Neden her yerde erkekler egemen?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saldırı pozisyonu almıyor, savunuyor haklı olarak. Ayrıca günümüzde malum kişinin egemenliğine karşı sen hoşgörülü davranabilir misin? Ortada haksızlığa karşı ne gibi bir tutum sergilemesini istiyorsun insanların? :)

Saldıran kim? Şu an burada bulunanlar mı?
 
Arkadaşlar, neden sürekli toplumlarda çoğunlukla erkekler egemen; kadın yöneticiler neden azınlıkta? Neden çoğunlukla önemli işleri erkekler yapıyor? Kadınlar da birçok işi iyi yapıyorlar ama erkekler kadar egemen değil.
Bence kadınlar senin yanlışın var. Kadınlar olmasa erkekler nasıl olacak. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır.
 
Kadın erkek ayrımcılığının başlangıç noktası tam da iki kelimelik ilk cümlendir.
- Kadınlar narindir, ürkektir, Korunmaya muhtaçtır, prensestir ve prensini bekler
- Erkekler serttir, cesurdur, korkusuzdur, kahramandır, prensesi kurtarır.
Feministliğe gerek yok derken feminizm kötü bir şey değil, insanların görüşlerine, fikirlerine saygılı olmanızı dilerim.
Git sokaktan insanlara sor. "Bana Dünya için önemli 5 kişi say" de. Kaç tanesi kadın birey söyler acaba?

Tarih boyunca erkekler atılım yaptılar. Riske girdiler. Yaşadıkları yer için savaştılar. En sonunda konu yöneticilik seçimine geldiğinde, tecrübeli olan erkek bireyi mi seçeceklerdi yoksa evinde oturan kadın bireyi mi???

Bunu kadınların kendi seçimiydi. Şuanki duruma da kendileri düştü. Bu 5 yıllık Bir mesele değil tarih boyunca olan ve kadınların bulundukları süre boyunca karşı çıkmadığı bir durum.

Binlerce yıl karşı çıkmadığınız bir duruma bir anda "bu adil değil" diye karşı çıkmanız çok değişik.
 
Paylaştığı görsele dedim ben. Çok gereksiz bir görseldi. Konuyla alakasız ve gereksiz. Saldırıya geçen yok ben gayet sakinim. Kadınların eşitliği söz konusu olunca saldırıya geçen sizlersiniz.

Güzel bir psikolojik taktiktir karşındakini suçlamak. Fakat karşında öyle çocuk yok. Daha iyi numaralar bulman lazım. Burada kimsenin saldırdığı yok. Kendi kafanızdan element uydurmayın.
 
Hahahaha 😂 bu forumda ilk kez kahkaha attım sayenizde çok teşekkür ederim. Şu kısma bayıldım : "kadınlar erkeklere göre hem psikolojik olarak hem fiziksel olarak daha güçsüzdürler bunun için erkeklere mirasta daha çok pay düşer". Ya bağlantıya bakar mısınız? Mükemmel. Bağımlı bir değişken nasıl hiç edilir? İşte böyle.
Bilimde kadınlar hangi özellikleri ile erkeklerden daha güçsüzler bu bir genelleme. Buna nicel olarak ulaşmanız gerek ben de diyorum nicel verileriniz nerede?
Sadece örnek verdim, bağlantısı var elbet. Kadın olduğunuz için, hayır kız olduğunuz için kendinizi üstün görüyorsunuz fakat öyle değilsiniz. Bu acı gerçek sizi üzüyor olsa da maalesef adı üstünde acı gerçek. Ben senden üstünüm istediğimi yap demiyorum ama dediğim gibi ben senden üstünüm. O yüzden boş laf yapmana gerek yok. Bu kadar dokunduysa sana gidebilirsin konudan. Senin gibi aciz birisi ile tartışmama gerek bile yok.

Ben senden üstünüm gibi kibirli bir cümleyi kullanacağımı hiç düşünmezdim hayatımda. Bunu bana kullandırdığın için kendini biraz daha önemli sayabilirsin.
 
