Ortalama yakıt tüketimi nasıl düşürülür?

Henry Ford

Hectopat
Katılım
7 Mayıs 2020
Mesajlar
2.961
Çözümler
8
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1650 Super, Ryzen 3 3100
Cinsiyet
Erkek

Aracım Ford connect 1.8 110 PS glx modeli. Son 2 aydır 7.1'den 7.9'a kadar arttı bu değer. Babam haftanın 7 günü arabayı kullanıyor ve yakıt tüketimi sürekli aynı kalıyor. Ben biraz dolaşmak için aldığımda arabayı ( yaklaşık 30 dakika kadar. ) Bu değer her seferinde 0.1 artıyor. Fazla devirde çevirtmiyorum arabaya ancak bu kadar hızlı yükselmesi bana garip geldi. Nasıl düşürebilirim bu değeri? Şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlar.
 
Hocam hızlanıp boşa atın hızlanıp boşa atın böyle daha az yakıt tüketirsiniz. Ama sürekli debriyaja basacağınız için debriyaj baskı balata ömrü azalabilir.
Tam tersi yakıt tüketimini arttırır ve sürüş güvenliğini azaltır. Frene bastığında aracın dengesi bozulur. Fren sistemi araç vitesteyken yavaşlamaya göre tasarlanmıştır.

Yakıt tüketimini azaltmak için motor ısınmadan gaza yüzde 50'den fazla basmayın. Hem aracın motorunun ömrünü kısaltır hem de yakıt tüketimini çok fazla arttırır. Hızlanırken 1750DD üstündeyse vites düşürmeyin ve gazın dozajını yavaş yavaş arttırın ve 2000dd ve üstüne gelince tam istediğiniz oranda basın. 3 Mümkün oldukça büyük viteste gitmeye çalışın ve aracı 3200dd üzerine çıkartmayın.
 
Klima dediğim soğuk ta sıcak ta klimadır :) yakıt tüketimi ondan kaynaklıdır. Araçların yakıt tüketim değerlerinin altına inmek zordur devir 1000 ile 1800 arası kullanırsanız uada vites artırıken 1000DEVIrin altına inmemesi yeterlidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı