İstanbul'da Zam Yağmuru

Şaşırdık mı, hayır. Dolar 18 TL'den 11 TL'ye kadar düştü. Dolar düşmesine rağmen 2 gün önce 2,5 TL'ye aldığım poğaçayı 3 TL'ye aldım.

Halkın yüzü gülmez. Bu ülkede sadece siyasetçiler ve yandaşları rahat, sıkıntısız yaşar.
Anlasilmayan nokta su. Dolar 18den dustu kabul de o saticinin aldigi hammaddenin maliyeti de mi dustu ayni oranda? Aldigin poğaçanin hammaddesini muhtemelen dolar daha yuksekken aldilar. Ornegin un fiyati bir gecede ayni oranda dustu mu? Dusse de zaten yuksekten almis unu, nasil indirsin aninda? Sanki dolar bir gecede dustu, alinan malin maliyeti de dusuyor aninda.
 
İcinde bulundugumuz durum icerisinde yorumun bu mudur cidden? Kur, enflasyon, maliyet artislarini goz onune aldigin zaman zammin maalesef kacinilmaz oldugunu anlaman gerekirdi. Bence bu fotografi atmak yerine bu zamma sebep olan etkenleri dusunseydin keske. Belediye de olsa ozel de olsa ayakta durabilmek icin masraflarini cikarmasi gerek.

Dolar dustu de 1 gecede dustu bu kadar. Daha zamlar yapilacak diye bekliyorum. Suanki fiyatlar zaten dolar 18 oldugu zamanki fiyatlar degil. Bir gecede artmadi, bir gecede inmesi beklenmemeli bence.

Hocam diğer belediyeler ne durumda? Onlar kurdan etkilenmiyor mu? Bursa belediyesi zam yapıyor mu, hiç rastlamadım. Yaptıysa size hak vereceğim. Tamam Bursa İstanbul değil ama neticede büyük şehirlerden.
 
Hocam diğer belediyeler ne durumda? Onlar kurdan etkilenmiyor mu? Bursa Belediyesi zam yapıyor mu, hiç rastlamadım. Yaptıysa size hak vereceğim. Tamam Bursa İstanbul değil ama neticede büyük şehirlerden.

Mersin'de yasiyorum, ozel otobuslere de belediye otobusune de zam geldi. Belediye otobusunde ogrenci için %25 zam yapildi. Keza bildigim kadariyla Adana'da da otobus fiyatlari ucmus durumda. Belediye fiyatlarini bilmiyorum ama ozel otobusler 5-6 lirayi buldugunu soyleyen arkadaslarim var. Her yerde zam yapiliyor maalesef. Son raddeye kadar yapmamaya dayandiklarini dusunuyorum bu piyasada.

Google'a Bursa Belediye zam yazinca İlk cikan linki atiyorum, 1 Ocak'da girecekmis yururluge. https://www.google.com/amp/s/www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bursada-suya-zam-6842351/amp/
 
Son düzenleme:
Istanbul ile diğer şehirleri kıyaslamak pek mantıklı değil. İstanbul'da günde milyonlarca kişi toplu taşıma kullanıyor. Metrobüs özellikle sürümden deli dehşet para kazandırıyor.
Devlet organları o kadar büyüdü ki, kâr yapıp diğer şubelere para aktarmak zorunda kalıyorlar.
 
İstanbul baska bir dunya katiliyorum, arkadas yerel bazli ornek verdigi, ornek istedigi icin belirttim. Kâr zarar iliskisi icin verilere, raporlara bakmak daha saglikli olur diye dusunuyorum, girdiler arttikca mecburen zam zam zam
 
Ali ağaoğlu'nun bir sözü vardır ben çok saydam bir adamımdır bağırsağımdaki b*k bile görünür deyip paraları saymaya başlıyordu şu an bu zammı yapan kişi aynı xD.
 
İzmir bu durumda gerçekten hala çok ucuz kalmış. Açtım ağzımı kesin yarın zam gelir. 😆
 
Adamlar geldiğinden beri gözle görülür tek bir değişiklik göremedim. 10 sene önce de aynıydı şimdi yine aynı. Neden oy verdim düşünüyorum.
 
Akaryakıta gelen zamlar, otomotiv sektöründe yedek parçalara gelen %50 zam, işçiliğe %50 zam sonrası bunlar normal.

Masal anlatmayın millete.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı