Oyun yapımcısı olmak

Yanlış olan, Python oyun dili değil demen ve C++ ve C# için oyun dili olduklarını iddia etmen. Bu diller (Python da dahil) genel maksatlı diller. Alana özel dil değiller. İstediğin dilde oyun geliştirebilirsin. Tamamen tercih meselesi.
Temel olarak diye bashetmemin sebebi oyun alanımda temel olarak kullanılmalıdır. Okuduğunuzu anlamada sorun çekiyorsunuz bence. C++ ve C# çok fazla alanda kullanılan diller ben buna karşı bir şey söylemedim. Pythonla da teorikte oyun yapılır ama pratikte yapılmaz, tercih edilmez. Bundan bahsediyorum inatla anlamıyorsun.
 
Temel olarak diye bashetmemin sebebi oyun alanımda temel olarak kullanılmalıdır. Okuduğunuzu anlamada sorun çekiyorsunuz bence. C++ ve C# çok fazla alanda kullanılan diller ben buna karşı bir şey söylemedim. Pythonla da teorikte oyun yapılır ama pratikte yapılmaz, tercih edilmez. Bundan bahsediyorum inatla anlamıyorsun.
Ben de bunun tamamen bir tercih meselesi olduğunu söylüyorum. İstendikten sonra yapılamamasına hiç bir engel yok. Python için en az 15.000 ücretsiz modül var her tür işlemler için. Haricinde bir sürü ücretli ve özellikle de grafik işleme alanında modülleri var.
 
Sana 2 arkadaş lazım. Toplamda 3 kişi oldunuzmu tamamdır. Biriniz modelleme ve animasyon biriniz ses ve efektler biriniz ise oyun motoru kullanacak. Herkes birer hard disk alacak ve modellemeleri ve sesleri oyun motoru kullanana verecek. Oyun motoru kullanan kişi bunları toplayıp oyun yapacak.
 
Metin2 Python ile yazılmıştı mesela.
Nasıl ya?
Client
Server
Mt2 oynadın mı bilmiyorum ama mt2 dosyaları içinde pack klasörü var. Bu klasör içerisindeki dosyalar Python ile yazıldı. Çünkü bunlar çok değişkenli şeyler. Mesela server ip, gui, color gibi. Düşünsene server ip değiştirmek için tekrar projeyi build alıyorsun? İşte bu yüzden Python kullanıldı. Server tarafında ise script olarak lua kullanılıyor.
Çok bilenen bir yanlışı düzeltmek için yazdım. Mt2 C, C++, Python, lua dillerini kullanıyor.
 
Ben de bunun tamamen bir tercih meselesi olduğunu söylüyorum. İstendikten sonra yapılamamasına hiçbir engel yok. Python için en az 15.000 ücretsiz modül var her tür işlemler için. Haricinde bir sürü ücretli ve özellikle de grafik işleme alanında modülleri var.

Dediğinden çok etkilendim çok mantıklı geldi script dillerinden de yazılabilceğimi düşünüyorum bash script grafiksel oyun nasıl yazarım?
 
Böyle bir şey yok. Programlamayı öğrenmek için Python ile başlamasına gerek yok. Python sadece başlangıçta yüksek seviye bir dil olduğu için syntax kolaylığı sağlayacaktır ama bu kurduğunuz algoritmada size bir şey katmayacak. Her dilin kendine özgü kullanım alanları vardır, Python bir oyun geliştirme dili değildir.

Evet ama Godot Engine Python kullanıyor ama Godot'u pek sevmiyorum nedense.

Konuşma dili olarak mı programlama dili olarak mı?

Programlama dili olarak.
C++ öğrenmek istiyorum ama babamda mühendis C biliyor bana ilk Python C# gibi dillerden başlayım öyle C++ a geç diyor yoksa direk geçersen hemen pes edebilirsin diyor.
 
Son düzenleme:
Ben başka bir dil ve başka bir programlama dili öğrenmek istemiyordum hayallerimi yıktın.
Bash zaten harici araçları kullanıyor.

Gnome Masaüstü'nde zenity ile grafiksel ara yüzler kullanabilirsin. Grafik işlemeyi destekliyor mu? onu bilmiyorum. "man zenity" komutu ile desteklediği işlemlerin listesini bulabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı