ADSL'den VDSL'e geçiş, tesisat yenilemesi ve hat değerleri

Dümdüz

Megapat
Katılım
5 Eylül 2019
Mesajlar
6.186
Makaleler
53
Çözümler
124
Yer
İstanbul
Herkese selamlar.

Bugün internetim ADSL'den VDSL'e geçti. Şu anlık paketim 24Mbps, Türk Telekom. Hat değerlerim:
Screenshot_2.png


Türk Telekom sitesinde HİPERNET mevcuttur yazıyor, müşteri hizmetleri ise 50Mbps desteklediğini söylüyor. Diğer ISS'lerin altyapı sorgulaması:
altyapısorgulama.png



Binada kutu yok. Sokaktan gelen kablo direkt modeme böyle bağlanıyor:
evkablo.jpg


Bu kablonun bizim bina dışında böyle saçma bir bağlantısı var:
binadışı.jpg


Bu gelen kablo ise hemen yanımızdaki başka bir binadaki şu kutuya geliyor:
binadışıkutusu.jpg


Bu kutu ise 15mt. ötesindeki başka bir kutuya bağlı:
anakutu.jpg



Şimdi sorum;

- Altyapı desteğini arttırabilir miyim?
- Hat değerlerim nasıl?
- Bu kablolamalar hatalı mı?
- Bu kablolamalar 10-15 yıldır var. ADSL'den beri bu şekilde, hiç değişmedi. Değiştirtmeli miyim? Eğer değişmesi lazımsa, nasıl değiştirebilirim? TT'e mi söylemem lazım yoksa elektrikçi mi çağırmam lazım?
- Modem arayüzünde gösterdiği atanabilir hız, altyapımın desteklediği hız mı? Eğer öyleyse, altyapı sorgulamalarında neden 50Mbps gösteriyor? ADSL kullanırken adresimde hiç altyapı göstermiyordu, bugün VDSL'e geçince güncellendi.

Şimdiden herkese teşekkürler.
 
Koblolar çok eski. Sinyal gürültü oranı ve sinyal kaybı bence yüksek. Senin yerinde olsam bir elektrikçi çağırır, ilk sinyalin çıktığı kutudan modeme kadar cat-5 kablo çektirirdim.
 
Bu kutunun olduğu binada, 3.görselde evime gelen kablonun geldiği kutu gibi 1 kutu daha var. Hepsi o "TELEFON" kutusuna bağlanıyor. O ana kutuyla odamın arası 45 metre, ne kadara patlar bu bana? Çok gerekli mi?
Temiz sinyal istiyorsan, kopma dalgalanma olmasın ping düşük olsun diyosan gerekir. Bulunduğun ili bilemiyorum ama İstanbul'da ki elektrikçilere yaptırmaya kalksam 200 liranın içinde bir maliyet çıkarırlar.
 
Temiz sinyal istiyorsan, kopma dalgalanma olmasın ping düşük olsun diyosan gerekir. Bulunduğun ili bilemiyorum ama İstanbul'da ki elektrikçilere yaptırmaya kalksam 200 liranın içinde bir maliyet çıkarırlar.
Peki örnek olması için almam gereken bir kablo atabilir misiniz? Kabloyu ben alayım, takmasını elektrikçi yapsın belki o zaman daha aza patlar. 100Mbps destekleyen, 50 metre bir kablo lazım bana.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı