Yıl sonu enflasyon tahmini açıklandı!

Yıl içerisinde enflasyon sürekli arttığı için yıl başında yapılan zam eriyip gidiyor. Konu sahibinin bahsettiği zam asgari ücretli çalışanın yıl boyunca enflasyona ezilmesini engelleyecek şekilde belirli aralılarla yapılması gereken zam diye düşünüyorum. @Khajz
 
Enflasyonun bu şekilde artıp asgari ücretin aynı kalması garibime gidiyor, yıl sonu asgari ücrete zam gelse bile doğru orantılı olacağını sanmam.
Enflasyon ve asgari ücret birbirine bağlı. Asgari ücrete zam gelirse çok daha kötü olur. Bunun yerine enflasyonu ve dövizi düşürmenin bir yolunu bulmaları lazım. Asgari ücrete zam geldikçe aldıklarımıza da geliyor.
 
Kusura bakmayın da enflasyon %18, 4 değil %23-%25 aralığında olacak. Faiz oranları da daha yükselecek ve ülkemize uzun vadeli yatırımcılar yerine kısa vadeli yatırım yapacak "ayı"lar gelecek. Güven ortamının oluşmasına engel olacak bu kar amaçlı 6-8 aylık süreli emtianın fiyatlarını daha da arttıracak bu yatırımcılar kar ettikten sonra daha karlı olduğunu düşündükleri farklı 3. dünya ülkesine geçecekler.
Asgari ücrete %15'lik bile zam gelmeyecek, orta sınıf kaybolacak. Keşke felaket tellalı olsaydım da bunlar kafamda oluşan en kötü senaryolar olsaydı. Ne yazık ki bugünden semptomları, ön belirtileri çıkmaya başladı.
#Sonumuzyakinmesafe
 

Yeni konular

Geri
Yukarı