Saldıran kim? Şu an burada bulunanlar mı?

Ben bir başkasının başkası için "saldırı pozisyonu alıyorsun" demesi üzerine böyle bir şey yazdım. Gelip başkası için verdiğim cevap üzerine "saldıran kim? şu an burada bulunanlar mı?" diye soruyor. Ne alaka yani, ne alaka şimdi bu ?
 
Bunun tüm dünyada olduğunu düşünmüyorsunuz umarım. Neredeyse tüm ülkelerde(en azından iyi eğitim sistemine sahip olanlarda) böyle bir şey yok. Eğer sizin dediğiniz gibi bir haksızlık yapılırsa kanıt ile birlikte dava açılabiliyor. Türkiye'de de bu var ama sadece kağıt üstünde 🙂

Demek istediğim şey arada bir tutarsızlık olması. bu olay suç biliyorum ama diğer yerlere göre değişmeyen seyler de var maalesef.
 
WOMEN tend to have poorer health status and are more frail, but are more resilient and have longer life expectancy than men, according to the authors of a narrative review on frailty, published online today by the Medical Journal of Australia.

Frailty can be defined as a state of increased vulnerability that is associated with adverse health outcomes.
-
KADINLAR daha zayıf sağlık durumuna sahip olma eğilimindedir ve daha zayıftır, ancak bugün Avustralya Tıp Dergisi tarafından çevrimiçi olarak yayınlanan zayıflık üzerine bir anlatı incelemesinin yazarlarına göre, erkeklerden daha dayanıklı ve daha uzun yaşam beklentisinesahiptir.

Kırılganlık, olumsuz sistem durumu sonuçlarıyla ilişkili artan bir güvenlik açığı durumu olarak tanımlanabilir.

Kadınlar daha uzun yaşar ve daha zayıflardır. Biyolojik olarak erkekler ve kadınların farklılıkları vardır. Ben belirli örnekler verdim, her konuda "erkekler daha üstün" demedim. Eşitliği savunmadan önce birkaç bilgiye bakmanızı öneririm, makalenin devamını okumak isterseniz tıklayın.
Bu bir makale değil. Eğer bu bir makaleyse bana makalenin yöntemini, Örneklemini, veri toplama araçlarını açıklar mısınız? Bu sadece bilimsel dayanağı olmayan sıradan bir metin.
 
Arkadaşlar, neden sürekli toplumlarda çoğunlukla erkekler egemen; kadın yöneticiler neden azınlıkta? Neden çoğunlukla önemli işleri erkekler yapıyor? Kadınlar da birçok işi iyi yapıyorlar ama erkekler kadar egemen değil.

Kadın yöneticilerin azınlık olmasıyla alakalı değil, kadınlar yönetmeye ilgi duymuyorlar bence. Bak kadınlara her türlü siyasi hak verildi ve kısıtlama olmaksızın yönetimlere aday olabilirler fakat olmuyorlar. Demek ki kadınlar yönetmeye liderlik etmeye ilgi duymuyor. Bu arada genele konuşuyorum mutlaka kadın yöneticiler vardır istisna.
 
Konunun altında çokça temelsiz bilgi ve safsatalar almış başını gidiyor. Erkeklerin egemen olmasının sebebini kısaca açıklamak isterim. Toplumda kadınların erkeklerden geri kalması yerleşik hayata geçilmesi ve tarım yapılmaya başlanması ile paralellik gösterir. Gelişen refah ve medeniyete bağlı olarak kadının iş gücüne ihtiyaç kalmamış ve bir kenara itilmiştir. Son yıllarda ise insan hakları ve gelişen yeni fikirler ile bu eşitsizlik giderilmeye çalışılıyor. Ben gençliği daha aydın bilirdim, değilmişiz. Biraz okuyun arkadaşlar, ayrıca kadınların batırdığı devletleri de merakla bekliyorum. 😄
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı