Türkiye'de neden Noel kutlanmıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Noel Hristiyan bayra mıdır Hz Isa'nın doğumunu kutlamak içindir. Yılbaşı ise adettir fakat yanlış bir algı gibi insanlar kafir işi diye zannediyor(bazıları)
İşte sizi böyle kandırıyor dış mihraklar, halbuki yılbaşını kutlamanın tek bir amacı var; hristiyan adeti ve islamın yok edilmesi.
 
Noel ve yılbaşı kutlamaları farklıdır. Noel bir Hristiyan bayramıdır diye biliyorum, %90'ı müslüman olan bir ülkede kutlanması değişik olur. Ha isteyen kutlar isteyen kutlamaz. Ancak yılbaşını isteyen herkes kutlayabilir. Bence bu iki kavram ülkemizde çok karıştırılıyor, o yüzden pek kutlanmıyor olabilir.
 
Yanlış ve çok sakıncalı bir durum.

Bu açıdan bakarsan onların icadı olan bilgisayar ile şu an burada vakit geçirmek yerine kendini sadece ilim ve ibadete adamalıydın. Hocam yapmayın Allah aşkına sanki dört dörtlük Müslümanız da bir de neyin sakıncalı neyin sakıncasız olduğuna karar veriyoruz. Bu konularda isteyen istediğini yapar, Allah dışında da (en azından benim inancımda) hesap vermez. Kutlamazsın olur biter.
 
İşte sizi böyle kandırıyor dış mihraklar, halbuki yılbaşını kutlamanın tek bir amacı var; Hristiyan adeti ve İslam'ın yok edilmesi.

Kendi fikriniz laf edemem ama güldırdünüz hocam :D. Ben yılbaşını da kutlamıyorum, ailem de, gerek duymuyoruz.
 
İşte sizi böyle kandırıyor dış mihraklar, halbuki yılbaşını kutlamanın tek bir amacı var; Hristiyan adeti ve İslam'ın yok edilmesi.
Dinini YouTube kanalları üzerinden değil, gönderildiği kitap üzerinden incelemeni tavsiye ederim. :)

Her "hacıyım, hocayım" diyene itibar ettiğiniz için İslam'ı millete yanlış aktarıyorsunuz zaten.

Yılbaşı ve Noel ayrı şeyler.
 
Kimler güzelleştiriyor ? çam ağaçları mı ? hocam süslemeleri çok güzel, bu konu onların dininden farklı. Ben Müslümanım zaten :D
Ey basiretsiz ve haktan bir haber insan, sana sesleniyorum duy beni. Bu yaptıklarınla insankara kötü örnek oluyorsun ve dönüşü olmayan yollara sapıyorsun. Sana son kez ikaz ediyorum, kendini durdur yoksa sonun cehennem-i zümerâdır. Vesselam.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı