ifadesi, kargonun yola çıktığını ve alıcıya teslim edileceğini ifade eder. Paketin hazır olduğu ve iptal işlemlerinin de geçersiz olacağı bu ifade ile tanımlanmaktadır.

Ortalama 3 gün içinde size teslim edilir.
 

Geri
Yukarı