GTX 1080 sistem BF 5'de düşük FPS veriyor

whatsername21

Hectopat
Katılım
3 Haziran 2021
Mesajlar
1.561
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlar sorunum şu şekilde. BF 5'te olması gerekenden çok daha az FPS alıyorum. Hangi ayarı yapsam da FPS hiç değişmiyor. Bunun dışında FPS stabil değil, bir anlık 100 küsurlerden 20 seviyelerine düşüyor. Daha sonra 20-30 seviyelerinde seyretmeye devam ediyor. Sistemim şu şekilde:

GTX 1080.
11400F.
8 GB RAM.

Oyun SSD'ye kurulu. RAM'den kaynaklanıyor diyebilirsiniz ancak beraber oynadığım arkadaşım RTX 1650 ekran kartlı ve 8 GB RAM'li laptopunda benden çok daha akıcı ve stabil FPS seviyesi alıyor. V-Sync açtığında 60 FPS sabit oynayabiliyor atıyorum. Ben ise internette incelediğim benchmark videolarında alınan FPS seviyesinin beşte biri seviyede FPS alıyorum. Bir diğer sorun ise ekran kartı kullanımının aşırı düşük olması. En üst ayarlara alsam bile ekran kartı kullanımı %30-40 civarında geziyor.

Sorun bir tek BF 5'te yaşanıyor. Belki oyuna özgü bir durumdur, yardımcı olursanız sevinirim.
 
Oyun içi RTX 2060 ile 100-130 arası FPS alıyordum. Ara sahnelerde FPS düşmesi oluyordu. Anormal bir durum var.
Dediğim gibi internette izlediğim benchmark videolarında benim sistemime benzer sistemler, ultrada 100-130 FPS civarı alıyor. Ben ise 20-30 FPS alıyorum. Dediğim gibi sorun sadece BF 5'te yaşanıyor, diğer oyunlarda hiçbir şekilde böyle bir sorun yaşamadım. Oyun ana menüdeyken bile 30-40 FPS civarında.
 
Dediğim gibi internette izlediğim benchmark videolarında benim sistemime benzer sistemler, Ultra'da 100-130 FPS civarı alıyor. Ben ise 20-30 FPS alıyorum. Dediğim gibi sorun sadece BF 5'te yaşanıyor, diğer oyunlarda hiçbir şekilde böyle bir sorun yaşamadım. Oyun ana menüdeyken bile 30-40 FPS civarında.

Düşükte oynamayı denedin mi?
 
Düşükte oynamayı denedin mi?
Her grafik ayarını denedim, en düşükte de en yüksekte de aynı. Zaten ilk başta ekran kartının kullanımının aşırı düşük olduğunu gördüm ve grafik ayarlarını tamamen fulledim, ona rağmen ekran kartı %50'nin üzerinde kullanılmıyor. DDU ile driver silip tekrar yükledim, sorun hala devam ediyor.
 
Ekran kartı sürücüleri güncel mi?
Evet güncel, DDU ile silip temiz kurulum da yaptım.
Sadece bu oyuna özgü olduğunu deneyimlediyseniz; oyun içi grafik ayarlarını doğru düzgün ayarlayıp + 8 GB RAM takviyesi sorunu kökten çözecektir muhtemelen.
Konuyu tam okumadınız sanırsam, 1650 (mobil) ekran kartı ve 8 GB Ramli laptoptan oynuyor arkadaşım, benim aldığım FPS'in iki katını alıyor.
 

Geri
Yukarı