Dolar alanların bencil ve vatan haini ilan edilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
''Ezanlarımızı Susturamayacaksınız!''
 
İsteyen istediğini alır burada kendini korumak isteyen halka değil de ekonomiyi yönetmeyi beceremeyen yönetime kızmak lazım.
 
Gece gece neden bu kadar kudurdun anlamadım.

Ben de ülkem gelişsin, diğer ülkelere gitmeyelim; burada kalalım isterim. Lakin gelin görün ki Türkiye 100 yılda bir arpa boyu kadar yol kat edememiş, yerinde saymış.

Ya büyük bir ekonomik çöküş olmuş ya da bir darbe ile ülke yıllarca yerinde saymış. Bu hikayede de kaybeden hep gençler olmuş. Siz belki benden yaşça büyüksünüz, beni bu yüzden anlamanız mümkün değil.

Bizim gençliğimiz; ilkokul mezunu, cahil, kültür yoksunu ve badem bıyıklıların bize dayattığı saçma ideolojiler ile geçti. Varlık için de yokluk çekiyoruz. Bunun sabredilecek ve savunulacak hiçbir yeri yok.

Ben hayatımı bu ülkede kurmaktan vazgeçtim, bu yüzden bu ülkede olan şeyler artık beni ilgilendirmiyor.

Ülkenin yarısı hala bu adamları savunurken, geri kalanlara başarılar dilerim.

"Kudurdun"

İşte başka bir örnek tutum daha. Boşu boşuna gevelemenin anlamı yok. Konu başlığına bir bak, bir de konu altında ilk yorum yaptığın son satır da yazdığın cümleye bak. Bu senin egoist bir zihniyete sahip olduğunu, ve o tür zihniyetlerin akılına hizmet ettiğini apaçık gösteriyor. Peki hala neden "ben de ülkem gelişsin" gibi şeyleri söylüyorsun ? Çünkü bir tarafta ki sen bir başkalarını düşünürken, diğer taraf da ki sen sadece kendi çıkarını düşünüyor :) Bana cins cins kelimeler kullanma. Senin karşında köpek yok. Kuduz köpekler gibi insanları kendi menfaatleri için hiçe sayan kişilere söyle bu kelimeyi. Daha yakışık olur.
Arkadaş sanırım çoğul kişilik.
 
Teknik olarak öyle çünkü. Türk Lirasının değerinin düşmesine sevinebilecek kadar vicdansızsın çünkü.
 
Konuyu açan arkadaşın "Umarım en kısa zamanda dolar tekrar yükselir." demesi gayet doğal bir şey neden bu kadar gocundunuz ki! Açıklanan veri ile %40 asgari ücretli, sigortasız küçük ilçelerdekileri çalışanları da katarsak ülkenin yaklaşık %60'ı asgari ücretle geçiniyor. Ama ne zaman sokak röportajlarına baksam herkes kendi maaşından değerlendiriyor ekonomiyi. Abicim burada milyonlarca insan ya asgari ücretle geçinmeye çalışıyor ya da sigortasız şekilde asgari ücretin atında amelelik yapıyor. Esnafından tut hocasına kadar çakal dolu artık bu ülke kusura bakmayın. Ekonomiyi yönetemeyenler sebep oldu buna, açlık yoksulluğu, yoksulluk cehaleti getirir. Yoksulluk sınırı hadi düz 10.000₺ diyelim, Türkiye'nin yüzde kaçı bu maaşı alıyor? Tek yaşayan bekar insan alıyor mu bu kadar maaş? Daha mühendis yetiştiremiyoruz bu ülkede ama tek sorunumuz kimin cebine ne kadar para girdiği. Bırakın abi şu boş konuları herkes kendi çıkarına göre yorumluyorsa benim de "umarım dolar çıkar" demem gayet doğal. Bu laftan milli duygularınız zedeleniyor ise gidin başınızdakine söyleyin sizi mahcup duruma sokmasın. Diğer insanlara, diğer milletlere, diğer ülkelere karşı boynumuzu eğdirme deyin ona.
 
Konuyu açan arkadaşın "Umarım en kısa zamanda dolar tekrar yükselir." demesi gayet doğal bir şey neden bu kadar gocundunuz ki!
Doların yükselmesi senin dış borçlarının milyar dolarlar artması demek.
 
Türk lirasının değer kaybetmesine sevinirsin ve sonra buraya gelip millet aç olmadan akıllanmaz gibi çomar yorumlar yapıyorsun. Hem dolara para basıyorsun sonra gelip neden dolar yüksek böyle ülkenin. Diyen tayfadan birisi olduğun apaçık ortada. Zihinsel bir engellinin teki olduğunu son cümleden anladım.

Hadi ben dolar alıyorum, dolar o yüzden yükseliyor. Diğer para birimleri niye yükseliyor? Mesela Afganistan Afgani'si neden yükseldi? Onu kim alıyor acaba...
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı